Coś nowego z fajnym klimatem
Killers
Interseal napisał(a):Agnieszko, Duran Duran'em przypomniałaś mi o Bondzie i filmie "A View To Kill". Piosenka do filmu to oczywiście Dance Into The Fire...
... a jeżeli Bond, a jest to moja słabość (oczywiście poza gniotem Quantum Of Solace i oczywiście słabość to seria, a nie sam agent) to jeden z najlepszych tematów, z jednego z najlepszych Bondów, mianowicie: Gladys Knight z fimu "Licence To Kill tutaj w wersji Live.
Pozdrawiam
Ndrangheta napisał(a):maslinka napisał(a):Ndrangheta napisał(a):maslinka napisał(a):Ndrangheta napisał(a):Tak apropo lat 80. Jedną z nielicznych grup zachodnich, której płyty można było kupić w naszych empikach była płyta angielskiego zespołu Madness. Kupiłem, słuchałem, ma do dzisiaj i słucham. Rewela.
Polecam dla wszystkich nostalgicznych osób...
Bardzo fajne Takie energetyczne!
Ich najbardziej znany utwór to chyba House of fun Zgodnie z tytułem, zabawne Fajne na jakąś imprezę w klimacie lat 80-tych
House of fun wymiata. Celowo pojechałem bardziej delikatnie. Taki "dziewczyński" kawałek.
Wolę ten bardziej "wymiatający"! Już nie jestem "dziewczynką"
Bez urazy Maslinko, w avatarku wyglądasz tak delikatnie, więc tak mi sie pojechało emocjonalnie. Bardzo przepraszam.
maslinka napisał(a):Mariuszu, piosenka ma chyba tytuł taki sam jak film, czyli A view to a kill, chociaż bardziej znana jest oczywiście z refrenu, właśnie: Dance into the fire. (być może funkcjonuje on jako drugi tytuł) Wzięło mnie na przeglądanie całego dorobku Duran Duran
Ndrangheta napisał(a):Piotrek_B napisał(a):to jeszcze 2 kawałki z ery tzw. NEW ROMANTIC:
Thompson Twins - Hold Me Now
Real Life - Send Me An Angel
New romantic zarąbiste. Białe skarpety, kierpce, rurki, szerokie bary. Luz blues.
odlot.
Ndrangheta napisał(a):Kurcze, kilka dni temu zabrali z HotBirda Croatian Music Channel i TV Slijeme.. Nie mam czego słuchać.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko