Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Sibenika - jaki kemping ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
porto
Croentuzjasta
Okolice Sibenika - jaki kemping ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 05.05.2008 09:11

Witam.

Jaki kemping polecacie w okolicach Sibenika i Primosten.

Z góry dzięki. Pozdrawiam. :wink: :wink: :wink:
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 05.05.2008 11:33

W okolicach Sibenika duzy i dobry camping - Solaris, lub mniejszy przy kanale- Zablace, W okolicach Primostena - Adriatic. My tradycyjnie jedziemy do solarisu ze wzgledu na dzieci dla ktorych jest tam duzo atrakcji, basny zjezdzalnie itp.
XT600
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) XT600 » 05.05.2008 12:21

porto napisał(a):Jaki kemping polecacie w okolicach Sibenika i Primosten.

http://www.chorwacja24.info/campingi/srodkowa-dalmacja

Wybrał bym bym:
Kemping ADRIATIC
HR-22202 Primośten
tel.:+385 (0)22 581 111
Choć zależy na jak długo bo ja zatrzymałem sie na nim tylko na 1 noc. Skalista plaza, dużo cienia na placu można odpocząć zwłaszcza przed długą trasą... niestety trochę kiepskie dojście nad morze.

Jak na dłużej to chyba warto Camping Solaris o którym wspomniał kolega wyżej. Choć pewnie będzie trochę drożej - no i nie wszyscy lubią takie duże campy. Choc atutem tu jest basen :)
Ostatnio edytowano 29.10.2015 12:59 przez XT600, łącznie edytowano 1 raz
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 05.05.2008 13:07

przedstawione kempy sa ponoć dobre, ale duże i drogie, z tajszych kampingów warto zajrzeć na stronę kampu Jesanowo http://www.jasenovo.hr/hrv/index.php?k= ... s=o_mjestu, w Grabisce również jest kemp, a 4 km przed Primostenem były kiedyś 2, bez prądu spokojne, niewielkie, podobno jednak w zeszłym roku sie spaliły.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 05.05.2008 13:20

Pojecie "drogie" jest wzgledne bo dla jednych 30 euro za namiot ,4 osoby ,samochod, prad i lodowke to rozsadna cena a dla innych drogo. Wiec lepiej podawac konkretne kwoty a nie okreslac tanio - drogo.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 05.05.2008 13:40

ADRIATIC w Primosten jest bardzo dobry- byłem tam w zeszłym roku i to pare dni.Czysto,ciepła woda,natryski na plaży, fajne plaże z bezpośrednim dojściem z campu= praktycznie namioty stały nad samym morzem.Byłem bardzo zadowolony.
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 05.05.2008 13:53

petr napisał(a):Pojecie "drogie" jest wzgledne bo dla jednych 30 euro za namiot ,4 osoby ,samochod, prad i lodowke to rozsadna cena a dla innych drogo. Wiec lepiej podawac konkretne kwoty a nie okreslac tanio - drogo.

Ja szukam dla 2 osób + namiot + samochód + prąd.

Dla mnie 20 euro to taka rozsądna cena, tylko nie wiem czy uda się znaleźć coś w tej cenie... :roll: :roll: :roll:

Pozdrawiam.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 05.05.2008 14:11

porto napisał(a):
Dla mnie 20 euro to taka rozsądna cena, tylko nie wiem czy uda się znaleźć coś w tej cenie... :roll: :roll: :roll:

W zeszlym roku cena za osobe dorosla byla 5,1 euro, namiot +samochod +prad 8,2 euro, lodowka 3 euro, klimatyczne 0,85 euro wiec bez lodowki prawie sie miescisz.
cennik dotyczy solarisa
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 05.05.2008 14:38

choćbyś niewiem jak szukał, to kemp adriatyk jest jednym z najdrozszych kempów w Chorwacji, wiele dobrego o nim mozna przeczytać co nie zmienia faktu, że jest drogi, dla porównania 4 osoby + namiaot+.... w Oraszacu Pod Maslinom to wydatek ok 15 euro.
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 05.05.2008 19:55

Witaj,

Cena zależy od tego jaki camp wybierasz i kiedy jedziesz. Ceny różnią się zasadniczo w szczycie sezonu (lipiec-sierpien) i poza szczytem tj. maj, czerwiec, wrzesień.
W Adriaticu w szczycie za 2 oso+namiot + samochód zapłacisz 38,9EUR za dobę bez parceli. Jednak, w pierwszej połowie czerwca za to samo zapłacisz 21,05 EUR....
Ja jade od 22 czerwca do 5 lipca na camp Adriatic i mój koszt za 2 os dorosłe + dziecko + namiot i samochód to ok. 31 EUR. Elektryke masz tam free of charge. Ewentualnie możesz dołożyć 3-4 EUR za lodówkę (polecam).
Czy to drogo? Być może, ale byłe tam w zeszłym roku i warto zapłacić.
pzdro
krzemian
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 05.05.2008 20:03

caja2 napisał(a):choćbyś niewiem jak szukał, to kemp adriatyk jest jednym z najdrozszych kempów w Chorwacji, wiele dobrego o nim mozna przeczytać co nie zmienia faktu, że jest drogi, dla porównania 4 osoby + namiaot+.... w Oraszacu Pod Maslinom to wydatek ok 15 euro.

Caja2,
Proszę nie porównuj Pod Maslinom do Adriatica :-) Byłem w zeszłym roku na jednym i drugim campie ale uwierz, że wolałem zapłacić 2 razy więcej na Adriaticu. Pod Maslinom jest OK jako baza wypadowa do zwiedzania Dubrownika, jeżeli chodzi o plażowanie to...porażka. Zejście na plaże i powrót to droga przez mękę, na plaży nie znajdziesz cienia a patelnia pod skałą jest niesamowita. Nie mówię już o jednym prysznicu ze słodką wodą, do którego żeby dojść trzeba kilka schodów pokonać....
Oczywiście, wszystko zależy co kto lubi.
Pozdro
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 05.05.2008 20:32

nie porównuje kempów bo to inna liga, chciałem jedynie pokazać, że adriatyk choć dobry, to drogi kemp i niewiele w cro jest miejsc, co prawda o takim standarcie, ale i w takiej cenia, no może na istrii. ja po zobaczeniu tego kempu zrezygnowałem, warunki lux, cena adekwatna ale jak dla mnie za tłoczno, ja szukam kempów do 100-150 osób i przez te kilka lat, mi. dzięki niniejszej stronie jakoś mi sie to udaje, to wolny kraj i każdy wybierze to co lubi, pozdrawiam
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 05.05.2008 21:30

Będę się cytował ale mnie się Solaris spodobał z tego powodu, że jest płaski, z ładną plażą. Bardzo dobra infrastruktura, niedaleko do Zablaca, można spacerkiem w 10 minut dojść. W pobliżu dwa duże markety. Dobra baza wypadowa do Szybenika, NP Krka i Kornati lub dalej do Primosten, Trogiru czy Splitu. Mnie nie wydawał się drogi a jestem "strefa budżetowa". Natomiast Adriatyk znam "z widzenia". Mieszkałem niedaleko tego campingu w ubiegłym roku. Wydawał mi się niezły, w dobrej lokalizacji. Cen nie znam.
Mazovia
Podróżnik
Solaris czy Zaton?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 20.05.2008 18:34

Prosze o opinie. W ub. roku rozpoczelismy rodzinna przygode z CRO. Nasz pierwszy kontakt to był Mega Camp - Park Umag na Istrii. W tym roku chcemy pojechac dalej na poludnie i wybor padl na camping Zaton kolo Zadaru lub Solaris k/Sibenika. Jedziemy w 2 sklady rodzinne z dzieciakami w wieku 6-6-13-14. Infrastruktura campu NAJWAZNIEJSZA.
Bardzo bylbym wdzieczny za wszelkie opinie, szczegolnie te krytyczne ...

Co byscie wybrali i dlaczego?
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 21.05.2008 09:44

My ponownie jedziemy na Solaris k/ Sibenika
plusy:
-czyste WC, prysznice z ciepla woda , miejsca do zmywania naczyn
-bezposrednia bliskosc z brzegiem bez chodzenia po schodach sciezkach itp.
- mozliwosc korzystania bez zadnej doplaty z basenow
-wypozyczalnia sprzetu wodnego, rowery wodne , kajaki, za wieksze pieniadze jazda na bananie, kole, skutery wodne, spadochron
- na terenie sklep, barki, knajpki , co wieczor muzyka na zywo
-programy animacyjne dla dzieci i doroslych
- plac zabaw dla dzieci
Jak narazie jedziemy sami z dziecmi 8 i 13 lat
minus:
ciezko trafic idealne miejsce na namiot czy przyczepe

Zatonu nie znam, chetnie poslucham opinii o tym campingu
Następna strona

Powrót do Kempingi