Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Wenecji - na weekend majowy?

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
marciajn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marciajn » 24.02.2013 21:03

Wielkimi krokami zbliża się polskie dobro narodowe: Długi Weekend Majowy :hut:
Kombinuję, gdzie by wyskoczyć, aby dobrze spożytkować te 9 dni i pomyślałem o jakimś kempingu w okolicach Wenecji.
Zastanawiam się tylko, jakiej pogody można się w tym okresie spodziewać nad Adriatykiem? czy będzie na tyle ciepło, żeby się kąpać w morzu, i w otwartych basenach na terenie kempingu? Dodam, że mam 2 dzieci - 7-latka i prawie 4-latka i obaj raczej ciepłolubni :D
Ciekaw jestem, czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tych okolic w trakcie weekendu majowego?
Dajcie proszę znać i doradźcie :wink:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 25.02.2013 09:35

Z kapielą może być ciężko. Temp. w okolicach 20 st. Baseny na kempingach chyba jeszcze nieczynne. Ale do zwiedzania taka pogoda wydaje się być super. Mam zamiar to sprawdzić w Cavallino Treporti :wink: .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.02.2013 09:47

Dla porównania kilka lat temu pojechaliśmy w weekend na Brac do Bol.
Na ok. tydzień 2 X byliśmy/mogliśmy się opalać. Woda ciepła do kolan.
Pozostałe dni w kurtkach i deszcz. Wyjechaliśmy dwa dni wcześniej.
Lało do samego Wiednia. Tam padliśmy i poszliśmy spać do hotelu. Następny dzień również lało.
Słoneczko wyszło w Polsce.
Krótko.
Pogoda jest nieprzewidywalna.
Zwiedzanie tak, plażowanie jako wartość dodana w gratisie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2013 10:52

Byłem w zeszłym roku w Caorle kamp Pra Delle Torri w majowy weekend i było super.
Też mam dwójkę dzieci 8 i 9 lat.
Kąpaliśmy się w morzu i w basenach z podgrzewaną wodą, z tego co wiem z tych bez podgrzewanej wody można korzystać od połowy maja, dlatego radzę poszukać takiego kampu z podgrzewaną wodą w basenie.
Z pogodą też trafiliśmy były może dwa zachmurzone dni.
Jak masz jakieś pytania to pisz.
marciajn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marciajn » 26.02.2013 23:33

Potter napisał(a):Z kapielą może być ciężko. Temp. w okolicach 20 st. Baseny na kempingach chyba jeszcze nieczynne. Ale do zwiedzania taka pogoda wydaje się być super. Mam zamiar to sprawdzić w Cavallino Treporti :wink: .

Czy ten kemping, o którym piszesz to Ca'Savio?
Baseny wg strony www mają czynne już od 27.04....
marciajn
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marciajn » 26.02.2013 23:36

jozek75 napisał(a):Byłem w zeszłym roku w Caorle kamp Pra Delle Torri w majowy weekend i było super.
Też mam dwójkę dzieci 8 i 9 lat.
Kąpaliśmy się w morzu i w basenach z podgrzewaną wodą, z tego co wiem z tych bez podgrzewanej wody można korzystać od połowy maja, dlatego radzę poszukać takiego kampu z podgrzewaną wodą w basenie.
Z pogodą też trafiliśmy były może dwa zachmurzone dni.
Jak masz jakieś pytania to pisz.

Czy rezerwowałeś przez ich stronę internetową, czy inaczej?
czy jechałeś z własnym namiotem / przyczepą, czy spałeś tam w mobil homie, czy czymś takim?
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 26.02.2013 23:46

W zeszłym roku w weekend majowy byłem w Lido di Jesolo.
Pogoda była rewelacyjna. Pierwszy dzień to wręcz upał, powyżej 30 stopni.
Później się ochłodziło i było jakieś około 23-25 stopni.
Woda w morzu jak dla Polaków ciepła. Były nawet osoby kąpiące się, a ja żałowałem że zapomniałem spakować kąpielówki.
Jak napisał FUX pogoda jest nieprzewidywalna - (tak jak mówił Forrest Gump - jest jak pudełko czekoladek :D - nigdy nie wiesz na co trafisz).
Uważam, że ryzyka dużego nie ma. Przy brzydszej pogodzie lepiej się zwiedza :) .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2013 09:53

Mieszkaliśmy w mobil homie, rezerwowałem przez polskiego "pośrednika".
Napisz na priva to podeślę linka (nie chcę robić reklamy), fotki mobil homa, kampu itp
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 27.02.2013 10:20

A mógłbyś napisać ile płaciliście za iluosobowego :wink: mobilka ?
Ciekawa jestem czy my w tym roku nie przepłacamy :lol: ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2013 11:03

Potter napisał(a):A mógłbyś napisać ile płaciliście za iluosobowego :wink: mobilka ?

Jasne że mogę :wink:
Cena za dobę 23 euro jeżeli dobrze pamiętam :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.02.2013 12:53

Potter napisał(a):A mógłbyś napisać ile płaciliście za iluosobowego :wink: mobilka ?

Potter, to Ty w weekend majowy zaś do Włoch 8O .
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 27.02.2013 16:29

mysza73 napisał(a):

:mrgreen: Ale to NAPRAWDĘ przez przypadek :oops: ...
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 27.02.2013 16:40

Potter napisał(a):
mysza73 napisał(a):

:mrgreen: Ale to NAPRAWDĘ przez przypadek :oops: ...

No to może się spotkamy :P , gdzie będziesz?
My od 21.04 nad Gardą :P .
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 27.02.2013 19:39

mysza73 napisał(a):No to może się spotkamy :P , gdzie będziesz?

Oooo, super ! My od 27.04 w Cavallino Treporti :D . Weronę np. mamy w planach ! Wy pewnie też :mrgreen: :!:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.02.2013 20:31

mysza73 napisał(a):
No to może się spotkamy :P , gdzie będziesz?

No ładnie Mysza... a mieliśmy SAMI do tych Włoch jechać ;) :)

Ja już grzeję silnik ;O)

:mrgreen: :smo:
Następna strona

Powrót do Włochy - Italia

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies