croPablo napisał(a):Witajcie.
Jaki jest koszt wynajęcia łodzi aby popłynąć Cetina w górę do Radamovych młynów? Czy jest jakiś wybór mniejszych i większych łódek? Będzie nas w sumie trzy rodziny: 6 dorosłych i 4 dzieci w wieku od 1.5 do 6 lat. Jest szansa zmieścić się na jedną łódź??
mari18 napisał(a):Tak tak...zadałam pytanie by się upewni:) bo tez sprawdzałam po mapie gogle.
Dużo osób mówi tu o korkach w Omis- czy w godiznach popołudniowych (13-14) tworzą się korki ?
Chcemy po zwiedzeniu twierdz podjechać zobaczyć posąg Milii Gojsalic. Czy w dobrym punkcie zaznaczyłam na mapie ten posąg...bo punkty z posągiem na mapie sa dwa zaznaczhttps://www.google.pl/maps/dir/4 ... 936!3e0one ??
https://www.google.pl/maps/dir/43.44593 ... 570936!3e0
dominikzw napisał(a):Witam
Ktoś się orientuje jaki jest koszt najlepiej z tego roku albo zeszłego rejsu po Cetinie? (ceny biletu dla dorosłych i dzieci)
dziękuje
mchrob napisał(a):A jak im idzie budowanie obwodnicy Omis-a? Już kilka lat temu było widać drążony tunel ponad Cetiną. Coś się zmieniło od tamtej pory?
p.korol napisał(a):Będąc tydzień pod Omis się zastanawiałem od czego zależą te korki. Czasami ruch płynnie (prawie, bo od Studenaca to nie korek w Omis), a czasami od Lokvy po Dugi Rat korek. I co ciekawe w weekend rzadko a na tygodniu częściej.
Czasami widziałem jak ręcznie sterowali ruchem. Jak byl ktos ogarnięty to rozładował korek. Jak nie bardzo to korek się wydłużał. Ale dalej nie rozumiem genezy powstawania korków. Podobna sytuacja w Splicie. Do mostu i pierwszych świateł korek na pół godziny (od strony Omis). Za światłami czysto i przejezdnie i bez korka.
Jedyne wytłumaczenie jakie przychodzi do głowy (I nie tylko w Chorwacji) to roztargnienie siedzących w samochodach. Się nie skupiają na drodze tylko : jeden się ogląda na pannę, drugi na samochód obok, trzeci grzebie w nosie lub co gorsza w d.... . (Dużej kieszeni ) . A panie w lusterku się przeglądają czy aby ok wszystko.
I zanim ruszą to już dawno czerwone, i tak leci.
anakin napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):W razie czego samochód zostawał przy Put Skalica przed przystanią i do centrum na nogach.
Są tam jakies parkingi?
Z tego co widzę na SV raczej mało miejsca.