Piotrek_B napisał(a):waldeq napisał(a):mkm napisał(a):Tyle razy się ostrzegało , a ludziska dalej dają się nabierać na Ciovo
Ale Ci ostrzegani niczego nie żałują
bo są nieświadomi
A może są świadomi i mimo wszystko nie żałują?
Piotrek_B napisał(a):waldeq napisał(a):mkm napisał(a):Tyle razy się ostrzegało , a ludziska dalej dają się nabierać na Ciovo
Ale Ci ostrzegani niczego nie żałują
bo są nieświadomi
jadrankika napisał(a):dlatego ,że to CIOVO jest zbyt zabudowane nowoczesnymi ,okropnymi domami ,gdzie właściciele nastawieni są na jak najwięcej apartamentów=kasa.
50% tych zabudowań postawionych jest "na dziko",czyli bez planu urbanistycznego="od sasa do lasa".Tam nie ma ducha typowej DALMACJI-
a tego warto poszukać wybierając sie do CHORWACJI.Dla mnie perełki jadrana ,to rybackie porciki z KAMIENNYMI DOMAMI ,a nie beton .
Myślę,że już lepsza jest sąsiednia wyspa ŚOLTA.
A najlepszy VIS,(ze względów politycznych był długo niedostępny dla cywilów,czyli zachował się prawie "nietknięty")-tylko,że jest tam dosyć drogo.
madzia1981 napisał(a):Ale skoro w końcu tam byłeś....
AndrzejJ. napisał(a):madzia1981 napisał(a):Ale skoro w końcu tam byłeś....
Powiem Ci jedno.Masakra.
Jeśli już ktoś jedzie ,,tam'' do Chorwacji to jest w pobliżu Riwiera Makarska z pięknymi miejscowościami i pięknymi plażami , a w drugą stronę jest Primosten.
Ciovo to moim zdaniem jakaś pomyłka dla chcących wypoczywać w Chorwacji.
Adam,K napisał(a):Dla mnie Makarska to nieporozumienie. Milion turystów. Nie ma gdzie się rozłożyć.
Z kolei Okrug bardzo mi się podobał, no i bliskość Trogiru (fantastycznego)
AndrzejJ. napisał(a):madzia1981 napisał(a):Ale skoro w końcu tam byłeś....
Powiem Ci jedno.Masakra.
Jeśli już ktoś jedzie ,,tam'' do Chorwacji to jest w pobliżu Riwiera Makarska z pięknymi miejscowościami i pięknymi plażami , a w drugą stronę jest Primosten.
Ciovo to moim zdaniem jakaś pomyłka dla chcących wypoczywać w Chorwacji.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne