Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oj Wy patrioci!!!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gniecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gniecha » 27.04.2003 20:33

Przyznam szczerze, ze dosc przykro czyta sie Twoja krytyke narodu chorwackiego. Najgorsze co czlowiek moze uczynic drugiemu czlowiekowi to zaszuflatkowanie go na podstawie paru wybijajacych sie "osobowosci"... Mowisz jacy to Chorwaci są nie fajni bo klamią bo kradną itd., a jednak Twoj maz to Chorwat i na pewno jest cudownym czlowiekiem - więc po co uogolniać. A może stwórz wizerunek Chorwatów na podstawie swojego męża (chyba, ze właśnie tak uczyniłaś?)
Znam Chorwatow jeszcze z lat dziecinstwa kiedy jezdzilam (wtedy jeszcze do Jugoslawi) do swojej rodziny. A tam spotkalam sie tylko i wylacznie z ogromną życzliwością i gościnnością (nawet jeśli byłam w głębi kraju w miejscowościach nie mających nic wspolnego z turystyką).
Teraz, po wojnie, na pewno mentalności i podejscie Chorwatow do pewnych spraw ulegla zmianie. ALE NIE MOŻNA UOGÓLNIAĆ (tak jak Ty to zrobiłaś) ani Chorwatów ani Polaków.
Poza tym mówisz WY-POLACY... sama tez jesteś Polką wiec może MY-POLACY?
Izabella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabella » 27.04.2003 21:10

Gniecha, nie denerwuj sie tak bardzo, oczywiscie ze Chorwaci sa cudowni, widze ze wiekszosc ludzi chce mnie zrozumiec opatrznie, albo po prostu nie chwyta ironii.Nie chodzilo mi o to, ze oni kradna i przeklinaja i bija swoje zony i do sklepow nie wpuszczaja, co za brednie-wkurza mnie jedynie ze Polacy tak latwo chwala obce nacje a swoja jakby obchodza lukiem, na forum ciagle jakies klotnie i zwykle tematy przechodza czasem w przemadrzanie sie.
Gniecha, gdybym byla przeciwna Chorwatom nie wyszlabym za jednego z nich, oni sa wspaniali ale tez Polacy sa wcale nie gorsi, gdyby tak nie bylo moj maz nie zdecydowalby sie nigdy bysmy wlasnie po polsku rozmawiali w domu.Chorwacje znam od innej strony, od podszewki, i wiem po prostu ze rozni ludzie sa , tak samo jak i Polacy sa rozni.Ja mam jednak tu niestety pecha i na obczyznie ciagle trafiam na tych, ktorzy czesto zagladaja do kieliszka i wstyd mi za nich ale coz, sa jednostki po ktorych sie nas wlasnie pozniej ocenia.
Ludzie, chce tylko, byscie chwalac innych z duma mowili takze o nas, o Polakach.
Za co oni tak nas lubia?Za bardzo podobna mentalnosc i duze poczucie humoru.
Gniecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gniecha » 27.04.2003 21:15

:-) WYBROBIŁAŚ SIĘ :-)

Sorry ze sie usniosłam, widać z tego źle to wszytko odebrałam - zwracam honor :)

Pozdrawiam serdecznie i moze do zobaczenia z Splicie :)
Izabella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabella » 27.04.2003 21:25

Fajnie ze sie jeszcze odezwalas, chcialam tak tylko napisac ze gdybys jeszcze nie miala meza, to z calego serca zycze Chorwata, takiego drugiego jak moj i tak juz nie ma ale moze choc troche podobny... :lol:
Ja tez mam nadzieje na zobaczenie Ciebie i wielu milych rodakow w Splicie.Buziaki! :wink:
Gniecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gniecha » 27.04.2003 21:31

Hhahahah :-) Ja juz tam znam tych Chorwatow-Podrywaczy ;-)
Izabella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabella » 27.04.2003 21:47

Sluchaj ale serio, moj jest wszystko tylko nie podrywacz, ujal mnie swoja odwaga anie bajerem-bo tego nie ma zupelnie!!! :wink:
Gniecha
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gniecha » 27.04.2003 22:51

Nic tylko pozazdrościć :) Moze uda mi sie to sprawdzic ;) planuje być w tym roku pare razy w Splicie (oby tylko nie zapeszyc)
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 27.04.2003 22:58

No,chyba nareszcie skończy się czepianie się Izabelli.
Proponuję zwrócić uwagę,że szykuje nam się Rezydentka.
Izabella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabella » 25.09.2006 22:52

No to widze ze Was teraz strasznie rozczaruje, bo nie mieszkam w Chorwacji.
Nauczylam sie chorwackiego mieszkajac tam poltora roku, ale maz sciagnal mnie i dzieci do Austrii i teraz mieszkamy w Graz.Przyznaje ze bardzo tesknie do Dalmacji, no coz , teraz zostaja ferie i dlugie weekendy...
Kiedys bede na pewno kolejna rezydentka, ale jeszcze nie teraz, nie wytrzymalismy z mezem rozlaki...
Pozdrawiam wszystkich!!!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.09.2006 23:00

O rany !! ale stary post. I po co do niego wracać. 8O
Izabella
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izabella » 25.09.2006 23:05

Przy okazji zmiany wszystkich danych w cro.pl :)
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 26.09.2006 08:13

Izabella ...jak to bilo z chorwatami ktory klamia...? I ze sa Dalmatinczyci leniwi?
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 26.09.2006 08:39

Leon - no jasne że Dalmatyńczycy kłamią :!: :wink: widać to po mężu Izy - obiecał jej Dalmację a teraz biedna siedzi w Graz :!: :!: :!: :lol: biedaczka :cry: :wink: Ja też bym się wkurzył po takiej zmianie miejsca zamieszkania :wink: :wink: :wink:
\Srdecan Pozdrav :wink:
Łukasz.D
Croentuzjasta
przeczytajcie i powiedzcie co o tym sądzicie ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 26.09.2006 12:10

Łukasz.D
Croentuzjasta
sorki

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 26.09.2006 12:12

przepraszam ale jakos tak dziwnie wkleiło.jak ktos chce przeczytac proszę skopiowac całość i wkleic w google.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone