Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Dubrownika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek28
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek28 » 15.08.2012 08:32

Dzięki FUX jedziemy autem wiec z sklepem nie bedzie problemu, ale interesuje mnie bardziej właśnie kwatera bo mamy mieć pokój z łazienką na piętrze i balkonem na morze a kuchnia na parterze i ile jest pokoi do tej kuchni?? właściciel jest spoko czy robi problemy. Za 2 pokoje z łazienkami na piętrze chce 30 euro od pokoju:) dzięki za informacje:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.08.2012 18:18

Właściciel jest ok.
Rządzą rodzice.
Za kwaterę na parterze płaciłem 50 juro.
Uważaj przy włączaniu się do ruchu!
Oczy dookoła głowy.
sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 23.08.2012 07:39

FUX napisał(a):Nadaję z Soline patrząc na Cavtat, do którego po śniadaniu się wybieramy.

Z rzeczy praktycznych.
Zakupy ok. 1,5 km i to bardzo ograniczone.
Warzywa byle jakie, chleb, wędlina.
Większe zaprowiantowanie ok. 3-4 km w Kupari w Merkatorze, który także pozostawia trochę do życzenia.
Jestem rozbestwiony jakością warzyw i owoców w Pakostane, więc może dlatego.
Obok, ca. 500 m knajpka, każdego wieczora pełna. Ceny niższe, niż w Pakostane czy Korculi.
Kurs wymiany juro 745, na granicy 735.

Jednakże niedogodności wynagradza plaża, do której prowadzi.....

Witam, czy mogę prosić na namiary na tą kwaterę, chyba, ze na inne w tej okolicy tez masz namiary, laduję w Dubrowniku 22.09 - szukamy kwatery w tej okolicy.

281 stopni... :mrgreen:

Słodka woda do spłukania, mało ludzi, otoczaki, butów nie potrzeba, jeżowców brak.
Bardzo mili gospodarze.
Forum cro.pl znają.... :papa:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.08.2012 08:09

sernikowy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sernikowy » 24.08.2012 18:57

Dzięki ! sprawdziłem i podobne, jednak Cavtat wybieramy, blisko lotniska i sklepów, jak wybiorę się samochodem będę szukał podobnej kwatery. Pozdrawiam
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 21.09.2012 07:53

Mój problem się rozwiązał. Wybrałam Cavtat. Samoloty nie przeszkadzają, w dzień stanowią atrakcję dla Ryśka. Rowerów nie braliśmy. I dobrze. Jak na razie albo za ciepło, albo wieje, poza tym i tak nie ta kondycja, aby podjechać pod kwaterę :)
Na plażę jeździmy do Kupari. Plaża o tej porze roku pustawa, żwirowo-piaszczysta, bez jeżowców, łagodne zejście. W wodzie mąż wypatrzył coś mureno-podobnego. Hotele widma bardzo zainteresowały Ryśka. Akurat jest na etapie Scooby do, więc codziennie jestem namawiana na upiorne hotele (mamo, może zobaczymy ducha?).
Z restauracji najbardziej przypadła mi do gustu konoba Konavoski Komin w Velji Do, w malutkiej wiosce, z dala od cywilizacji. Pyszne jedzenie, dobra cena.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Okolice Dubrownika - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone