Omiš 2013 - pamiątka w wyjazdu
napisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2014 14:17
Dokładnie pamiętam ten wyjazd. Przejeżdżałem z Balica Rat właśnie do Omiš. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że moje miejsce pobytu wyglądało dosyć dziwnie i zraziłem się bardzo ( o czym pisałem już: tak, tutaj chodzi o pokój ) mały był, naprawdę mały. Gospodarz tego apartamentu nie wiedział za bardzo, o co mi chodzi, chociaż próbowałem mu wytłumaczyć najprościej jak się da po angielsku, no ale widocznie nie zrozumiał, bo miałem mieć zupełnie inny pokój. Najczęściej używałem słów, że mam problem, np. z Internetem, gdy mi się nie chciało podłączyć, a gość w ogóle nie był świadom tego, żeby pokazać komuś kartkę w pokoju z napisem dostępnej sieci dla gości. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo ładne miasto, małe ale ładne. Miałem okazję być na meczu piłki wodnej, to był chyba jakiś turniej. Wyszedłem na zamek, który jest w centrum miasta, lecz żeby na niego wejść to trzeba było pokonać drogę w górę, po schodach i na dodatek na samą górę się dostać to było trudne, gdyż to wejście jest po prostu, za małe i najlepiej dać sobie najpierw plecak na górę, a dopiero później wejść samemu. Widok z góry są bardzo ładne, widać wszystko, co potrzeba
z czego też jestem bardzo zadowolony, bo zobaczyłem to co chciałem
Tylko, że problem był taki: mało jakichś restauracji, trzeba było przejść trochę, aby móc dostać się do restauracji.