Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Dubrownika

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beta1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 06.05.2006 14:30

A czy w okolicach Dubrownika są jakieś nieduże przydomowe campy z dostępem do morza?W zeszłym roku znalazłam taki w Sparadici koło Sibienika.W tym roku chcę jechać bardziej na południe i zwiedzić Dubrownik.Poszukuję czegos spokojnego i niedużego,gdzie można odpocząć.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 06.05.2006 18:13

Trebor masz rację są tacy.Jeśli na tej ścieżce widziałeś dzieciaki to damy rade hehe.Jak duża jest plaże w Orasacu? Czy na plaży są jakieś zacienione miejsca? Toalety ,natryski ,miejsca do zmywania?Napisz co wiesz. Chcemy wyjechać ok 10 lipca trzeba już rezerwować?
beta1
Globtroter
okolice Dubrownika

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 06.05.2006 18:18

Czy ktoś zna jakiś nieduży przydomowy kemp w okolicach Dubrownika?W zeszłym roku udało mi się taki znależć w okolicach Sibienika. w Sparadici .W tym roku chciałabym zwiedzic Dubrownik i okolice,może ktoś poleci mi co tam można zobaczyć i zwiedzić . Wybieram się z mężem i12-sto letnim synem zaraz po zakończeniu roku szkolnego.Z góry dziękuję.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 06.05.2006 21:09

Zibuś napisał(a):Trebor masz rację są tacy.Jeśli na tej ścieżce widziałeś dzieciaki to damy rade hehe.Jak duża jest plaże w Orasacu? Czy na plaży są jakieś zacienione miejsca? Toalety ,natryski ,miejsca do zmywania?Napisz co wiesz. Chcemy wyjechać ok 10 lipca trzeba już rezerwować?

Dacie radę na pewno. Nie wiem, czy u Bożo trzeba na lipiec już rezerwować miejsce - zadzwoń, pogadaj (www.orasac.com). To są świetni, otwarci ludzie. Ja wjechałem tam 14 czy 15 lipca i jak pisałem - miejsca były (choć na campie trochę ludzi było!).
A plaża? Wyobraź sobie spacer na tę plażę w ten sposób. Schodzisz z kampa dróżką w dół. Bierzesz ostatni zakręt w prawo dochodzisz do jej końca, który jest... kamienną knajpką z tarasem przykrytym strzechą (polecam drinka o nazwie "sex on the beach" przy zachodzie słońca... :wink: ); tuż za knajpką odchodzi w lewo kamienny pomost - keja dla łódek i miejsce skoków dla młodzieży (no i patelnia do opalania się). Zostawiasz to "molo" po lewej ręce i idziesz prosto - po prawej masz 2 prysznice do spłukiwania się - podchodzisz po schodkach na skałę, z której schodzisz na właściwą kamienistą plażę - niedużą, ale moim zdaniem przyjemną (ja preferuję kameralne miejsca). Mankamentem zatoczki - mówię już o wodzie - jest kilka zacumowanych łódek, które trochę mogą przeszkadzać w kąpieli. My jednak (i widziałem, że nie tylko my) przyzwyczailiśmy się do ich obecności szybko. Zajmują one zresztą tylko częśc zatoczki. Na plaży pod skałkami znajdziesz cień ale prawdę mówiąc od 11.00 to już słońce pali wszędzie (ale przecież dla słońca m.in. do Cro pomykamy, nie?). Jak dasz maila to odgrzebię jakieś zdjęcia żebyś miał czarno, a raczej - kolorowo na białym. :)
turan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) turan » 07.05.2006 00:04

http://turlej.fajnafotka.pl/
Tu moje fotki z ubiegłego roku, między innymi z Orasaca.

Pozdrav
beta1
Globtroter
kolice Dubrownika

Nieprzeczytany postnapisał(a) beta1 » 07.05.2006 12:44

czy ktoś zna nieduzy przydomowy kemping niedaleko Dubrownika z bezpośrednim dojściem do plaży?Jeszcze jedno pytanie.Co warto zwiedzić w okolicach Dubrownika?Z góry dziękuję za informacje.
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 08.05.2006 08:17

turan napisał(a):http://turlej.fajnafotka.pl/
Tu moje fotki z ubiegłego roku, między innymi z Orasaca.

Pozdrav
Fajne fotki. Nawet mi się podoba ten Orasac. Plaża w Milnej jeszcze piękniejsza.POZDRAV!
caja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja » 08.05.2006 20:45

przepraszam za przerwę, na cavtat wybieram się w tym roku- oczywiście bazą wypadowa będzie pod maslinom, ps o rudine nie wspominałem bo w poście była mowa o małych kampach, o rudine można powiedzieć wszysko tylko nie to, że to minikamp,pozdrawiam wszystich caja
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 10.05.2006 08:43

BOG! TREBOR JAKIE SA CENY W OWAJ KNAJPCE NA KAMPINGU.WŁAŚCICIEL ,BOŻO IMA RAKIJU? :lol:
caja
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja » 10.05.2006 20:20

u boza na kampie nie ma knajpki lecz powiedzmy kiosk w którym mozna kupić oficjalnie lody piwo i napoje, nieoficjalnie kupowałem wino, rakije ryby itd. lody shelera od 4 kun, karlowacko 6 kun, restauracyjka jest na dole przy plaży, tam kufel 12-15 kun, pizza od 25 kun, idąc w stronę wsi- 3 min drogi również trafisz do knajpki,ceny podobne lecz knajpka przy morzu, wieczorem to jednak inna bajka i inny klimat, pozdrawiam
waldemort
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldemort » 11.05.2006 07:07

witam
Z najnowszych wieści.
Rudine jednak w tym roku otwarte.
http://www.duprimorje.hr/akrudine_en.html
Choć nie jest to camp z tych najmniejszych zawsze można obejrzeć i zdecydować.
pozdrawiam
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 12.05.2006 08:44

caja napisał(a):u boza na kampie nie ma knajpki lecz powiedzmy kiosk w którym mozna kupić oficjalnie lody piwo i napoje, nieoficjalnie kupowałem wino, rakije ryby itd. lody shelera od 4 kun, karlowacko 6 kun, restauracyjka jest na dole przy plaży, tam kufel 12-15 kun, pizza od 25 kun, idąc w stronę wsi- 3 min drogi również trafisz do knajpki,ceny podobne lecz knajpka przy morzu, wieczorem to jednak inna bajka i inny klimat, pozdrawiam
może być i kiosk ,jeśli jest odpowiednio hehe zaopatrzony :wink: .zdaję sobie sprawę,że w knajpce przy morzu można się zapomnieć i to zdrowo,szkoda tylko następnego dnia 8O POZDRAWIAM!
Zibuś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zibuś » 13.05.2006 08:38

caja napisał(a):u boza na kampie nie ma knajpki lecz powiedzmy kiosk w którym mozna kupić oficjalnie lody piwo i napoje, nieoficjalnie kupowałem wino, rakije ryby itd. lody shelera od 4 kun, karlowacko 6 kun, restauracyjka jest na dole przy plaży, tam kufel 12-15 kun, pizza od 25 kun, idąc w stronę wsi- 3 min drogi również trafisz do knajpki,ceny podobne lecz knajpka przy morzu, wieczorem to jednak inna bajka i inny klimat, pozdrawiam
czy w tym kiosku można kupić chlebuś a jeśli nie to gdzie?
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 13.05.2006 08:42

U Boża- nie wiem czy jest, bo to mnie nie interesowało.
Ale w Orasacu, po przejściu głównej drogi, tam, gdzie "tubylcy" mieszkają jest sklep spożywczy (obok straży pożarnej) a obok sklepu taka swojska knajpka :wink:
Ładny stamtąd - z góry-widok na morze aż do Dubrownika. Fajny spacer, przy drodze rośnie pełnoooo fig!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 13.05.2006 13:41

waldemort napisał(a):witam
Jak widzę każdy ma swój gust no i dobrze.
Jeśli pozwolicie dorzucę swoje trzy grosze.
W zeszłym roku miałem również dylemat z wyborem campu w okolicach Dubrownika.
No i natrafiłem na to forum. Po lekturze wybrałem camp Pod Maslinom. Jednak miałem jakieś dziwne przeczucie, że coś mi się tam nie spodoba. Pomimo to jechałem spokojny wiedząc, że obok jest inny cemp. No i na miejscu moje obawy się potwierdziły. Camp Pod Maslinom wywarł na mnie jak i również na mojej rodzinie nie najlepsze wrażenie. Niesamowita gęstwina drzew. Brak ogrodzenia. Tragiczne dojście do plaży. No i najważniejsze, plaża naprawdę taka sobie. To spostrzeżenia z 15 min. pobytu na tym campie. Następnie pojechałem na camp Rudine. Rodzinka po jego lustracji już nie chciała z niego wyjechać, zresztą ja również, mimo, że cena wyższa o ok. 40%. Również Rudine ma minusy, ale nie będę o nich pisał, ponieważ z tego, co wiem w tym roku jest zamknięty. Reasumują coś mi się wydaje, że super opinie o campie Pod Maslinom wynikają z tego, iż jest on naprawdę tani.
Należy podkreślić, iż jest to wyłącznie moje zdanie niekonieczni słuszne.
Jeśli pozwolicie napiszę swoje

Ja również w czasie ubiegłych wakacji wybrałam się na ten kemping aby zweryfikować liczne pozytywne opinie na jego temat. Niestety nie spełnia on moich oczekiwań i mam podbne spostzreżenia jak Waldemort.
Dla mnie Rudnine jest optymalnym wyborem, choć może rzeczywiście nie jest ceno prównywalny z Pod Maslinom. Ale jest przestrzeń, można znaleźć kameralne miejsca wśród skał, lub też dzew oliwkowych ( do dziś nie umiem zrozumieć tych którzy przy tak dużym wyborze miejsc lokowali swoej namioty w pełnym słońcu i na wprost toalet lub śmietnika :roll: :roll: :roll: ), są dwie plaże i owszem ... schody ale bez przesdy nie wykańczają a plaża ładna - druga całkiem spokojna i z zejściem ścieżką, do tego skłaki ( ale tu trzeba troszkę własnej inicjatywy).

Prawda jest taka, że ile turystów tyle gustów :D

A co do małych kemów i kempingów koło Cavtat. Z moich obserwacji wynika, że Orsacz to najlepsze miejsce na "zakotwiczenie" niezależnie od kempingu, który się wybierze. Kemping w samym Dubrovniku jak dla mnie odpada. Jest położonony w samym mieście, w dośc ruchliwym meijscu. Za Dubrovnikiem jest chyba klika kempingów ale tam z kolei jest zatoka, płytko i woda mętna - nie wiem może ktoś był na tych kempingach i może coś o nich powiedzieć wiecej. A w Cavtat to ja kempingów nie widziałam ... następne to Molunat.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Okolice Dubrownika - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone