Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 28.10.2009 17:54

Ostatnio edytowano 29.10.2009 08:37 przez mirko, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 19:28

maslinka napisał(a):Bardzo lubię ten czysty, wysoki, jakby zimny (skandynawski :D) głos.

Jeżeli A-HA to oczywiście i James Bond : A-HA: The Living Daylights

... i kto się nie kochał w tym... głosie...? :wink:

Pozdrawiam
Mariusz Interseal
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.10.2009 19:45

Interseal napisał(a):
maslinka napisał(a):Bardzo lubię ten czysty, wysoki, jakby zimny (skandynawski :D) głos.

Jeżeli A-HA to oczywiście i James Bond : A-HA: The Living Daylights

Wiedziałam, że jako fan Bonda na pewno to "zapodasz" :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 19:55

Jako fan Bonda, a także niegdyś bezkrytyczny fan Tiny Turner i nawiązaniu do powyższego postu Mirko - zapodam także i to: Tina Turner - Goldeneye Live in Amsterdam

Był ktoś na koncercie na stadionie Gwardii w Warszawie w 1996. Niezapomniane przeżycie. :)

Pozdrawiam
Mariusz Interseal
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 28.10.2009 20:00

maslinka napisał(a):
JacYamaha napisał(a):A pamiętacie coś takiego? :)
Starship - Nothing's Gonna Stop us Now

Jasne, że pamiętam! Romantic :P I takie optymistyczne!

To ja zaproponuję coś bardziej "smętnego" :wink: w klimacie niezapomnianych lat 80-tych: Hunting high and low A-HA.
Bardzo lubię ten czysty, wysoki, jakby zimny (skandynawski :D) głos.
Jak byłam mała, to się w nim kochałam (nie tylko w głosie :wink:) Nadal nieźle się trzyma! :lol:

17.11. w łódzkiej Arenie możesz sprawdzić, czy głos mu się nie zmienił od czasów, kiedy byłaś małą dziewczynką i ... :)
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 28.10.2009 21:01

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 21:04

The Cure, płyta Disitegration z 1989 roku utwór jak w coverze "Lovesong".
Lata temu puszczał to Kaczkowski w radio - nagrałem na kaseciaka i mam gdzieś w szufladzie.

Pozdrowienia
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 28.10.2009 21:07

Ech, kaseciaki. Pomyśleć, że istnieje pokolenie, które nie wie co to takiego :D
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 28.10.2009 22:01

A propos Archive. Pamiętam jak pierwszy raz usłyszałem kawałek Again. Spadłwszy z krzesła z wrażenia długo nie mogłem dojść do siebie.

Szkoda, że pozostała twórczość nie jest na podobnym poziomie.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 28.10.2009 22:24

jp napisał(a):Ech, kaseciaki. Pomyśleć, że istnieje pokolenie, które nie wie co to takiego :D

Strach pomyśleć . . . ale moja edukacja w tej materii zaczęła się w "erze Bambino 2 " :lol: . . . .
. . . potem szpulowe magnetofony :lol: :lol:

Kaseciaki - to trzeci etap :wink: 8)
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 28.10.2009 22:29

Ja rozpoczynałem od Kasprzaka :)
Szpulowca, to tylko widziałem u kolegi. Trzymał go zamykanego w szafie. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2009 22:47

Jednokasetowy GRUNDIG. Kasety BASF i STILON Gorzów? (chyba :wink: ).
Szpulowy przywoził wujek z Ostravy z Czech na wakacje i puszczał non stop "A sacrefull of secrets" Pink Floydów a wieczorem straszył nas krakaniem wron z "Echoes" :wink: :D ... to były czasy.

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.10.2009 07:43

Interseal napisał(a):Jednokasetowy GRUNDIG. Kasety BASF i STILON Gorzów? (chyba :wink: ).

Dokładnie - Grunding i nagrywanie z rozgłośni harcerskiej i "trójki" oraz wieczory płytowe...kanał prawy szzzzzzzzzzyyyyyyy, kanał lewy szzzzzuuuuuuuuu, Stilon Gorzów, i gramofon nie pamietam jak się nazywał (czerwony) :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.10.2009 08:24

Sam w to nie wierzę, ale znalazłem ostatnio w swoich cassette'owych zasobach Compact Cassette Stilon Gorzów C60 8O :D :lol: NIE UŻYWANĄ ani raz :!: Ciekawe czy to coś warte w muzeum techniki :?: :roll: :lool: a może w muzeum komunizmu :?: :lool:
JacYamaha napisał(a):... i gramofon nie pamietam jak się nazywał (czerwony) :lol:

Bambinoooooo :!::!::!:
jp napisał(a):Ja rozpoczynałem od Kasprzaka :)
...

Późno kolega zaczynał :D ja zaczynałem od Kaprala - czarny, płaski z klapką otwieraną do góry przyciski wciskane jak w szpulakach...

Ehhhhhh wspomnienia :D

Teraz to MP3, Winampy, discmany itp...

Mój brachol miał gramofon Bernarda, jeden z poważniejszych z igłą magneto-elektryczną nie piezo-elektryczną, Arię (szpulaka) i Radmora z przystawką do słuchania Radia Wolna Europa :D czyli zakresy: długie średnie, krótkie. No i kolumny Altusy :D Ależ to dawało :!:
Ostatnio edytowano 29.10.2009 08:29 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.10.2009 08:26

To chyba nie był bambino - to późniejszy szczyt techniki (chyba Unitra albo Fonica).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 67
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone