Re: Objazdy autostrad w SŁOWENII - dyskusja
napisał(a) dids76 » 15.07.2019 11:25
Mike_79 napisał(a):Generalnie pytanie mam do Didsa bo to on głównie jeździł objazdem Ilz-Bad Rad. - Ormoż - Varazadin,
Zdecydowałem się na jazdę tym odcinkiem w przyszły czwartek, wyjazd ze śląska około 13.00
Jakieś twoje sugestie co do tej trasy?
z wyliczeń Googla wychodzi mi że godzina w jakich przyjdzie mi
pokonywać odcinek od Ilz przypadnie w okolicy godz. 19.00 - w Ormoż powinienem być koło 21.00 (jeszcze powinno być jasno)
liczę się z również że przy mojej godzinie wyjazdu trafię na końcówkę zatwardzenia przed Wiedniem wychodzi mi że będę tam koło 17.30( trudno ).... generalnie chce przejechać 800 km - zaliczyć małe spanie i wczesnym świtem machnąć resztę z mojej 1200 km trasy..
Dojazd do Wiednia może Ci się trochę przedłużyć, bo akurat trafisz na godziny szczytu w okolicach Olomouca, Brna no i Wiedeń. W tej chwili R46 przed Olomoucem i D1 pod Brnem świecą w GM na czerwono.
Trasa z Ilz do Bad Radkersburg ma na początku kilka serpentyn i podjazdów, potem już jest równo. Uważaj na fotoradary, szczególnie w terenie zabudowanym. Dwa lata temu dostałem pamiątkę za 30 euro (przekroczenie o 7km/h).
Po stronie słoweńskiej nie jechałem na Ormoż, więc nie wiem jak droga wygląda.