Witam,
jestem po raz pierwszy na forum, marza mie sie wakacje w Chorwacji ale niestety w tym roku mam ograniczony budzet.
Probowalam znalezc cos ciekawego na tym forum, jakies polecane miejsca, ale czytam i czytam i juz mnie glowa boli a dalej nic nie wiem. Obawiam sie, ze wiekszosc polecanych miejscowosci, jest poza moim zasiegiem bo nie mam samochodu.
Dlatego tez ograniczam sie raczej tylko do rejonu Split lub Dubrovnik (blisko lotniska). Chcialabym jakis tani, lub srednio drogi hotel, blisko plazy, gdzie moge poleniuchowac przez 3 dni. Nie lubie zwiedzac muzeow czy zabytkow, ale chcialabym miec dostep do atrakcji typu nocne zycie, moze jakies nurkowanie, albo inne sporty aktywne?
Kiedy czytam opinie o regionach, sa to opinie encyklopedyczne, typu stare miasto, plaze, zabytki. Niewiele mi to mowi, bo wg tych opisow kazde miejsce jest piekne i warte zobaczenia
Bylabym bardzo wdzieczna za opinie typu:
miejsce A - mala wioska, cisza i spokoj, piekne puste plaze i widoki, niezbyt wiele atracji, ale blisko do wyspy takiej i do miasta takiego
miesce B - turystyczne miasto, duzo ludzi, duzo sklepow, barow i knajp, zawsze znajdzie sie cos do zrobienia i zobaczenia. duzo sie dzieje.
dzieki za pomoc