Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziś do odsłuchu wszedł album Painthing - [Where Are You Now...?]. Gość na wokalu miejscami brzmi, jak Fernando z Moonspell. Bardzo dobrze się tego albumu słucha wbrew pozorom co pisali inni. W szczególności przypadł mi utwór Painthing - The Shell I Live In.
krutom napisał(a):VINTAGE CARAVANE - chłopaki z Islandii.
W sierpniu wydali kolejny album "Gateways"
Blues, hard rock i niemiłosiernie przesterowane gitary.
Nie znałem pozwoliłem sobie przesłuchać całą dyskografię i 1/3 została oceniona jak najbardziej pozytywnie i została na dysku Ktoś może pamięta jeszcze ten zespół ? na dzień dobry niestety jest nazwisko Pana będącego frontmanem Więc zagadka się troszkę wyjaśniła Plant ma już bliźniaka ten Pan nie i ciężko będzie nie zapominajmy o Panu na klawiszach
Mam pewien problem Cały czas chodzi mi po głowie wstęp muzyczny do odbywającego się cyklicznie telewizyjnego magazynu w czasach późnego PRL-u. Grany był na czystej gitarze elektrycznej, techniką kontrapunktu, przypominając kompozycją Bacha. Mimo usilnych prób nie mogę sobie przypomnieć co to był za magazyn i oczywiście co to był za utwór.
Pytanie zadałem już po przeprowadzeniu wszelkich możliwych dla mnie poszukiwań z wykorzystaniem wujka. Jak będę miał chwilę czasu i ochoty obrobienia tegoż zagram ten wstęp. Może komuś rzuci się na uszy
bluesman napisał(a):Pytanie zadałem już po przeprowadzeniu wszelkich możliwych dla mnie poszukiwań z wykorzystaniem wujka. Jak będę miał chwilę czasu i ochoty obrobienia tegoż zagram ten wstęp. Może komuś rzuci się na uszy
Jeśli to "Dziś w Pegazie" to tego nie da się powtórzyć Ale nie, wstęp do Pegazu był na fortepianie lub pianinie.
krutom napisał(a):VINTAGE CARAVANE - chłopaki z Islandii. W sierpniu wydali kolejny album "Gateways" Blues, hard rock i niemiłosiernie przesterowane gitary.
Widziałem/słuchałem ich przed AC/DC na Narodowym w Warszawie w 2015. Fajne granie.
Ach koncerty, koncerty...
Bilety na Metallicę w Warszawie 2019 już zakupione. Mój młody głównym prowodyrem.
20.06. 2019. pierwszy raz w Polsce na warszawskim Torwarze - Disturbed.
Z nowej tegorocznej płyty - "Evolution".
17.07.2019. pierwszy raz w Polsce w Dolinie Charlotty - Foreigner. Chyba się wybieram. Klimatyczne miejsce. W tym roku na Bryanie Ferry i Billy Idolu pogoda dopisała. Oby tak było w przyszłym. Kawał drogi z południa ale będzie można sprawdzić o ile zimniejszy jest Bałtyk od Jadrana.
Poniższy kawałek to chyba każdy słyszał "pinćset" razy. Zakładam, że zagrają go na "bis".
Jeszcze jedno fajne rockowe granie z wyraźnymi wpływami Led Zeppelin, ale tylko wpływami. Kapela już gra ponad 10 lat. Brytyjskie trio właśnie wydało 7 studyjny album "The Art Of Persuation"