polibud napisał(a):.Czy jest węc jakiś powód dla którego nie można ufać GM (nigdy mnie jeszcze nie zawiodło w Europie)?
AdamZ napisał(a):polibud napisał(a):.Czy jest węc jakiś powód dla którego nie można ufać GM (nigdy mnie jeszcze nie zawiodło w Europie)?
Po tegorocznej przygodzie, kiedy z czystego lenistwa ustawiłem w nawigacji punkt docelowy Ormoz i ta posłusznie przepuściła mnie najkrótszą drogą przez jakieś boczne drogi, malownicze podjazdy, lokalne dróżki z ruchem wahadłowym, nauczyłem się sprawdzać i poprawiać proponowaną trasę na drogi o niższej numeracji. Staram się korzystać z dróg krajowych i pod tym kątem sprawdzam nawigację.
polibud napisał(a):Jadę 2 raz do Chorwacji. W 2015 jechałem przez Słowenię na winecie. W tym roku zastanawiam się żeby objechać Słowenę bez opłat. Nurtuje mnie edno pytanie, czemu opisujecie tutaj różne trasy/warianty ominięcia słoweńskiej winiety, a nie używacie po prostu Google Mapsa?Być może pytanie jest retoryczne, ale proszę o odowiedź:)Mój plan jest taki: wiem, że trzeba zjechać w Ilz w Austrii z autostrady, przed zjazdem wbijam Varazdin i "unikaj opłat". Pytam, ponieważ kolega Mike_79 wrzucił ten objazd, ale mnie GM inaczej prowadzi. Czy jest węc jakiś powód dla którego nie można ufać GM (nigdy mnie jeszcze nie zawiodło w Europie)?
dids76 napisał(a):AdamZ napisał(a):polibud napisał(a):.Czy jest węc jakiś powód dla którego nie można ufać GM (nigdy mnie jeszcze nie zawiodło w Europie)?
Po tegorocznej przygodzie, kiedy z czystego lenistwa ustawiłem w nawigacji punkt docelowy Ormoz i ta posłusznie przepuściła mnie najkrótszą drogą przez jakieś boczne drogi, malownicze podjazdy, lokalne dróżki z ruchem wahadłowym, nauczyłem się sprawdzać i poprawiać proponowaną trasę na drogi o niższej numeracji. Staram się korzystać z dróg krajowych i pod tym kątem sprawdzam nawigację.
Mnie w tamtym roku GM poprowadziła przez przejście graniczne Slo/Hr przez które nie miałem prawa przejechać. Więc tez radzę sprawdzać to co GM wytycza
Fredsonn napisał(a):4 sierpnia będę jechać tą trasą (66-69-230). Jak już dojadę to postaram się zdać relację na forum. Przypatrzę się też w te dróżki którymi google maps chce prowadzić. Pozdrawiam
Yankee napisał(a):A to ominięcie (ścięcie) 230tki w Słowenii pozostawiając z boku Ljutomer to jest jakimś szutrem ? Z StreetView widać, że asfalt, tyle że wąskawo i malowniczo zarazem Planuję w dzień jechać w tym miejscu.
Yankee napisał(a):A to ominięcie (ścięcie) 230tki w Słowenii pozostawiając z boku Ljutomer to jest jakimś szutrem ?
topo17 napisał(a):Co myślicie o tej opcji , czy lepiej cofnąć sie do Varaždin ??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi