napisał(a) Lelule1971 » 24.08.2010 10:20
Aldonka napisał(a):Lelule1971 napisał(a):Aldonka napisał(a):Dolina Neretvy - 80 KN
W ubiegłym roku kilka literków kupione właśnie w tym miejscu i mam wrażenie, że kupiłem zwykły olej lub coś podobnego - niestety z oliwą z oliwek ta ciecz nie miała nic wspólnego.
A moja ma i owszem, jest wspaniała. Ale tam wielu sprzedawców jest, trudno oceniać wszystkich po zakupie u jednego.
Na wstępie przytoczę słowa Mirko: "Zakup oliwy z oliwek od sprzedawców na ulicy, to ryzyko". Ufam mu, bo bądź co bądź Chorwat i warto go słuchać
W moim poście oceniłem oliwę a nie sprzedawców.
Kupowałem z tych straganów wiele razy i dopiero w ubiegłym roku kupiłem chyba trefną, dlatego w tym roku spróbuję zakupić w jakimś innym miejscu. Na marginesie, ciekawe jest, że kiedy kupowałem oliwę była degustacja i wydawała się być smaczna, taka jak zwykle z tamtych straganów. Zepsuła się dopiero w Polsce?
Zresztą z roku na rok straganów w tamtym miejscu przybywa i zdaje się, że ten bazar funkcjonuje głównie za sprawą przejeżdżających turystów a ja w kilku miejscach na świecie doświadczyłem, że inne rzeczy są produkowane "pod turystę" a inne "dla swoich".
Pozdrawiam wszystkich wielbicieli oliwy z oliwek!