W ubiegłym roku spędziłem super urlop na Istrii (Porec i okolice).
Czy lokalizacja blisko sporego miasta jakim jest chyba Sibenik ma jakies znaczenie jesli chodzi o komfort odpoczynku
Z gory dzieki za wszelkie rady, sugestie, opinie.
Pozdrawiam,
Tom
.png)
.png)
.png)
.png)
dede napisał(a):Witam! Ja byłem w sierpniu 2006 roku w Brodaricy k/ Szibenika nieopodał której znajduje sie kompleks Solaris. Na jego terenie byłem kilka razy gościnnie. Od strony zatoki sa spore szerokie plaże z drobnego żwirku. Od strony zatoki znajduja sie baseny z morska wodą. Zjeżdżalnie na basenach płatne za każdy przejazd. Były skutery wodne, banan ale dośc drogo. Odległośc do Szibenika ok. 3 km, nie stanowi w moim odczuciu żadnego problemu, w okolicy jest cicho, spokój. Faktycznie na terenie kompleksu znajduje sie równiez dośc duzy camping. Stare Miasto w Szibeniku warte zobaczenia / katedra, ruiny twierdzy z których rozciaga sie fajny widok na okolicę/.
Ja polecam wypad na wieczorny spacer do pobliskich Vodic / ok 10-15 km/
i jak najbardziej Trogir, wodospady. Jest to niezła baza wypadowa do zwiedzania tego tego rejonu Cro. Dojazd w porządku, my wyjeżdżalismy z Polski w poniedziałek wieczorem i przez całą trase luz, jechaliśmy CZ-A-SłO i CRO. Mam sporo zdjęć z Solarisu. Pozdrawiam!
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne