Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gitarzysta ponadprzeciętny. Grał fenomenalne riffy na płytach Ozziego. Byłem na Panterze w 2023 w Atlas Arenie w Łodzi, gdzie Zakk z nimi grał. Trash metal z górnej półki. Ale Zakk ma też inne oblicze. Czasami balladowe. Podoba mi się, że muzycy nie pozostają w jakimś schemacie. Oczywiście Angusowi i AC/DC zawsze wybaczę (schemat). Pantera powraca z nowym koncertem w Polsce 2025. Coś z nowej płyty BLS. To nie balladowe. Smacznego.
A proszę bardzo Szanowny Kolego. Mam nadzieje, że nie jesteś myśliwym ))
Moje najnowsze nabytki, to : "Konklawe" (wg mnie dobry), "Prawdziwy ból" (spodziewałem się czegoś lepszego, wg mnie przereklamowany) i dwóch prezydentów "Reagan" (wg mnie dobry, kawałek najnowszej historii po nowemu) i "Wybraniec" (wg mnie poruszający, żeby nie powiedzieć porażający). Były między nimi, też dwa polskie Teraz chyba będzie "Minghun". Ciężki film się zapowiada, ale muszę znów coś polskiego. Na razie mam dość tych anglosaskich produkcji, tematów i dylematów )) . Jedyny hamulec, to nie najlepsze recenzje, Zobaczymy, może będzie coś innego, ale polskiego
Dobra, koniec, z "kierunkiem kino" ....... A w telewizorni grzmią. Brzmią. Nie, jednak chyba grzmią, że " ... Ikoniczna niemiecka grupa rockowa Scorpions przyjedzie do Polski, by uczcić swoje 60-lecie na scenie. Jeśli ktoś ma ochotę na porządną, dawkę dobrego rocka, to można wybrać się na ich koncert. Będą dwa koncerty, które odbędą się, pierwszy 16 czerwca 2025 roku w Ergo Arenie (Gdańsk) oraz drugi, 18 czerwca 2025, w Tauron Arenie (Kraków) ... ".
Scorpions !! ... Faktycznie Ikoniczna grupa rockowa. Nie ma lipy ))
No, no i te 60 lat na scenie !!!!,. Człowiek ma już swoje lata, ale kiedy to panie było !!?? "Jacka i Agatkę" się oglądało na dobranoc )) ..A oni byli już na scenie..... Congratulations Guys !!!!
Scorpionsów, można spokojnie zaliczyć do Ever Greenów... Ta muzyka jest nie do zdarcia... Po prostu, niezniszczalna. A że repertuar od pokoleń i dla pokoleń świetny dla ucha, po prostu uniwersalny i nie starzejący się, to tu jest pewnie ta tajemnica 60 lat Scorpionsów na scenie ... A drugie. Szacun, że nie zatracili się w kłótniach, dragach i alkoholu )) ... Chłopaki wytrzymali te wszystkie pokusy i zagrożenia. I są !!
Super heavy rockowe brzmienie zespołu i świetny, intrygujący i nie do podrobienia głos Frontmena Klausa Meine.... Nic dziwnego że zespól trwa i dalej sprzedaje się bardzo dobrze
Niżej przykład... Wybrałem coś, o nastroju lirycznym...
Uwaga, clip, jakiś trochę demoniczny i depresyjny... Może jednak patrzeć na niego jednym okiem, żeby się nie przyśnił w nocy ))....
Skupiamy się na ścieżce muzycznej, zwłaszcza świetnych wejściach gitarowych, np od 2,50 i wokalu Klausa
Czyli niżej Liryczny Always Somewhere ..... Na długie zimowe wieczory
....
Ale, żeby może komuś nie było niedosytu, że Skorpions nie umie grać ostrzej )) To stary, doby hicior....No One Like You
I to odwieczne Skorpionowskie brzmienie, rytm i wokal !!!!
Spokojnie, wszystko mu się przyśnilo ))
......
Jak widzicie, wrzucam same stare kawałki... Mam tego jeszcze ze dwie tony )) ..A przeliczając na taśmę magnetofonową, może ze dwa kilometry ... A może ze dwadzieścia ))