Między Gornji a Donji jest jakieś 6 km. Sklepy znajdziesz tu i tu ale zdecydowanie jest ich mnie w tym drugim.
Krajla Zvonimira jest troszkę wyżej nad Put Diruna. Put Diruna to pierwsza ulica wzdłuż plaży w okolicy zatoki Movarstica.
Pozdrawiam.
.png)
.png)
jonka83 napisał(a):Mam pytanie jakie są odległości pomiędzy Okrugiem Dolnji a Gornji? Czy w Okrugu Dolnji są jakieś sklepy?
Znalazłam jeszcze kwaterę w Okrugu Gornji, ktoś już o niej wspominał - pol - chorwackie małżeństwo - Kralja Zvonimira 20. W którym miejscu jest ta ulica??
.png)
.png)
stola1 napisał(a)::D
Moi drodzy bo prawda jest taka, że taka ulica jest w jednej i drugiej miejscowości. Są to osobne miejscowości i każda z nich ma taka ulicę.
W Okrug Gornji ulica znajduje się tam gdzie Madzia opisała przy (Uvala Mavarcica) Zatoce Mawarstvica.
Natomiast w Okrug Donji : w części najbardziej wysuniętej w morze, dzielnica Kava (też znana i w innej okolicy), niedaleko latarni morskiej. Nawiasem mówiąc bardzo spokojna część Okrugu D.
Pozdrawiam
.png)
.png)
AndrzejJ. napisał(a):Myślę ,że już czas by ogłosić Ciovo polską wyspą.
.png)
jadrankika napisał(a):moim zdaniem szkoda ludzie waszej kasy na to cholerne ,betonowe CIOVO . Powstały tam setki okropnych domów z ekspansją ich włascicieli na agencje turystycze w Polsce . Dlatego tak go wszędzie pełno ...
.png)
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne