Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.10.2009 21:50

Na dobranoc jedna z moich ulubionych wokalistek, Tori Amos :D

Potem (w tym samym linku) też fajny numer - Pulp "Like a friend"

Dwa świetne, energetyczne utwory z naprawdę niezłej ścieżki dźwiękowej do niezłego filmu "Great expectations" ("Wielkie nadzieje") :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.10.2009 21:54

maslinka napisał(a):Na dobranoc jedna z moich ulubionych wokalistek, Tori Amos :D

Czy byłaś może na koncercie Tori w Poznaniu, w Arenie w 200... no właśnie nie pamiętam. w którym - choć byłem.

Pozdrawiam
Dobranoc :wink:

A film dobry, książka jeszcze lepsza.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.10.2009 22:02

Interseal napisał(a):
maslinka napisał(a):Na dobranoc jedna z moich ulubionych wokalistek, Tori Amos :D

Czy byłaś może na koncercie Tori w Poznaniu, w Arenie w 200... no właśnie nie pamiętam. w którym - choć byłem.

Pozdrawiam
Dobranoc :wink:

A film dobry, książka jeszcze lepsza.

Niestety nie byłam na żadnym jej koncercie... Bardzo żałuję, bo słyszałam, że to magiczne doświadczenie. Paradoksalnie w piątek Tori będzie "za miedzą", w Zabrzu. Niestety nie uda mi się tam być.

Laku noć :papa:
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 07.10.2009 07:49

Gigi de agostino ,,La passion''
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.10.2009 21:54

Dziś na dobranoc coś z klasyki.

Nie wiem, czy ktoś z Was był na koncercie Rogera Watersa na Gwardii w Warszawie? Usłyszałem tam jedno z najbardziej niesamowitych wykonań tego utworu, z wielu wykonań jakie słyszałem.
Mniej klaustrofobiczne, z rytmem wybijanym na perkusji i z przerażająco wibrującymi klawiszami Carina, który gra w stylu św. pamięci Wrighta lepiej niż sam Wright. I do tego ten stalowy, animowany szczur autorstwa Scarfa... Witaj w Machinie chłopcze...

Mnie z tym utworem nierozłącznie kojaży się taki obraz:
Obrazek

Z oficjalnego DVD z tej samej trasy: Welcome To The Machine

Dobrej Nocy.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.10.2009 14:21

Coś starego, nastrojowego - Duran Duran Save a prayer

Stare dobre brzmienie zespołów z lat 80-tych...

Kojarzy mi się z gorącymi, nieprzespanymi wakacyjnymi nocami... A gdzieś tam w tle wydaje mi się, że słyszę cykady :wink:
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 10.10.2009 14:47

:papa:
Ostatnio edytowano 26.11.2010 14:17 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.10.2009 14:53

Ndrangheta napisał(a):Tak apropo lat 80. Jedną z nielicznych grup zachodnich, której płyty można było kupić w naszych empikach była płyta angielskiego zespołu Madness. Kupiłem, słuchałem, ma do dzisiaj i słucham. Rewela.
Polecam dla wszystkich nostalgicznych osób...

Bardzo fajne :D Takie energetyczne!
Ich najbardziej znany utwór to chyba House of fun Zgodnie z tytułem, zabawne :D Fajne na jakąś imprezę w klimacie lat 80-tych :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2009 14:59

maslinka napisał(a):....Takie energetyczne! ....Fajne na jakąś imprezę w klimacie lat 80-tych :D

A jak się zmęczysz brykaniem na parkiecie to zawsze można odpocząć przy tym hicie z 1983 roku :mrgreen: :wink: :papa:
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 10.10.2009 15:00

Ostatnio edytowano 26.11.2010 14:17 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Ndrangheta
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ndrangheta » 10.10.2009 15:01

Ostatnio edytowano 26.11.2010 14:16 przez Ndrangheta, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2009 15:05

Agnieszko, Duran Duran'em przypomniałaś mi o Bondzie i filmie "A View To Kill". Piosenka do filmu to oczywiście Dance Into The Fire...
... a jeżeli Bond, a jest to moja słabość (oczywiście poza gniotem Quantum Of Solace i oczywiście słabość to seria, a nie sam agent) to jeden z najlepszych tematów, z jednego z najlepszych Bondów, mianowicie: Gladys Knight z fimu "Licence To Kill tutaj w wersji Live.

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2009 15:10

Próbuje wczuć się w te klimaty 80'.
W domu mam tylko coś takowego: TALK TALK - LIFE'S WHAT YOU MAKE IT
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.10.2009 15:10

Ndrangheta napisał(a):.....Łezka poleciała wmorde...

Bo to fajne czasy były, beztroskie itp....... 8)
China Crisis - Wishful Thinking
Human League -Don't You Want Me
ABC - The Look Of Love
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 10.10.2009 15:12

Ndrangheta napisał(a):
maslinka napisał(a):
Ndrangheta napisał(a):Tak apropo lat 80. Jedną z nielicznych grup zachodnich, której płyty można było kupić w naszych empikach była płyta angielskiego zespołu Madness. Kupiłem, słuchałem, ma do dzisiaj i słucham. Rewela.
Polecam dla wszystkich nostalgicznych osób...

Bardzo fajne :D Takie energetyczne!
Ich najbardziej znany utwór to chyba House of fun Zgodnie z tytułem, zabawne :D Fajne na jakąś imprezę w klimacie lat 80-tych :D

House of fun wymiata. Celowo pojechałem bardziej delikatnie. Taki "dziewczyński" kawałek.

Wolę ten bardziej "wymiatający"! Już nie jestem "dziewczynką" :twisted:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 57
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone