Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Okolice Dubrownika-campingi dobre dla przyczep

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 02.08.2009 18:49

Prosze o informacje tych osób, które były z przyczepą w okolicach Dubrownika- jaki campig polecacie, jak jest z wjazdem, jak z parcelami.Nastawiam się raczej na punkt wypadowy do zwiedzania Dubrownika / choć fajna plaża mile widziana/.Dziękuje.
Ostatnio edytowano 02.08.2009 19:54 przez zybog, łącznie edytowano 1 raz
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 02.08.2009 18:55

zybog napisał(a):Prosze o informacje tych osób, które były z przyczepą w okolicach Dubrownika- jaki campig polecacie, jak jest z wjazdem, jak z parcelami.Nastawiam się raczej na punkt wypadowy do zwiedzania Dubrownika / choć fajna ..........też mile widziana /. Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 02.08.2009 19:07 przez mirek109, łącznie edytowano 3 razy
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 02.08.2009 19:01

Dziękuje za zwrócenie uwagi/ sorry/ -nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 02.08.2009 19:05

zybog napisał(a):Dziękuje za zwrócenie uwagi/ sorry/ -nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.

Wybacz. Masz możliwość poprawić / zmienić.

Proszę - zrób to - wstydu oszczędz
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 02.08.2009 19:56

mirek109 napisał(a):
zybog napisał(a):Dziękuje za zwrócenie uwagi/ sorry/ -nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.

Wybacz. Masz możliwość poprawić / zmienić.

Proszę - zrób to - wstydu oszczędz

mirek 109- prosze zostaw mnie w spokoju !
aga79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga79 » 02.08.2009 20:29

Pod Maslinom w Orasacu

www.orasac.com
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 02.08.2009 21:15

aga79 napisał(a):Pod Maslinom w Orasacu

www.orasac.com

dziękuje- słyszałem o nim, wygląda ok.
Gr4nd0
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gr4nd0 » 02.08.2009 21:40

zybog napisał(a):słyszałem o nim, wygląda ok.

żarty na bok. Jedyna wada tego kempingu to to, że jest położony 80 m n.p.m. i do plaży musisz przejść ok 400m. Jeśli się tam wybierasz to zabierz butelkę żubrówki. Chłopaki bardzo się ucieszą z polskiej travaricy. :)

A na poważnie byłem z przyczepą w lipcu. Bardzo fajne miejsce. Bardzo czyste toalety, ciepła woda 24h, ciepła woda do mycia naczyń. Do Dubrownika rzut beretem.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.08.2009 07:20

Rejon Dubrovnika nie obfituje niestety w dobre kempingi. Prócz wskazanego wyżej możesz zerknąc w necie na kempingi w rejonie Mlini ale niestety nic Ci o nich nie powiem ponieważ nie korzystałam z nich. W samym Dubrovniku masz kemping Solitudo no i ewetualnie kempingi w Molunat - widziałam tam przyczepy ale to są raczej kempingi małe.
Dodatkowo jeszcze Slano, tam też są kempingi. Ciężko mi napisać ktory z tych kempingów jest dobry bo ja korzystałam z kempingi Rudine ale niestety kemping już nie istnieje, a szkoda idealne miejsce na przyczepy kempigowe, czysto, symaptycznie, blisko do Dubrovnika, fajna plaża :(
Gr4nd0
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gr4nd0 » 03.08.2009 14:19

Zrobiliśmy wypad na rozpoznanie terenu do Monulatu i przyznam, że żaden z 4 kempingów nas nie urzekł. Slano znam z relacji osób spotkanych po drodze. Podobnież bardzo ładne miejsce, ale nie było wolnych miejsc.

To są bardzo subiektywne oceny.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 03.08.2009 17:11

Bardzo dziękuje za cenne informacje i serdecznie pozdrawiam.
CamelQ
Autostopowicz
kemp w poblizu Dubovnika

Nieprzeczytany postnapisał(a) CamelQ » 22.08.2009 13:04

witam, własnie dzisiaj wóciłem z Cro, byłem kolejno na kempach ;
1. VIRA (Hvar) drogo ale rewelacja,
2. LILI (Hvar) taniej i rewelacja ale w innym wydaniu, taniej
3. Monika (Molunat).
Sam Monulat polecam, idealna baza wypadowa do Dubrownika i Montenegro. Kursują autobusy do Dubrovnika ( o godzinie 5:50 i 12:00) do Monulat bilet 23 kuny, lub łaczony pzez Cavtat (praktycznie co 1/2 h) rewelacyjne rozwiazanie. W Molunat są 4 kempy, my nocowalismy w Monice, pierwsze wrażenie okropne, dziwna zatoczka, niezbyt miła Pani od kempu, Mieliśmy się zatrzymać 2 dni zostaliśmy 5. Kemp czysty, są miejsca wręcz idealnie zacienione na tarasach, duzo sanitariatów, lodówki do użytku. Cena za namiot, auto, 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci 10 i 8 lat. około 200 kun. Trzeba się targować ja dostałem rabat 20%. Pozostałe kempy w centrum (drogą wyżej) blisko port i plaża. Idealne roziązania dla Camperów i przyczep. Jak dla mnie kemp dla silnych optycznie ludzi :D wraz z dużymi samochodami. !12 km do Montenegro. Ceny jedzenia w knajpach w Czarnogórze około 40-50% taniej niż w Cro.
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 27.08.2009 09:59

Kamp Monika w Molunacie- super położony i czysty. Jedyna wada to kiepska plaża- piaszczyste, mulaste podłoże, sprawiające wrażenie brudnej wody (mętnieje po wejściu do niej).

Kamp Solitudo w Dubrovniku - spokojnie nadaje się dla przyczep, przestronne parcele. Ale nie radzę zostawać tam na długo- miejsce kiepskie, plaża beznadziejna. Do zwiedzenie Dubrovnika i spadać.
Trebor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trebor » 17.11.2009 22:40

ally napisał(a):Rejon Dubrovnika nie obfituje niestety w dobre kempingi. Prócz wskazanego wyżej możesz zerknąc w necie na kempingi w rejonie Mlini ale niestety nic Ci o nich nie powiem ponieważ nie korzystałam z nich. W samym Dubrovniku masz kemping Solitudo no i ewetualnie kempingi w Molunat - widziałam tam przyczepy ale to są raczej kempingi małe.
Dodatkowo jeszcze Slano, tam też są kempingi. Ciężko mi napisać ktory z tych kempingów jest dobry bo ja korzystałam z kempingi Rudine ale niestety kemping już nie istnieje, a szkoda idealne miejsce na przyczepy kempigowe, czysto, symaptycznie, blisko do Dubrovnika, fajna plaża :(

A Rudine? Podobno mieli ten camp zlikwidować. Istnieje jeszcze?

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone