Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.10.2018 00:41

Zbyszko666 napisał(a):@MRK

Wszystko potem... Póki co, zostałem totalnie opętany przez nowy krążek Riverside. Absolutnie. Leci od rana do wieczora. Totalne ubezwłasnowolnienie. Panowie nagrali majstersztyk. Nie spodziewałem się AŻ tak dobrej płyty, szczególnie, że przecież nie ma Grudnia już. Cudo!!!!!!!!!

ps. nowe Anaale kruszą niemiłosiernie!!!!!
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.10.2018 08:22

MRK napisał(a):Wszystko potem... Póki co, zostałem totalnie opętany przez nowy krążek Riverside. Absolutnie. Leci od rana do wieczora. Totalne ubezwłasnowolnienie. Panowie nagrali majstersztyk. Nie spodziewałem się AŻ tak dobrej płyty, szczególnie, że przecież nie ma Grudnia już. Cudo!!!!!!!!!

Mogę się podpisać pod każdą literką.
Stoi na półeczce, zarchiwizowany na serwerze i na karcie w aucie od zeszłego czwartku.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 11.10.2018 11:17

Wypadało by coś napisać o nowej płycie spółki i Nergala, czyli Behemoth - "I Loved You at Your Darkest" Z pewnością po wydaniu 3 teledysków zapowiadających nowe dzieło człowiek miał mieszane uczucia, bo wychodzi genialny God=Dog

a za chwilę dostajemy teledysk mało spójny i przeciętny, jak na Behemotha i współpracę z grupą 13. Mowa o Wolves ov Siberia

Natomiast trzecie video zapowiadające nowe dzieło, jest jak najbardziej klimatycznym teledyskiem z całej serii (dotychczasowej..), jak i "najlepszą" balladą z całej płyty. Genialnie słucha się Bartzabel (Inferno po prostu majstersztyk i kunszt oddany na bębnach)

Płyta w całej otoczce jest po prostu inspirującym dziełem i słucha się tego za każdym razem przepięknie (Kunszt dla uszu) Tak po prostu na swój sposób można wiele dostrzec w tej płycie, nie po jednym przesłuchaniu tylko kilkukrotnemu oddaniu się zabiegowi ;) . Owszem, czasami brakowało mi spójności w każdym utworze, lecz wałkując wszystko dalej dochodzi się do tego, że to dzieło, to nie jest byle co, bo była szybka potrzeba wydania materiału. To dzieło, które w działalności Behemotha zaszło na wyżyny twórczości, i po The Satanist , jest dla mnie 2 najlepszą Cd Behemotha bez apalecyjnie.
Więc nie pozostaje nic innego, jak zapoznać się z nowym dziełem pomorskiego "szatana" :twisted:
ps.

Oczywiście, jest to ogólnikowa recenzja może nadejdzie czas na napisanie również o utworach na Cd ;)
Co ty sądzisz @MRK ? (wiem wiem zabiegany itp....)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.10.2018 00:06

Zabiegany drastycznie. Prawie cały wrzesień nie było mnie w kraju. Urlop, koncerty, wyjazdy z pracy.... a teraz muszę zasuwać.
Nie słuchałem jeszcze nowego Behemotha. Od początku sierpnia wpadło mi dokładnie 105 płyt. Behemoth musi chwilę poczekać. Udostępnione kawałki wielkiego wrażenia nie zrobiły, a Bartzabel wręcz odrzucił mnie. Obadamy całość. Czytam opinie, ale płyta jeszcze nieosłuchana. The Satanist mi wszedł, co jest dziwne, bo ostatni, jak dla mnie, dobry Behemoth, to Satanica. Wszystko pomiędzy nie robi mi nic, łącznie z Zośką.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 14.10.2018 10:36

Na niedzielę :

I coś nowego z obozu SoilWork

Płyta 7 Grudnia

:twisted: :twisted:

I taki smaczek na sam koniec:

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.10.2018 16:39

RobCRO napisał(a):nie chcąć zaśmiecać różnych innych wątków, postanowiłem założyć nowy, na którym każdy, kto chce coś przekazać o muzyce , nie tylko bałkańskiej, może tu pisać...można pisac, o tym, co lubimy słuchać, można polecić jakąś płytkę, piosenkę...

a ja zacznę od muzyki macedońskiej ....

In Memoriam

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 23.10.2018 11:21

Artillery 16 listopada wydadzą swój 9. album, Face Of Fear. Zespół wypuścił wcześniej utwór tytułowy, a teraz uraczył nas kolejnym numerem, „Crossroads to Conspiracy”.

oraz

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.10.2018 09:58

dobrzy znajomi :)

i tak sobie wbref znafcom :) czy to może być ładne :) tak !

mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 29.10.2018 10:30

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.10.2018 10:40

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 31.10.2018 19:24

Nowy Slipknot...

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.11.2018 01:21

Noooo... w riffach się poprawiło, ale trzeba poczekać na całość. Brzmieniowo znowu zachowawczo. Czasy Iowa chyba nie wrócę. A chwilę temu, jak filip z konopi, podobnie jak parę dni temu Kriegsmaschine, wyskoczyli chłopaki z In Twilight's Embrace:

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 01.11.2018 18:14

Dziś taki dzień...

Robert Brylewski

Kora

Dolores O'Riordan
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 01.11.2018 19:33

MRK napisał(a):Noooo... w riffach się poprawiło, ale trzeba poczekać na całość. Brzmieniowo znowu zachowawczo. Czasy Iowa chyba nie wrócę. A chwilę temu, jak filip z konopi, podobnie jak parę dni temu Kriegsmaschine, wyskoczyli chłopaki z In Twilight's Embrace:

i do tego jeszcze Ci : Totenmesse, Gorycz, Belzebong, Outre

A nowe In Twilight's Embrace 8O 8O za resztę biorę się jutro :twisted:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.11.2018 10:18

Greta Van Fleet szaleje, a tym czasem w cieniu pozostają inne kapele.

VINTAGE CARAVANE - chłopaki z Islandii.

W sierpniu wydali kolejny album "Gateways"

Blues, hard rock i niemiłosiernie przesterowane gitary.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 577
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone