Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.04.2018 14:51

Ja nie używam praktycznie innego nośnika. Obsesja fizycznych nośników:). Spotifaja nie mam. MP3 odrobionę. Na ścianie dużo płyt i z tych korzystam. Wiem, że teraz w nowych samochodach bieda właśnie z tym... ale skoro piszesz, że i tak nagłośnienie od czapy, to i tak pewno kręciłbym nosem:).
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.04.2018 15:02

MRK napisał(a):Ja nie używam praktycznie innego nośnika. Obsesja fizycznych nośników:). Spotifaja nie mam. MP3 odrobionę. Na ścianie dużo płyt i z tych korzystam. Wiem, że teraz w nowych samochodach bieda właśnie z tym... ale skoro piszesz, że i tak nagłośnienie od czapy, to i tak pewno kręciłbym nosem:).

Kiedyś jeździłem z płytami. Były to kopie oryginalnych nośników.
Jak pomyślę, ze miałbym wrócić do tamtych czasów to ...

Teraz na kości 64 G zmieścisz kilkaset płyt. Dostęp do każdej natychmiastowy, nie ma kłopotu z pudełkami, a dowolny album odtworzysz w aucie wywołując go komendami głosowymi bez odrywania rąk od kierownicy.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.04.2018 15:58

krutom napisał(a):
Teraz na kości 64 G zmieścisz kilkaset płyt. Dostęp do każdej natychmiastowy, nie ma kłopotu z pudełkami, a dowolny album odtworzysz w aucie wywołując go komendami głosowymi bez odrywania rąk od kierownicy.

No ja wiem, wiem... ale staromodny jestem. W samochodzie sporadycznie 2-3 płyty, które i tak zawsze zabieram do domu, jak do niego wracam, nawet jeśli wiem, że dzień później też ich będę słuchał w samochodzie. Pendrive ok, ale to praktycznie tylko w drodze na wakacje np. Wtedy płyt nie zabieram praktycznie w ogóle. No tak mam:).
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.04.2018 16:15

MRK napisał(a):... ale staromodny jestem.

Taka staroć z 1986 przypomniała mi się:

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.04.2018 16:18

Spoko, spoko... ale w 1986 tylko jedna płyta się liczyła:). Płyta-ikona. A cała reszta była tylko tłem:).

krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 26.04.2018 17:08

krutom napisał(a):Kiedyś jeździłem z płytami. Były to kopie oryginalnych nośników.
Jak pomyślę, ze miałbym wrócić do tamtych czasów to ...

też tak miałem :/
teraz radioodtwarzacz ma BT pod spotify/tidala, a pod usb podpięty dysk 250GB z flacami wszystkich płyt, które mam w domu na CD

do tej pory pamiętam, jak zniszczyłem sobie płytę Daft Punk (nie kopię, tylko oryginał), bo wymieniałem płyty CD w trakcie jazdy, rzuciłem płytę do schowka i porysowała się tak, że przeskakuje...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.04.2018 17:21

krzychu_72 napisał(a):rzuciłem płytę do schowka i porysowała się tak, że przeskakuje...

No jak się rzuca:). To trzeba z czcią odpowiednią:).
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.04.2018 17:50

krzychu_72 napisał(a): a pod usb podpięty dysk 250GB z flacami wszystkich płyt...

SSD czy zwykły.
Zwykły na dziurze może odejść do "cyfrowej wieczności" jak głowica przydzwoni w talerz.

Wszystkie "flaki" na SSD powiadasz, trochę drogo kruca bomba, 1Tb prawie 1kPLN.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 26.04.2018 18:25

MRK napisał(a):No jak się rzuca:). To trzeba z czcią odpowiednią:).

Celebrować to ja sobie mogę w domu winyle, w aucie jak wiemy nie bardzo są warunki do delikatnego obchodzenia się z płytami :)
Ostatnio edytowano 26.04.2018 18:30 przez krzychu_72, łącznie edytowano 1 raz
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 26.04.2018 18:29

krutom napisał(a):SSD czy zwykły.
Zwykły na dziurze może odejść do "cyfrowej wieczności" jak głowica przydzwoni w talerz.

Wszystkie "flaki" na SSD powiadasz, trochę drogo kruca bomba, 1Tb prawie 1kPLN.

Zwykły, bo został mi po wymianie laptopowego na ssd.
Jak odejdzie do cyfrowej wieczności, to droga wolna :) Dwa lata tłucze się w starym passerati po polskich drogach i jeszcze żyje ;)
mam jakieś 600 płyt CD, to zajmuje niewiele ponad 200 GB.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.04.2018 21:23

tak czytam widze, że macie podobne problemy :mrgreen: o staromodności nie będe się zbywał z MRK bo jako pierwszego ze sprzętu słuchałem utworu Black Sabbath "Changes" na bambino na tzw pocztówce to był szał 8O Obecnie w aucie używam pendriva z mp3 z bitreatem 320 niestety nie mogę ingerować w sprzęt w samochodzie . Poza tym słuch już nie ten :(
Mój super auciany sprzęt poszedł wraz ze starym autem :( Poczciwy Pioneer plus świetne głośniki JBL-a :(

Płyty CD jak chcę się delektowac dźwiekiem odsłuchuję obecnie w domu na Pianocrafcie i wyłącznie na nim :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.04.2018 21:38

krzychu_72 napisał(a):
MRK napisał(a):No jak się rzuca:). To trzeba z czcią odpowiednią:).

Celebrować to ja sobie mogę w domu winyle, w aucie jak wiemy nie bardzo są warunki do delikatnego obchodzenia się z płytami :)

E tam...:). Cała rodzina u mnie, jak się obchodzić z płytami. Czy to w domu, czy w samochodzie... z winylami walczę jak diabli... się ich normalnie boję:). Wiem, że jak się pojawi pierwszy, to popłynę i przepadnę:). Już wydaję sporo na muzę. Blisko 1500 cd na półkach, z czego połowa to zakupy z ostatnich 3 lat mniej więcej. A najgorsze to, że wiem, że się pojawi, bo mój materiał niebawem wyjdzie na winylu... tak więc... kres się zbliża:).

bluesman napisał(a):o staromodności nie będe się zbywał z MRK...

bluesman, staromodnym, a nie prehistorycznym:).
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.04.2018 21:47

MRK napisał(a):
bluesman napisał(a):o staromodności nie będe się zbywał z MRK...

bluesman, staromodnym, a nie prehistorycznym:).

obarziłem się.... jak mówił niejaki Telesfor :mrgreen:

ktoś to jeszcze pamięta ?

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.04.2018 22:44

bluesman napisał(a):...odsłuchuję obecnie w domu na Pianocrafcie i wyłącznie na nim :)

Widzę, że także Yamaha.
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 27.04.2018 07:21

MRK napisał(a):Spoko, spoko... ale w 1986 tylko jedna płyta się liczyła:). Płyta-ikona. A cała reszta była tylko tłem:).

Master of puppets, Morbid Visions, Peace sells... też do tła ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 571
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone