Rafal G-cem, dzięki za doprecyzowanie.
AfrostPL: dzięki za info, będe w tym czasie w okolicy, może wpadnę na tą Noc Piratów, choc kiedyś widziałem coś podobnego na wyspie Brac, było ok, lecz dupska nie urwało
Rafal G-ce napisał(a):sneer napisał(a):Bunio napisał(a):Kolega wyżej mówi o parkingu przy wesołym miasteczku który rzeczywiście jest tani ale można pojechać kawałek dalej na Split i parkować za darmo przy Konzumie
Z tego co widzę na mapie, to, jadąc od Splitu, to aby stanąć na tym parkingu obok Konzuma, trzeba zrobić spory okrąg przez centrum, bo bezpośredni skręt do Konzuma zaraz za rzeką (w prawo) nie jest możliwy (ulica jednokierunkowa)?
Jeśli chodzi o Konzum w centrum to ten okrąg o którym piszesz to jakieś 500 -700 metrów jak na moje oko. Powyżej pisałem jak tam dojechać na inny parking. Co do parkingu przy Konzum to szczerze mówiąc nie widziałem tam nigdy nic wielkiego wartego parkowania. Chyba ze jest gdzieś ukryty.
dziubeklublin napisał(a):A może ktoś polecić gdzie w Omisiu albo w okolicy można zjeść "Peka".
hepik napisał(a):Peka to pokrywa do brytfanny. Niejadalna..
dziubeklublin napisał(a):Pasażer dzięki za namiary, na pewno któryś przetestuję.
hepik napisał(a):Na dania spod peki w knajpach najczęściej trzeba zamiawiać(umawiac się) dzień wcześniej.
Nie dotyczy chleba pieczonego w ten sposób nad Cetiną.
pasażer napisał(a):dziubeklublin napisał(a):Pasażer dzięki za namiary, na pewno któryś przetestuję.
Trzy strony wcześniej polecałeś Radmanove mlinice https://goo.gl/maps/ibiuV Nie było tam dań spod peki?
Zacheusz napisał(a):ulka740 napisał(a): Pokuś się o jakieś fotki, np. z targu rybnego lub warzywnego (ceny np.) , w knajpkach? i jak wyglądają drogi, może....cokolwiek więcej!!! NIe mogę się doczekać, żeby tam być
ulka740 napisał(a):Zacheusz napisał(a):ulka740 napisał(a): Pokuś się o jakieś fotki, np. z targu rybnego lub warzywnego (ceny np.) , w knajpkach? i jak wyglądają drogi, może....cokolwiek więcej!!! NIe mogę się doczekać, żeby tam być :cry:
Dziękuję uprzejmie:)
Choć te dzikie tłumy na plaży nieco mnie przerażają.....
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne