napisał(a) hektor100 » 09.03.2011 14:41
Tak jak poprzednik napisał, nie rezerwuj apartamentu od strony Trogiru (omijaj Copacabanę!). Znajdź sobie coś od strony otwartego morza, w Rastici, Businci lub przy Mavarcicy. Na pewno znajdziesz tam zatoczkę z łagodnym zejściem do wody.
Nie przejmuj się tym co napisali forumowicze o brudnej wodzie i utraconych lusterkach ( bzdura). Ja w tym roku jadę już 3 raz na Ciovo i pewnie jeszcze nie raz tam wrócę. Zupełnie nie zgadzam się z tym, że nie warto tam jechać. Bardzo cenię sobie spokój i nie wyobrażam sobie mieszkać przy ruchliwych ulicach Makarskiej czy Omiśa. Tak jak Ty jedziemy z małymi dziećmi ( 2 i 1 rok) i mam pewność, że będzie to udany wypoczynek (ostatnio moja córka na Ciovo skończyła 3 miesiące i uczciła to kąpielą w Jadranie
)
Wszystko zależy tylko od tego, czego oczekujesz od urlopu. Jeśli ma to być urlop konobowo-dyskotekowy - omijaj Ciovo. Jeśli rodzinne wczasy w ustronnym miejscu - jedź na Ciovo!
A co do korków na moście, mam sprawdzony sposób jak ich unikać - nie jeżdżę w sezonie!
( póki mogę sobie na to pozwolić, bo potem szkoła i wiadomo...)
Jakby co, to pytaj, znajdziesz paru miłośników Ciovo na forum