Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2009 22:45

JacYamaha napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):Na weekendowy wieczór coś extra....... :idea:

ROGER WATERS - The Tide Is Turning

Radio KAOS jest super.

Moja 100% subiektywna ocena: Zdecydowanie "Amused To Death" to najlepsza płyta Watersa :wink:

Co do koncertu The Wall w Berlinie - to Cindy Lauper miotająca się po scenie trochę irytowała, pozatym towarzystwo doborowe rzeczywiście.
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 16.10.2009 22:56

Interseal napisał(a):Czy pamiętacie jeszcze o Marianne Faithfull?

A pewnie że pamiętamy...
Szukałem czegoś z Warszawskiego koncertu. Nie udało mi się ale coś z tej samej trasy:

Marianne Faithfull - Incarceration of a Flower Child

tak, żeby sobie powspominać...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2009 23:09

Tak przy okazji to mam pytanie do mieszkańców Krakowa lub tamtejszych studentów, czy ktoś z Was bywał w klubie "Pod Przewiązką", gdzie muzyczne wieczory prowadził Jerzy Skarżyński z Polskiego Radia Kraków?

To tam usłyszałem pierwszy raz ten utwór: Marianne Faithfull & Angelo Badalamenti - The stars line up

Pan Jerzy najpierw opowiadał zgromadzonym krótkę historię wykonawcy, potem gasły światła i w ciemnościach słuchaliśmy muzyki....

Ostatni raz byłem tam w 2000 roku. Czy ten klub jeszcze istnieje....?
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 17.10.2009 00:18

Interseal napisał(a):Wiatr w moim sercu
Proch w mojej głowie

.. chce mi się płakać za każdym razem kiedy słucham tego utworu..." napisał ktoś w komentarzu na Youtube.
Z płyty "Remain in Light" utwór "Listening Wind" - Talking Heads

Interseal, nie znam ich twórczośći poza pojedynczymy singlami, takie jak Burning down the house czy Take me to the river, Listening Wind historia Mojique sprawiła, że zakręciła mi się łezka w oku. W przyszłym tygodniu robimy prezentację na temat związany z antropologią, i Listening wind będzie służył nam jako podkład muzyczny, dzięki ;)

Skoro lubujesz się, między innymi, w elektronicznych brzmieniach, to być może przypadnie Ci do gustu U.N.K.L.E. brytyjski duet, grający taką mieszankę elektronicznego popu i rocka, zaproponuję Reign, Lonely Soul, Broken

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.10.2009 00:39

Cześć Kiana.

To ja dziękuję za zainteresowanie !!!

Moja fascynacja i znajomość Talking Heads też ogranicza się w zasadzie do dwóch płyt i kilku utworów wybranych z całej reszty.

Z "antropologicznych rzeczy" to jeszcze często słucham muzyki do filmu "Rabbit Proof Fence". Choć może być to zbyt oczywiste na taki pokaz jaki organizujecie... Listening Wind ma w sobie jednak to "coś" i nie wprost opowiada o wszystkim.
W każdym razie zapodaję: Peter Gabriel - "Cloudless" finałowy utwór z płyty do fimu idiotycznie przetłumaczonego u nas jako "Polowanie na króliki" :evil:

U.N.C.L.E spokojnie przesłucham sobie rankiem.
Dobrej Nocy.

Pozdrawiam
Mariusz Interseal
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.10.2009 18:15

piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.10.2009 21:55

Piotrze , ilekroć oglądam ten teledysk ( Sea Of Love ) :lol: :lol: ,szkoda mi tego małego pieska biegnącego za bryczką
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ale muza prima sort :D
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 17.10.2009 22:07

Interseal napisał(a):W każdym razie zapodaję: Peter Gabriel - "Cloudless" finałowy utwór z płyty do fimu idiotycznie przetłumaczonego u nas jako "Polowanie na króliki" :evil:

Czasami odnoszę wrażenie, że osoba ktora nadaje mu nazwę, dany film nawet nie obejrzy.
'Rabbit-Proof Fence' u nas też został absurdalnie przetłumaczony jako 'Nepravedna Igra' - 'Niesprawiedliwa Gra', pod koniec filmu otworzyłam oczy szeroko co do tej 'gry'.
Można było wybrać subtelniejszą nazwę w obu przypadkach, ale to nie pierwsza taka gafa, mogłabym sobie ponarzekać w przypadku niektórych nazw :)
Posiadam soundtrack z tego filmu, a Cloudless trzyma się mocno na pierwszym miejscu.

Ostatnio, urzekła mnie muzyka z filmu 'The Kite Runner', nie będę zdradzać fabuły tylko zachęcam do obejrzenia filmu :)

Moja stara-nowa miłość The Prodigy - Out of Space

Pozdrowienia dla The Passenger ;)

Przyjemnej nocy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2009 20:16

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2009 21:54

Piotrek_B napisał(a):..........i na dobranoc :wink:
Peter Gabriel & Kate Bush - Don't Give Up :papa:

Chodzisz spać z kurami? :wink: 21:16 i utwór na dobranoc :wink:

Na noc polecam "Nocturn" Kate Bush.

Od czterech lat biorę ze sobą do Chorwacji płytę Kate Bush "Aerial" z 2005 roku i z części "A Sky of Honey" słucham zawsze rytualnie na tarasie dwóch utworów:

1. "Sunset"

....Who knows who wrote that song of Summer
That blackbirds sing at dusk
This is song of colour
Where sands sing in crimson, red and rust
Then climb into bed and turn to dust....

2. "Nocturn"

....The stars are caught in our hair
The stars are on our fingers
A veil of diamond dust
Just reach up and touch it
The sky's above our heads
The sea's around our legs
In milky, silky water
We swim further and further
We dive down... We dive down....

Pozdrawiam
Mariusz Interseal
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.10.2009 22:10

kiana napisał(a): Piosenka Fear of the Dark Iron Maiden, przyczepiła się do mnie i nie daje mi spokoju. Genialnie, nagrania dokonano podczas legendarnego koncertu w Brazylii.

A mnie już lata temu przyczepił się The Edge of Darkness bez Dickinsona przy mikrofonie, za to z początkiem i końcem jak z "Czasu Apokalipisy" F.F. Coppoli (śmigłowce).

Pozdrawiam
Mariusz Interseal
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.10.2009 22:13

Interseal napisał(a):Na noc polecam "Nocturn" Kate Bush.

Od czterech lat biorę ze sobą do Chorwacji płytę Kate Bush "Aerial" z 2005 roku i z części "A Sky of Honey" słucham zawsze rytualnie na tarasie dwóch utworów:

1. "Sunset"

....Who knows who wrote that song of Summer
That blackbirds sing at dusk
This is song of colour
Where sands sing in crimson, red and rust
Then climb into bed and turn to dust....

2. "Nocturn"

....The stars are caught in our hair
The stars are on our fingers
A veil of diamond dust
Just reach up and touch it
The sky's above our heads
The sea's around our legs
In milky, silky water
We swim further and further
We dive down... We dive down....

Pozdrawiam
Mariusz Interseal

Amazing...

Ja przepadam za Running up that hill Zarówno w oryginalnym wykonaniu Kate, jak i Placebo.
Uważam, że ten cover jest wyjątkowo udany! Aż ciary przechodzą po plecach... :twisted:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.10.2009 22:16

Świetne :)
Ale z tej samej płyty , do jazdy nocnej po autostradach wolę

Ups :oops: Troszkę się zagapiłem
Sorki Agnieszko :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.10.2009 22:37

piotrf napisał(a):Ups :oops: Troszkę się zagapiłem
Sorki Agnieszko :)

Ależ nic się nie stało :D
Laku noć :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 64
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone