Witam,
Tak, jak i w temacie, moje pytanie brzmi, czy jest możliwość wypożyczenia jakiejś łódki w miejscowości Omis?
Pierwszy raz jadę na Chorwację stąd moje pytanie...
Z góry dzięki za odpowiedź
Marek93 napisał(a):Witam,
Tak, jak i w temacie, moje pytanie brzmi, czy jest możliwość wypożyczenia jakiejś łódki w miejscowości Omis?
Marek93 napisał(a):Witam,
woojtekg napisał(a):Chcielibyśmy podejść na Fortecę Starigrad a że będziemy z dwójką dzieci ( 5 i 7 ) to raczej nie zdecydujemy się na podejście od strony rzeki. Czy szansa na zaparkowanie samochodu na Put Baucica jest realna, czy raczej graniczy z cudem. Niestety ludzika google postawić nie można na tej ulicy, a ulica wydaje się być wąska i obawiam się, że znalezienie tam miejsca będzie prawie nierealne.
Jak wygląda potem podejście ?
Isabell napisał(a):Witam
W tym roku Omiś stał się naszą bazą noclegówą:)
Wcześniej byłam dwa razy ale to raczej kilkugodzinne wizyty...
Teraz to aż 11 noclegów.. więc będzie czas na wszystko Stąd moje pytania...
1) Jakie restauracje polecacie? Raz jadłam w Omiś i niestety nie trafiłam najlepiej
2) Całodniowy Rejs na Brać(Bol) - który statek najlepszy? Czytałam że Karios przeszklony więc trochę jak w szklarni...
3) Czy zna ktoś aktualne ceny na targu rybnym?
Dzięki Waszym podpowiedziom urlop może stać się wprost idealny )
Isabell napisał(a):1) Jakie restauracje polecacie? Raz jadłam w Omiś i niestety nie trafiłam najlepiej
Ja polecam restaurację "Puljiz"na ul. Knezova Kachica 19... Znajduje się na starówce...Na przeciw niej masz dziedziniec, a nad wejściem masz ciemno zielone markizy z nazwą restauracji, nie sposób przeoczyć... ja wchodziłem na pięterko, które jest też na świeżym powietrzu ( ładny widok )... jedzenie oczywiście bardzo pyszne, szczególnie półmiski obfitości
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne