.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Mario 1975 napisał(a):Jak na pierwszy raz Primosten to fenomenalny wybór, miejsce jest doskonałą bazą wypadową (do tego co już wymienione dodałbym jeszcze Szibenik oraz Kornati).
Na początku lipca nie powinno być większych kłopotów ze znalezieniem kwater, ja 2 lata temu 19 lipca szukałem godzinkę.
Jeśli szukasz pokoju z łazienką dla rodzinki 2+1 to mogę polecić kwaterki u Pani Mariji Gracin na ulicy Resnice 3 (w drugiej połowie lipca płaciłem 40 euro za nocleg, myślę, że w pierwszej połowie lipca można by potargować się o jeszcze niższą cenę). Warunki w porządku, przemiła starsza Pani jest gospodynią, do plaży i centrum miasteczka jakieś 300-400 metrów po stosunkowo płaskim terenie, spędziłem tam z rodzinką wspaniałe 2 tygodnie.
W razie pytań, wal śmiało.
.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
Mario 1975 napisał(a):Plaż w Primosten pod dostatkiem, mozna wybierać i przebierać w miejscach do opalania (lub lekkiego chowania się przed słońcem).
Jak byłem tam 2 lata temu to mój syn też miał 7 lat i był zachwycony, plaże są kamieniste, woda jest bardzo przejrzysta, kto chce znajdzie i skałki dla siebie. Acha, plaże są stosunkowo płaskie i dojścia do nich też.
Jeśli chodzi o sklepy to są na pewno 2 Studenace i 1 spory Konzum (wielkości naszych Biedronek), usytuowany przy samej plaży (tej znajdującej się między dwoma półwyspami).
Ceny w knajpach (jest ich w Primosten pod dostatkiem) typowe dla całej Chorwacji, czyli jak ja to nazywam "półtora raza co w Polsce", moim zdaniem około 100 kun na osobę za fajny obiad trzeba mniej więcej liczyć.
Na półwyspie ze starym miastem polecam Twojej uwadze okienko, w którym serwują girice (świetna przekąska-smażone małe rybki i do tego pajda chleba) oraz kultową winiarnię z ławkami.
.png)
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje