Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Sibenik - co polecacie?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.05.2011 08:37

Ja wolałam betonową, bo było tam niemal kompletnie pusto. Ale plaże Tribunj ma różne. Dość szeroka, długa i dobrze zagospodarowana plaża z kamyczkami jest za mariną w stronę Vodic. Druga plaża jest wzdłuż ulicy Podvhr i ona jest betonowa, zejście do wody po drabinkach. Najdalej do centrum i starówki jest "moja" plaża Sovlje.
98256
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 98256 » 06.05.2011 09:25

marze_na, a jeszcze tak zapytam, jak szukasz noclegu w cro? czy TY tez jak Jacek S - w ciemno ?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.05.2011 09:43

W sezonie na początek wolę mieć coś zarezerwowane. Droga daleka, różne przygody czekają na przestrzeni ponad tysiąca kilometrów i po kilkunastu godzinach w aucie nie chciałoby mi się już dreptać w poszukiwaniu miejscówki, zwłaszcza, że pora może być juz późna. Szukam na forum sprawdzonych, polecanych namiarów, najlepiej ze zdjęciami i rezerwuję.
Wypoczywamy w systemie 7+7 :) czyli po tygodniu zmieniamy krajobraz. I na ten drugi tydzień jedziemy już w ciemno. W zeszłym roku w Orebic fajny nocleg w pierwszym tygodniu września znaleźliśmy bez większego problemu.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.05.2011 09:49

regija Zadar
T.Z. Zadar
T.Z. Šibensko-kninske županije
T.Z. Šibenik
T.Z Splitsko-dalmatinske županije

Na tych stronach znajdziesz całą furę info o tym, co zobaczyć (i przy okazji zapoznasz się z historią tych miejsc, obiektów itp.); masz też przegląd miejscowości - potencjalnych wakacyjnych miejscówek w regionie. Kopalnia wiedzy, tylko uważnie i szczegółowo przewertować i czytać; jak trzeba to dopytywać na forum.
Pozdrawiam
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 06.05.2011 10:00

jak " na mój gust" nie można "szaleć " ze zwiedzaniem - za rok ..... ciąg dalszy, z okolicy w której będziesz polecam.....Szibenik , Primoszten, KRKA , TROGIR! , arch. Kornati , ewentualnie Zadar lub Split a PLITWICE ....za daleko chyba że w drodze powrotnej a ten temat jest na forum.......................do przemyślenia , namiarów na kwatery nie podaję poneważ ...........nie spełniają Twoich kryteriów
Ostatnio edytowano 06.05.2011 10:32 przez Amikol, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.05.2011 10:06

98256 napisał(a):... czy TY tez jak Jacek S - w ciemno ?

Zawsze bo ...z własnym domkiem :wink:
98256
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) 98256 » 06.05.2011 13:49

a jeszcze zapytam przy okazji odnośnie noclegów, czy macie jakies sprawdzone miejsca na nocleg?
potrzebuje w terminie polowa lipca dla 4 osób (2+1+1), podstawowa sprawa to taras z widokiem na morze no i żeby wmiare bylo blisko na kamienista plaże, żeby wyskoczyć przed spaniem do ciepłego Adriatyku :)
- czekam na propozycje :D
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 06.05.2011 14:40

Proponuję małą miejscowość Pirovac - 24 km. przed Sibenikiem, niedaleko (15 km.) jest Murter, Vodice, Pakostane, Vransko Jezero z dokonałymi trasami rowerowymi. Sam Pirovac małe ale klimatyczne miasteczko, kilka knajpek, marketów, targ, porcik.
Więcej poczytaj tu : http://www.pirovac.adriatyk.info
Ja polecam dom nad samym morzem (10 m) gdzie osobiście mieszkałem, z dwoma apartamentami 4-os. na parterze.
Wychodzisz z domu prosto na plażę. Tak to wygląda :
Obrazek
Link do ich strony masz tu : http://www.vila-magnolia.com
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 06.05.2011 21:32 przez kawa, łącznie edytowano 1 raz
mare123
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mare123 » 06.05.2011 14:50

CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 06.05.2011 18:19

A co do stron z kwaterami to tutaj jest ich mnóstwo: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 28.08.2011 22:58

Witam
Wybieram się do Vodic a podczas ostatnich dwóch magicznych wyjazdów do CRO zwiedziłem kilkanaście miejsc położonych na południe od Vodic (Dubrownik, Split, Kasztela, Klis, Salona, Ston, Pelješac, Korcula, Trogir- teraz kolej na część powiedzmy północną ;). Miejscówkę mamy w Vodicach i myślałem o Kornati, Sibeniku...może coś więcej w tej okolicy wartego zobaczenia ale jeszcze nie wiem co i gdzie... ;). Co do Kornati - jak najtaniej dopłynąć do tego parku ? Czytałem na forum o kilku wariantach-niestety nie znalazłem informacji dot. ceny i miejsca startu.
Czy najtaniej będzie z Zadaru ? :arrow:
Może jakieś sugestie w sprawie Kornati z Vodice od Cro maniaków ?
ARTI
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTI » 08.09.2011 14:38

witam moze mi ktos opisać miejscowosc brodanica koło sibienika mam tam jechac z dziecmi jak daleko do jakiegos marketu czy jest gdzie pochodzic z dziecmi jak plaze itp dzieki z gory pozdrawiam czekam na odpowiedz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.09.2011 15:08

ARTI napisał(a):witam moze mi ktos opisać miejscowosc brodanica koło sibienika mam tam jechac z dziecmi jak daleko do jakiegos marketu czy jest gdzie pochodzic z dziecmi jak plaze itp dzieki z gory pozdrawiam czekam na odpowiedz

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=708211#708211
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 09.09.2011 09:53

ARTI a może warto napisać kiedy chcesz jechać? osobiście polecałbym ( już to było) Primoszten lub Rogoźnicę , po co Ci market ? tam ( tyle co u nas ) nie zaoszczędzisz, też kiedyś myślałem o Brodaricy( jeżdżę w ciemno) ale ................. pojechałem dalej
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Okolice Sibenik - co polecacie? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone