Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.01.2019 08:58

boboo napisał(a):A co do Gabriela, to numer 1 (dla mnie):

Polemiki ciąg dalszy :) teledysk z koncertu jest świetny ! Ogólnie duety z paniami wychodzą mu nieźle vide też Kasia Krzaczek :)

boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.01.2019 09:28

Ja jednak deczko inaczej konsumuję muzykę. Co nie znaczy, że lepiej.
Teledysk jako krótki filmik raczej mi przeszkadza, bo narzuca gotowe obrazy i za dużo ludzi tam widać.
Wolę popuścić cugle własnej wyobraźni :wink:

Kiedyś firma Syntrilium miała świetny software wizualizujący dźwięk. Różne "esy-floresy" i fraktale sterowane rytmem, częstotliwością itp.
Często zakładałem słuchawki i gapiłem się w monitor.
A najczęstszym gościem w słuchawkach był (i wciąż jest, choć już bez fraktali):
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.01.2019 09:49

boboo napisał(a):Ja jednak deczko inaczej konsumuję muzykę. Co nie znaczy, że lepiej.
Teledysk jako krótki filmik raczej mi przeszkadza, bo narzuca gotowe obrazy i za dużo ludzi tam widać.
Wolę popuścić cugle własnej wyobraźni :wink:

Kiedyś firma Syntrilium miała świetny software wizualizujący dźwięk. Różne "esy-floresy" i fraktale sterowane rytmem, częstotliwością itp.
Często zakładałem słuchawki i gapiłem się w monitor.
A najczęstszym gościem w słuchawkach był (i wciąż jest, choć już bez fraktali):

Powiem Ci, że niedawno zapoznałem się od deski do deski z twórczością TD. Niewiele z tego zostało na dysku. Natomiast najbardziej w pamięci pozostała mi muzyka do filmu bodajże "Cena strachu". Ona istniała wyłącznie z tym filmem ! osobno nie robiła takiego wrażenia :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.01.2019 10:01

No to możemy zostać kumplami :wink: :D
Jak "Cena strachu" weszła do kin w PL, miałem kilkanaście lat.
(dla młodszych userów: internetu wtedy nie było, a rynek z longplejami* był jaki był)
Po zakończeniu wyświetlania w naszym mieście, gdy chciało mi się posłuchać dobrej muzyki (Sorcerer),
szukałem w innych kinach.
(tak, kiedyś w niektórych gazetach był podawany repertuar kin większych miast).
Wsiadałem w pociąg i jechałem na Sorcerera.

A to mój "teledysk" do Grind'a :lol:

Niestety, do Friedkina lata świetlne

* winylowa płyta długogrająca, do odtwarzania potrzebny był gramofon.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.01.2019 10:04

Horror, terror, marmelada :) Prawie jak szczenki :mrgreen:

Ja zapamiętałem taką nocna jazdę przez jakąś pustynię ... ale nie wiem czy znajdę na tubie
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 18.01.2019 12:59

Wy tu pitu pitu, a Greccy bogowie wydają kolejny utwór... :twisted: :twisted:

Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 18.01.2019 13:31

Tak odnośnie Gabriela, Górniak i duetów:
Trasa Secret World była świetna, a Paula Cole absolutnie rozwaliła system. Był taki czas, że słuchałem i oglądałem to na okrągło. Potem wraz z grupką znajomych pojechaliśmy na koncert Gabriela w Poznaniu, gdzie chórki robiła jego córka. Było słabo.
Właśnie wtedy wpadł mi do głowy pomysł, że chciałbym w tych chórkach usłyszeć Edytę Górniak. Pomijając jej podejście do życia, ma absolutnie genialny głos z ogromnymi możliwościami. Myślę, że gdyby nie zaczęła za bardzo "udziwniać" to genialnie zastąpiłaby Paulę Cole. Oczywiście zostałem wtedy wyśmiany :) ale nadal uważam, że ten pomysł mógł się sprawdzić. 8)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 18.01.2019 19:53

bluesman napisał(a):Horror, terror, marmelada :) Prawie jak szczenki :mrgreen:
A jak Ci Queen nie przeszkadza, to mam jeszcze jeden teledysk :oczko_usmiech:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.01.2019 09:21

Spoko :) miło się ogląda aczkolwiek nie moje klimaty ale też nigdy nie miałem przyjemności tak szaleć więc nie wiem jak smakuje :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.01.2019 16:30

Wy tu gadu gadu, a muzyka istnieje.
Znacie tę wersję Sound Of Silence?
Niski głos Draimana i wysoki Mylesa Kennedy (wokal w Alter Bridge, Slash) to ciekawa synteza.
Oczywiście znam oryginał Paula Simona i Arta Gurfunkela. Ich koncert w Central Park był ponadczasowy.

Z tego co widzę u siebie na rozkładzie "tegorocznej koncertowej jazdy" to jadę na Disturbed do Warszawy. Do zobaczenia.

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.01.2019 21:50

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 25.01.2019 22:13

romuald22 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=l9VFg44H2z8

Wydali w 2018 fajna płytkę.
Trochę się jej nasłuchałem.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.01.2019 16:10

Widziałem ten cyrk, bo dla mnie to cyrk, w 2016 roku. Była nas czwórka. Wytrzymaliśmy ok. 4-5 minut i poszliśmy na piwko:). Muzycznie i wizualnie cyrk. Krzywo jak diabli, świecące gitary itd. Z płyt może słuchalne, ale nie będę ryzykował. Koncertowo dramat:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.01.2019 16:28

Zbyszko666 napisał(a):6. Frontside – Zmartwychwstanie

Tutaj można by pisać bardzo wiele i dużo, lecz czy to ma sens :?: Kto zna Frontside to wie, że na polskiej scenie liczą się od zawsze mimo słabszych płyty do których, i tak nie wracam. Panowie z sosnowca przyzwyczaili mnie zawsze do potężnego uderzania na płycie i tak miało być w przypadku Zmartwychwstania (gdzie zazwyczaj trwa 3 dni, tutaj trwało aż 8 lat 8O ) i dodam, że owa płyta również zasługuje tutaj na miano TOP roku 2018, bo kto wypełni pustkę po tym zespole, jakby nagle okazało się że zakończyli karierę, no kto ?

A dla mnie ta płyta, to oszustwo. Kupiłem, bo usłyszałem dwa kawałki. Sprzedałem po dwóch tygodniach wściekły. Najlepsze kawałki, to te w których rżną sami z siebie w sposób wręcz chamski. Ok, na to się nabrałem, bo myślałem, że mamy tutaj powrót do korzeni i... dupa. Dwa, trzy kawałki robią robotę, reszta, to jakiś muzyczny żart. Tekstów nie komentuję, bo te we Frontside od zawsze były totalnie daremne. Nie inaczej jest tutaj. Płyta bardzo nierówna. Niektóre aranże to gimnazjum grania. Ta płyta jest potwornie słaba w mojej ocenie:).
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.01.2019 12:31

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):6. Frontside – Zmartwychwstanie

Tutaj można by pisać bardzo wiele i dużo, lecz czy to ma sens :?: Kto zna Frontside to wie, że na polskiej scenie liczą się od zawsze mimo słabszych płyty do których, i tak nie wracam. Panowie z sosnowca przyzwyczaili mnie zawsze do potężnego uderzania na płycie i tak miało być w przypadku Zmartwychwstania (gdzie zazwyczaj trwa 3 dni, tutaj trwało aż 8 lat 8O ) i dodam, że owa płyta również zasługuje tutaj na miano TOP roku 2018, bo kto wypełni pustkę po tym zespole, jakby nagle okazało się że zakończyli karierę, no kto ?

A dla mnie ta płyta, to oszustwo. Kupiłem, bo usłyszałem dwa kawałki. Sprzedałem po dwóch tygodniach wściekły. Najlepsze kawałki, to te w których rżną sami z siebie w sposób wręcz chamski. Ok, na to się nabrałem, bo myślałem, że mamy tutaj powrót do korzeni i... dupa. Dwa, trzy kawałki robią robotę, reszta, to jakiś muzyczny żart. Tekstów nie komentuję, bo te we Frontside od zawsze były totalnie daremne. Nie inaczej jest tutaj. Płyta bardzo nierówna. Niektóre aranże to gimnazjum grania. Ta płyta jest potwornie słaba w mojej ocenie:).

Widzisz robiłem podsumowanie i zapomniałem o nowym dziecku Virgin Snatch, którego zapomniałem umieścić w swoim TOP 8O :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 582
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone