Re: Omiś - aktualności 2015
napisał(a) Zacheusz » 17.07.2015 21:36
ulka740 napisał(a):Zacheusz napisał(a):A ja obecnie jestem w Stanici i pkazuje w Omiś i dziś plynałem na Brac. Statek 120 kuna/osobę, ale polecam, bo statek zabytkowy, na wejście dostaliśmy napoje i rakije, potem po godzinnym rejsie mieliśmy 4 godziny pobyt na wyspie. Tutaj rewelacja. Woda cieplejsza o 3-4 stpnie niż w Omiś. Miejscowość Supetar piękna. proponuje się targować bo moja 7-letnia pociecha miała płynąć za 100 kuna, aż w końcu popłynęła za darmo. Na powrocie jeszcze lunch z butelką wina, także polecam.
Pokuś się o jakieś fotki, np. z targu rybnego lub warzywnego (ceny np.) , w knajpkach? i jak wyglądają drogi, może....cokolwiek więcej!!! NIe mogę się doczekać, żeby tam być
Jestem pierwszy raz w Cro, ale uwagi moje to przede wszystkim targowac się. Po drugie parkingi, tzn są bezpłatne miejsca do zaparkowania i takie, które kosztują 10kuna/godzinę. Po trzecie jedzenie tzn. Są lokale, że zjesz solidnie za 45 kuna, ale są takie ze nie najjesz się nawet za 120kuna. Ceny w sklepach 20% droższe, chociaż dziś byłem w Kaufland w Trogir, tu podobnie do nas. Jeśli chodzi o Omiś, to morze tu jest jakieś 2-3 stopnie chłodniejsze.
Przykładowe ceny w Omis:
hamburger 22 kuna, spory i lepszy niż Polski;
piwo w lokalu 14 kuna
Travarica 65 kun 1 litr
paliwo Diesel dziś 9,08 kuna
sok jabłkowy 1 litr 6 kuna
piwo karlovac 1 litr 14 kuna
sprite2 litry 13 kuna
mięso mielone 450gram 19 kuna
Pizza jumbo 65 kuna, dla dwóch dorosłych wystarczy
OGÓLNIE moim zdaniem taki nasz baltyk cenowo, tylko tu jest 37 stopni, więc jeść się nie chcę.