Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Sibenika - jaki kemping ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.05.2008 11:24

Widziałem Zablace, widziałem Solaris.
W lipcu. Solaris byl zatloczony bez żadnej kameralności, Zablacze-mozliwość rozbicia w pierwszej linii przy brzegu. Cisza spokój, toalety czyste.
To jest jak porownywanie Golfa z E-klasą Mercedesa. Więcej bajerów na korzyść solarisa.
Pytanie, co kto lubi. Proponuje wjechać do zablace i zająć jakąś parcelę; jeden czeka, a reszta idzie szukać do Solarisa jakiegos fajnego miejsca.
Temat cen pomijam.
Osobiście wolalbym Zablace.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 21.05.2008 18:54

Witajcie.
Zainteresowałem się, czytając wasze opisy, campingami Solaris, Zablace, Jasenewo.
Przejrzałem strony i niestety cennik jest tylko na Jasenevo.
Czy mógłby mi ktoś podać jakąś stronę, gdzie są ceny Solaris i Zablace?
Lub podać konkretne ceny:
1. Za osobę dorosłą
2. Dziecko 12 lat
3. Samochód
4. Namiot (właściwie mamy przybudówkę do Vana, Previi.. jeśli ktoś zainteresowany, to możną to tutaj obejrzeć: www.parkowa12.krakow.pl/prevtent_full_edit

a może polecicie jeszcze jakieś z tych tańszych campingów w tej okolicy? i cenniki.
kurcze, oni robią piękne strony, wszystkie info są ... poza cennikami..
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.05.2008 20:46

Jedź na camp w ciemno.... 8)
Korgan
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korgan » 22.05.2008 10:45

Janniko,

daj e-maila to Ci wyślę aktualny cennik Solarisa, dokładniejszą mapkę niż jest dostępna na ich stronie i broszurkę w języku angielskim. Dostałem to od Solarisa kilka dni temu na maila. Napisali mi również, że jest to oferta ważna do 25.05.08 (żeby zrobić rezerwację), ale podejrzewam, że to "ściemka" mająca na celu przyspieszenie decyzji o wyjeździe do nich, a cennik i tak będzie obowiązywał do końca roku.
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 22.05.2008 17:11

Czy ja mogę również poprosić o ten aktualny cennik i mapkę .(mój emilek adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
caja2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja2 » 25.05.2008 21:22

Według broszury przysłanej przez Chorwacką Wspólnotę....

ceny w euro

ADRIATIC
31/05-04/07 i 30/08-12/09 05/07-29/08

osoba 6,20 7,86
dziecko do 12 r 4,54 5,79
parcela 9,65-20,68 11,72-24,12

+ klimatyczne
niestety nie jest wyszczególnione co w cenie parceli, ale standardowo mozna załozyć, że cena zależy od lokalizacji parceli, namiotu lub przyczepy itd
DAKOTA
Podróżnik
Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAKOTA » 27.05.2008 19:01

Witam
wrocilismy z Chorwacji 25.05 (niedziela)

naZATONIE spalismy 17/18.05 i 18/19.05

Solaris spalismy 20/21.05 i 21/22.05
nie bede zachwalal ani odradzal

my za noc placilismy 14 euro Camper+2 osoby + prad+piesek do tego Taxa 0,5 Euro za glowe

zaton wyremotowane lub wybudowane(nie bylem tam wczesniej) sanitariaty niedaleko bramy wjazdowej wszystko extra nie wiem jak dlugo to utrzymaja
w sklepie barrrrrdzo drogo , po pierwszej nocy w drugim rzedzie (prawa strona patrzac na morze)przenieslismy sie w glab campingu
powody
jakis glupek trenowal animacjie przez glosniki , to bylo nie do wytrzymania

wiatr bardzo mocny az piszczalo w Camperze
daleko do sanitariatow

Solaris

Sanitariaty duzo slabsze niz na Zatonie
brud smrod i ubostwo -mnostwo przyczep z wegier jeszcze niewysprzatanych i nieprzygotowanych do sezonu

w okraglaku(sanitariaty po lewej stronie blizej morza,, jest bardzo ladny :) przy tak malej obsadzie na campingu brakowalo non stop cieplej wody
w innych byla ale to juz nie ten standard ,nas to nie razilo bo mamy swoja kupalke

Sklep drogi ale mozna przezyc-- my pojechalismy rowerkami na zakupy do Sibenika(ojjjj dupa bolala)

pozdrawiam
DAKOTA
MargaRita
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MargaRita » 08.06.2008 18:45

caja2 napisał(a):przedstawione kempy sa ponoć dobre, ale duże i drogie, z tajszych kampingów warto zajrzeć na stronę kampu Jesanowo

W sierpniu 2007 byłam na kempingu Jasenovo:

1. stosunkowo mały, kameralny, otwarty na sezon 2007, więc nowością pachniało;
2. toalety nowe, czyste, dużo, więc tłoku nie było;
3. parcele wydzielone tylko z jednej strony, ale miejsca sporo, może w tym roku wydzielili i z drugiej strony;
4. na terenie kempingu knajpka, można napić się piwa, zjeść lody i bardzo dobrą pizzę;
5. do plaży z drobnych kamyków z najdalszej parceli 100m.
6. polecam:)
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 08.06.2008 19:17

Czy w pobliżu campingu jest sklep spożywczy, czy można gdzieś wieczorem pospacerować?
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 09.06.2008 07:06

Na Solarisie jest dosc duzy sklep spozywczy a wieczorem jest zawsze gdzie spedzic czas, duzo kafejek przy hotelach ogolnodostepnych z muzyka na zywo .
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 09.06.2008 09:24

A jak to wygląda na campingu Jasenovo?
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 09.06.2008 10:30

Porownujac Jasenovo i Solaris to ten 1 mozna by nazwac polem biwakowym
elasa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elasa » 24.06.2008 13:32

Witam. Wybieram się w tym roku do Brodaricy (okolice Szybenika) i mam pytanie. Czy ktoś się orientuje, czy osoby z "zewnątrz" mogą bezpłatnie wejść na teren kompleksu Solaris?? Czy są za to jakieś opłaty. proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 24.06.2008 13:49

W zeszlym roku widzialem ludzi (miejscowych) wchodzacych na teren Solarisa przez siatke, oficjalnie nie ma tam wstepu , samochodem tez nie wjedziesz na teren , miejscowi zostawiali samochody na dojazdowej drodze do osrodka i przechodzili na teren w okolich hotelu Yakov , ochroniarze tych co zauwazyli przeganiali skutecznie.
Jedziesz na camping zaboric czy jasenovo ? My sie tez w te okolice wybieramy ale pojedzimy na Solaris chyba ze brak miejsc zmusi nas do szukania innego wtedy nastepne w kolejce beda zaboric, jasenovo, adriatic
elasa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elasa » 24.06.2008 15:01

Ja jadę na kwatery - mamy zarezerwowany nocleg w apartamencie w Brodaricy ale miałam nadzieję, że ewentualnie moglibyśmy od czasu do czasu skorzystać z plaży i basenów w Solarisie. Obiło mi się o uszy że można tam normalnie wejść ale chciałam to potwierdzić. Skoro mówisz że przeganiają, to nie wiem czy wybierzemy się tam tak na "dziko" :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi