Seavolv napisał(a):Powiem tylko jeszcze że mam mapy 7.20 i tam dwupasmówka zaczyna się praktycznie w Banskiej.B a nie jak pokazuje ViaMichelin dopiero za. I jadąc 66 jedziemy lewym pasem (prawy pas wjazd na dwupasmówkę) i wjeżdżamy w miasto a tam już ulicą Sladkovicova wzdłuż płatnej. I mnej najwięcej w miejscu gdzie ViaMichelin pokazuje dwupasmówkę odbijamy w lewo dojeżdżając do drogi 69.
sam_fischer napisał(a):A poza tym zwyczajnie wk...wia mnie fakt płacenia pepikom za parę kilometrów dwupasmówki...
Wiła wianki napisał(a):sam_fischer napisał(a):A poza tym zwyczajnie wk...wia mnie fakt płacenia pepikom za parę kilometrów dwupasmówki...
Też jestem tego zdania. Chodzi o sam fakt, że za kilkanaście kilometrów trzeba zapłacić 300 koron. A komu z forumowiczów nie chodzi o pieniądze??? Jeśli tacy są to ja poproszę od dzisiaj po 10 zł od każdego napisanego przeze mnie posta. taki mój radosny postulat poprostu Podać numer konta???
A w dodatku łatwo się u nich pomylić i wjechać na autostradę bo w całej chyba Europie drogi krajowe oznaczone są zielonymi drogowskazami a autostrady niebieskimi a u nich jest odwrotnie stąd o pomyłkę nietrudno.
Oni (Czesi, Słowacy) to takie "cwane gapy"
Lider16 napisał(a):Czy aby na pewno ten odcinek przy Podzamoku jest płatny? Wydaje mi się ze jest tam tablica, że jest niepłatny ale uciąć sobie nie dam ...
edo napisał(a):Lider16 napisał(a):Czy aby na pewno ten odcinek przy Podzamoku jest płatny? Wydaje mi się ze jest tam tablica, że jest niepłatny ale uciąć sobie nie dam ...
z tego co pamiętam jest tam tylko tablica "droga ekspresowa" więc obowiązuje na nią winieta, ale wydaje mi się że można ja bez problemu ominąć jadąc starą drogą.
misiek s napisał(a):edo napisał(a):Lider16 napisał(a):Czy aby na pewno ten odcinek przy Podzamoku jest płatny? Wydaje mi się ze jest tam tablica, że jest niepłatny ale uciąć sobie nie dam ...
z tego co pamiętam jest tam tylko tablica "droga ekspresowa" więc obowiązuje na nią winieta, ale wydaje mi się że można ja bez problemu ominąć jadąc starą drogą.
Proszę o więcej szczegółów jak ominąć ten odcinek
Sławomir Wocial napisał(a):Przecież przez okres obowiązywania może jeździć ile chce.
Sławomir Wocial napisał(a):Z tego punktu widzenia wychodzą Słowacy i Słoweńcy. Tylko , że my musimy im pozwolić robić w swoim kraju co nam sie podoba...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi