Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czas leci ale nowa muzyka nie wnosi nic nowego niestety. Choćbyście nie wiem ile żelaza i metalu wprowadzili i tak się utleni i zniknie natomiast prawdziwa muzyka pozostanie w pamięci
bluesman napisał(a):czas leci ale nowa muzyka nie wnosi nic nowego ...
A czy musi? W zasadzie nic nowego, fascynacje Gilmour'em czy Stevem Rothery widoczne, ale słucha sie nieźle. Płyta z maja 2017. Norweg, Bjorn Riis, gitarzysta Airbag i płyta Forever Comes to an End
To co? Może małe podsumowanko 2017? Baaaardzo dobry rok. A pewno będzie jeszcze lepszy za rok, kiedy to nadrobię te setki nieprzesłuchanych pozycji z 2017 roku:). A do zestawienia wziąłem tylko te pozycje, których fizyczne nośniki stoją na półce. Poniżej będzie polska "dyszka", a potem zagraniczna "dwudziestka". Oczywiście większość niesłuchalna przez użytkowników tego wątku, coby tradycji stało się zadość:). No i aby tradycji nie stało się zadość, to może nie będę się rozpisywał:). No to tak...
10. IN TWILIGHT'S EMBRACE - Vanitas Poznań! Plus za klimaty Dissection i polskie wstawki tekstowe. Nie bije pokłonów, jak spora część sceny, ale jest całkiem nieźle.
9. KETHA - 0 Hours Starlight Kraków! Posłuchajcie. Tu nie ma jak opisać:). Muza niekoniecznie łatwa, ale przyjemna.
8. DEATHREAT - Zero Tolerance Kraków! Strzał szybki i celny.
7. REDEMPTOR - Arthaneum Kraków po raz kolejny! Jakże cudną płytkę Krakusy wysmażyli. Lubię takie granie w odpowiedniej ilości.
6. MEAT SPREADER - Excessive Consumption Of Human Flesh Białystok/Białystok na uchodźstwie! Nie słuchajcie:)... czekam na pełniaka.
5. ANIMA DAMNATA - Nefarious Seed Grows To Bring Forth Supremacy Of The Beast Wrocław, Gliwice, Czeladź! Porządna dawka SSS:). Wtajemniczeni wiedzą, w czym rzecz. Bardzo dobry powrotny materiał!
4. DEVILPRIEST -Devil Inspired Chants Gliwice, Czeladź! Debiut, ale też kontynuacja Infatuation Of Death. Baardzo dobry death metal.
i pierwsza trójka..
3. DOM ZŁY - Dom Zły Puławy! Jak ja lubię takie granie! Jak mnie ta EP skosiła. Absolutnie. Kręciła się milion razy chyba. Cudeńko! Mam nadzieję, że nie zrezygnują z języka polskiego na pełnej płycie.
2. DECAPITATED - Anticult Krosno!!!! Wszyscy psioczą na nową drogę, którą chłopaki obrali, a mi ona pasuje bez dwóch zdań. Świetny album nagrali! Mocno liczę na to, iż podniosą się po tym gównie, które ich spotkało i jeszcze będzie można się cieszyć ich muzą.
1. ANTIGAMA - Depressant Warszawa!!! Jestem bezkrytyczny! To, co Ci panowie od kilku lat robią, to klasa światowa i nie podlega dyskusji. Do tego koncertowo równie światowo! Nic dziwnego, że grają po obu stronach oceanu, a i obsadzają największe festiwale. Teraz czas na pełniaka.
Wsio:). Kurcze... a tyle materiałów musiało wypaść z powyższej dychy.
Aha... no i powyżej aż 4 EP... czyli są szanse na solidne gniecenie w 2018 roku:).
@MRK widzę powrót i lista poszła typowej dychy. Ja się nie umiałem zabrać jeszcze żeby zrobić ranking. Lecz trzeba to nadrobić koniecznie, bo jest z czego wybierać. Na teraz słucham także wypuszczonej wczoraj EPki Dimmu Borgir, a w szczególności nowego kawałka:
Mam nadzieję, że było warto czekać 8 lat na wydawnictwo.