Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

okolice LABIN (ISTRA)

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krisb
Odkrywca
okolice LABIN (ISTRA)

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 23.05.2006 23:39

witajcie... jak najlepiej w okolice Labin:

od Mariboru:
- autostradą przez Zagrzeb - Karlovac - Rijeka
- czy jednak przez Słowenię: Ljubljana - Postojna - przejście w Rupa...
Mam zagadkę... :D
Proszę o "ofertę" zarówno pod kątem ekonomicznym (może się przyda: LPG) jak i ogólnie przystępności obu dróg.
Z w/w znam tylko odcinek Zagrzeb-Karlovac (dobrze) - na Istrii nigdy nie byłem.
Z góry dzięki! :wink:
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 24.05.2006 06:08

krisb napisał(a):- autostradą przez Zagrzeb - Karlovac - Rijeka

Ja bym jechał przez Postojną i Rupę...
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 24.05.2006 11:57

hmmmm.. na Słoweńskiej stronie widzę że jest sporo robót na A1 za Ljubljaną... poza tym odcinek prosto na Rijekę to jest tez autostrada? mam mapę sprzed 3 lat i w zasadzie ostatni odcinek w Słowenii od zjazdu z A1 na południe aż do Rijeki to nie ma autostrady... a cenowo jak to wychodzi? pamiętam że koło Mariboru to jakieś smieszne pieniądze były, a co z tymi płatnymi autostradami w głębi Słowenii?
wodnik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wodnik » 25.05.2006 07:06

jdubowski napisał(a):
krisb napisał(a):- autostradą przez Zagrzeb - Karlovac - Rijeka

Ja bym jechał przez Postojną i Rupę...

to jest naprawdę dobra trasa, polecam
:wink:
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 25.05.2006 13:32

A moze tak jednak nie przez Rupę - Rijekę tylko pojechać dalej autostradą w kierunku na Koper i zjechać na Buzet i potem bocznymi drogami do Labiunu?
Na tych bocznych drogach paraktycznie nia ma ruchy czego nie można powidzieć o drodze Ljublana- Rupa -Rijeka. Nie pamiętam juz dokładnie ale z Labinu do autostrady na Słowenii jest niecałe 100 km.
Drogi też nie takie najgorsze.
W takim przypadku za przejechanie całości Słowenii autostradami płaci sie ok 10EUR.
Acha, jakbyś sie zdecydował na jazdę przez Rijekę to pamietaj, że w Rijece należy sie kierować na Opatije nie na Pulę bo wyjedziesz na tunel Ućka (dodatkowo płatny). Zresztą ta droga jest też przeważnie zapchana.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 25.05.2006 14:13

Jechałem tą trasą 3 razy(6 razy tam i z powrotem)Lubljana-Postojna-Rupa
Powiem krótko innej trasy nie ma,ta jest najlepsza,optymalna,najkrótsza itd.
Jedyne co mogę Ci poradzić to jak będziesz w Rijece-wal na tunel Ućka a nie wybrzeżem,co prawda zapłacisz za tunel ale dalej sama przyjemność jazy po dobrych(nowych) i pustych drogach do samego Labina
Nie zapomnij zajrzeć do Rabac-a!!!
Pozdrawiam
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 25.05.2006 14:40

...ciekawe okolice Labina to w zasadzie tylko Rabac!!!...
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 26.05.2006 06:26

No tak..... ale słyszałem,że ludzie chodzą na jakąś inną plażę z Labina i nawet nie wiedzą,ze istnieje Rabac.Tacy też są;-)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.05.2006 17:20

krisb napisał(a):witajcie... jak najlepiej w okolice Labin:

od Mariboru:
- autostradą przez Zagrzeb - Karlovac - Rijeka
Mam zagadkę... :D
Proszę o "ofertę" zarówno pod kątem ekonomicznym (może się przyda: LPG) jak i ogólnie przystępności obu dróg.
Z w/w znam tylko odcinek Zagrzeb-Karlovac (dobrze) - na Istrii nigdy nie byłem.
Z góry dzięki! :wink:

czyzby kolega z KA?

Istria tez ladna, blisko i cieplo

pozdrawiam
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 29.05.2006 20:29

piotrulex: MAMY CIĘ :D POZDRAWIAM :wink:

Co do meritum: okolice LABIN to RAVNI dokładnie, jeszcze negocjuję (fajnie? :lol: )...
a co do drogi: naprawdę jestem w kropce, bo gdyby nie LPG to w ciemno jechał bym przez Postojno-Rupa, ale... niby w CRO o LPG łatwiej...
Z drugiej strony: to co zaoszczędzę (tak myślę... dobrze myślę?) na drogach w SLO zrekopmpensuje mi brak (?) LPG... ale czy to prawda?
mam jeszcze miesiąc na takie dumania :wink: aż przyjdzie ten dzień, jeszcze raz przejrzę wątki i trza będzie śmigać.
Pewnie tam pojade jedna, a z powrotem drugą... :D

PS: no i co z tym Ravni - tak ogólnie?
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 30.05.2006 08:29

NEWS: Ravni niestety nieaktualne... :(

Znacie jakąś kwaterę/apartament w ok.Labin (Ravni, Rabac) do wzięcia na 6 nocy (1-7.07, wyjazd w piątek) dla 2 dorosłych z 2 dzieci (5/3 lat) za rozsądne pieniądze (do 40EUR/dobę)?
Żadnych fajerwerków, po prostu czysto, schludnie, z łazienką i ew. małym miejscem do podgrzania jedzenia.
Żonę ciężko namówić na jazdę w ciemno...
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 30.05.2006 08:53

Byłem w zeszłym roku w: http://www.chorwacja-apartamenty.pl/labin/bellevue/ druga strona: http://www.bellevue.250x.com/
Polecam, czysto schludnie i spokojnie. Bardzo dobra baza wypadowa.
Dwie plaże, jedna pieszo ok 200m i 10 pięter w dół, druga 5 min samochodem, parking praktycznie przy plaży.
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 30.05.2006 11:44

no właśnie bellevue mnie lekko "zrobiło"... niejako w trakcie rezerwowania kobita mi napisała że jej agencja już ten apartament zarezerwowała... niby ma coś popatrzec, ale wiesz... nie sądzę żeby się ruszyła z miejsca
Także poszukiwania od nowa, rejon zostaje ten sam, +/- 20km
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 30.05.2006 12:15

O ile mnie pamięć nie myli to w Labinie jest stacja LPG.
"Tankowałem" tam butle gazową :P
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 31.05.2006 10:36

witaj Krisb ja miałam ten sam problem ,teraz juz mam rezerwację w rabać w willi Adria (podobno fajnie) . Wklikaj sobie willa Adria Rabac to pewnie znajdziesz do nich kontakt. Apropo drogi to tez słyszałam by przez tunel Ucka jechac ,a nie bocznymi drogami. 8)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone