syla73 napisał(a):chciałabym spytać tych co byli lub są w omisu lub okolicach np .Duce, czy mozna jeszcze coś znaleźć jadąc w ciemno? planujemy jechać koło 10 sierpnia, w sumie to mam namiary na 2 apartamenty w Duce ale wiadomo tanio nie jest i dlatego pytam doświadczonych cromaniaków, i jeszcze odnośnie Duce czy droga przebiegająca przez miejscowość jest bardzo uciążliwa dla idących na plażę ? szukałam też w omisu ale nic nie znalazłam przez internet
Naprawdę chcecie parzyć sobie stopy jakąś czerwoną ziemią w Duce i mieć wszystko tym czymś ubrudzone? Proponuję zjechać z autostrady w Sestanovac. Poszukać kwatery w Pisaku. Na wieczorne spacery Brela w odległości 10km. Berli nie proponuję, bo dużo droższe kwatery.
W Pisaku trzeba liczyć schody na plażę ale zupełnie inny widok, woda... a Omis jest "fajny" ale tylko na zakupy!
Pisak będzie po drodze, zawsze zdążycie do Duce pojechać. Wiosek pomiędzy Omiszem a Pisakiem nie proponuję, bo tam już ciężko o kwaterę "w ciemno" będzie, niemniej można zapytać jeszcze w agencji Alujevic agencja-alujevic-prosba-o-aktualny-namiar-t26274.html lub zatrzymać się w Marusici, Mimice, Medici i zejść do kilku domów poniżej Jardanki. Może miejscowi sami wam coś znajdą.
pozdrav