Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oliwa z oliwek

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 30.08.2020 22:48

benito5 napisał(a):
robertms napisał(a):
Pakula napisał(a):Bez znaczenia,tylko taką wiesz prawdziwą nie ze sklepu

A to w sklepie jest nieprawdziwa...?

Nie "prawdziwa" ..bo tańsza.. :D Od "zawsze" kupowałem "na targach" w tym roku "sklepowa"... :lol:

A dlaczego ze sklepu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.08.2020 08:25

Pakula napisał(a):

A dlaczego ze sklepu?

Zawsze przywożę z Chorwacji parę litrów oliwy chorwackiej (nie włoskiej) tylko ze sklepu. Ponieważ trzy razy pod rząd w różnych miejscach w różnych latach, inni Chorwaccy "domowi" sprzedawcy mnie oszwabili. Zamiast oliwy przywoziłem badziew, co innego do spróbowania, co innego w butelkach. Możliwe, że sklepowa robiona w fabryce jest trochę gorsza od tej faktycznie prawdziwej nie chrzczonej olejem słonecznikowym lecz następny raz nie dam się nabrać.
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 31.08.2020 08:36

Pakula napisał(a):
benito5 napisał(a):
robertms napisał(a):
Pakula napisał(a):Bez znaczenia,tylko taką wiesz prawdziwą nie ze sklepu

A to w sklepie jest nieprawdziwa...?

Nie "prawdziwa" ..bo tańsza.. :D Od "zawsze" kupowałem "na targach" w tym roku "sklepowa"... :lol:

A dlaczego ze sklepu?

Bo nigdy nie kupowałem w sklepie :) i dla porównania kupiłem 10 szt :lol:

oliwka.jpg
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 03.09.2020 19:38

Ile kosztowała ta sklepowa?
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 04.09.2020 09:20

Pakula napisał(a):Ile kosztowała ta sklepowa?

Akurat kupiłem na "pożyczoną" kartę - w promocji po 40 kun za szt...
Dzisiaj jest obniżka na taki olej ...

oliwka_3.jpg
Pakula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pakula » 04.09.2020 10:49

Tej firmy to zawsze kupuje czarne oliwki
matos1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matos1 » 04.09.2020 13:00

Dzisiaj w Kauflandzie w Zadarze, Chorwacka oliwa extra virgin marki Bodul, cena 23 kn/litr, podobno niezła, z Istrii. Cena bez promocji 45/litr. Brali Chorwaci po kilka kartonów, wziąłem i ja, jeden karton- 6 szt.
maniieek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniieek » 04.09.2020 13:01

Screenshot_20200904-125915_Chrome.jpg
W kauflandzie promocja
matos1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matos1 » 04.09.2020 13:17

Dokładnie taką kupiłem
darekvideo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darekvideo » 04.09.2020 13:20

matos1 napisał(a):Dzisiaj w Kauflandzie w Zadarze, Chorwacka oliwa extra virgin marki Bodul, cena 23 kn/litr, podobno niezła, z Istrii. Cena bez promocji 45/litr. Brali Chorwaci po kilka kartonów, wziąłem i ja, jeden karton- 6 szt.

Potem co niektórzy przeleją w plastikowe flaszki i pójdzie jako "domaca" za 70-80 kuna :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.09.2020 13:30

To jest oliwa z oliwek, która kosztuje ok. 100 HRK/l (ta akurat 120).
Te z marketów mają wspólnego z oliwą tyle ile wspólnego ma koń z konikiem morskim. :wink:
Załączniki:
IMG_20200904_131924.jpg
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 04.09.2020 13:48

Ja najtansza, jaka kupilem w tym roku to 80 Kn/l. Pozostale po 100-110 Kn./l. Porownam w ciagu roku. ;)
Ceny z marketow bardzo "atrakcyjne"... ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.09.2020 18:15

Postira djevićansko maslinovo ulje virgin olive oil

zdjęcie ze strony:

http://www.pzpostira.hr/about-us/souvenir-shop/?lang=en

płaciłem 91 kun za 1 litr.
Załączniki:
oliwa.jpg
robertms
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) robertms » 04.09.2020 19:28

Kolejny juz raz kupowalem tutaj:
https://www.google.pl/maps/place/Marina ... 16.1278727

Wlasciciel to jakis okoliczny medalista, co widac na scianach... ;)
Chorwaci, ktorych czestowalem przy grillach, twierdzą, ze dobra.
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 14.11.2020 19:10

Kończy się berba na Istrii,tegoroczna oliwa z okolic Vodnjanu dostała maksymalną ilość 10 pkt.W 2019 było 6.Jest pyszna,ale droga i trudna do kupienia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies