Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.10.2017 08:47

Zbyszko666 napisał(a):Za miesiąc i trochę, trzeba powoli robić jakieś zestawienia CD i podsumowania roku 2017. :twisted: :twisted: :wink:

Coś już się wybija? Bo jak dla mnie, to najciekawsze chyba przed nami. Listopad i grudzień mają ciekawe premiery :mrgreen:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 24.10.2017 13:11

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Za miesiąc i trochę, trzeba powoli robić jakieś zestawienia CD i podsumowania roku 2017. :twisted: :twisted: :wink:

Coś już się wybija? Bo jak dla mnie, to najciekawsze chyba przed nami. Listopad i grudzień mają ciekawe premiery :mrgreen:

Powiem Ci szczerze chyba poczekam do końca roku :roll: . Mój priorytet to CC , ale czy tak będzie. 8O :lol: Na teraz ciężko mi to wszystko zestawić w jedną całość, co ukazało się do tej pory.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.10.2017 15:05

Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):

Powiem Ci szczerze chyba poczekam do końca roku :roll: . Mój priorytet to CC , ale czy tak będzie. 8O :lol: Na teraz ciężko mi to wszystko zestawić w jedną całość, co ukazało się do tej pory.

Nowe CC, szczególnie po drugim wypuszczonym kawałku zapowiada się smakowicie. Czekam jeszcze na nową Antigamę, która niebawem. No i na początku grudnia nowy Morbid. Ciekaw jestem, co Trey tym razem przygotował.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 25.10.2017 01:41

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):

Nowe CC, szczególnie po drugim wypuszczonym kawałku zapowiada się smakowicie. Czekam jeszcze na nową Antigamę, która niebawem. No i na początku grudnia nowy Morbid. Ciekaw jestem, co Trey tym razem przygotował.

Owszem, co by nie patrzeć to właśnie te zespoły mogą zadecydować o tym, co wyjdzie na pierwsze pozycje w zestawieniu. Z pewnością nowe Nothing Lies Above -Liber Teth znajdzie się u mnie w zestawieniu TOP 10 :twisted:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.10.2017 06:48

Simon Le Bon kończy dziś 59 lat. :wink:

amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 27.10.2017 07:13

"hymn" naszej tegorocznej podróży do cro:).
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.10.2017 11:30

Do grona Metalmani przyszłorocznej dołączają
Asphyx

polski Alstorm

oraz

Christophe Szpajdel - Lord of the Logos! Projektowaniem logotypów zajmuje się od wczesnych lat 90., używając tylko ołówka i tuszu. Ta technika tworzenia wciąż towarzyszy mu do dnia dzisiejszego. Jego międzynarodową karierę zapoczątkowało zaprojektowanie w 1991 roku logo dla norweskiej formacji Emperor. Wiele innych znanych grup wciąż używa jego logo w niezmienionej formule jak choćby: Borknagar, Old Man’s Child, Enthroned, Moonspell, Aborted czy Abigail Williams. Podczas polskiej wystawy Szpajdel zaprezentuje najbardziej znane prace, jak i te, z których jest bardzo zadowolony, choć nie zyskały dotychczas szerokiej popularności. Fani jego twórczości, będą mieli szansę spotkać się na żywo z tym artystą oraz nabyć jego książkę.

Obrazek

Obrazek

Natomiast cały skład na teraz wygląda następująco:

EMPEROR
Destroyer 666
XENTRIX
DEAD CONGREGATION
ASPHYX
Terrordome
SHODAN
Minetaur
ALASTOR
+TBA

Goście specjalni:
Christophe Szpajdel
+TBA

:twisted:
Ktoś z grona na tegoroczną MM się wybiera, bo w zeszłym roku chyba nikt nie był ? choć nie wiem :roll:

Jeszcze do pieca dzisiaj dokładają swój kawałek bracia Cavalera. Płyta ukaże się 17 listopada.

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.10.2017 12:58

Jadę, jądę... Mam rzut beretem, a info o Asphyx przewazylo szalę na tak.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 29.10.2017 13:49

Na dzień dobry

I na mega pobudkę
:lol: :lol:

i wyczekiwanie na premiery Annihilator, Cannibal Corpse , Moonspell :twisted:

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.10.2017 19:20

polecimy jak zwykle starociem :)

sam się zaskoczyłem, że mam kilka numerów In Flames
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 30.10.2017 20:06

bluesman napisał(a):polecimy jak zwykle starociem :)

Ponieważ ostatnio odpaliłem gramofon (przeleżał spakowany 18 lat) zrobiłem remanent w płytach i znalazłem singla Tonpressu, a tam:
strona A
strona B

Właśnie sobie puściłem.

Bronię się, ale chyba chwyta mnie winylowe szaleństwo.
Kupiłem już sobie nową wkładkę do gramofonu. :twisted:

W tych krążkach jest magia, są wspomnienia, nostalgia.
Brzmią inaczej, niekoniecznie lepiej, ale jakość jest akceptowalna.
Gorsza dynamika, dźwięk czasem jak zza kotary, momentami coś trzaśnie, ale w zamian ciepło, okładka, teksty do przeczytania bez lupy i ta cała "obrzędowość" przy puszczaniu płyty.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 30.10.2017 20:22

1 Lipca 2018 - Deep Purple zagrają swój ostatni koncert w Polsce.

Obrazek

Może po raz pierwszy i ostatni się wybiorę choć jakoś za specjalnie ciśnienia nie mam. Lecz na ten koncert jak najbardziej gdzie po nowym roku w Katowicach pojawi się Rotting Christ, a w roli supportów zaprezentują się Carach Angren oraz Svart Crown.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.10.2017 09:28

krutom napisał(a):Ponieważ ostatnio odpaliłem gramofon (przeleżał spakowany 18 lat) zrobiłem remanent w płytach i znalazłem singla Tonpressu
Właśnie sobie puściłem.
Bronię się, ale chyba chwyta mnie winylowe szaleństwo.
Kupiłem już sobie nową wkładkę do gramofonu. :twisted:

W tych krążkach jest magia, są wspomnienia, nostalgia.
Brzmią inaczej, niekoniecznie lepiej, ale jakość jest akceptowalna.
Gorsza dynamika, dźwięk czasem jak zza kotary, momentami coś trzaśnie, ale w zamian ciepło, okładka, teksty do przeczytania bez lupy i ta cała "obrzędowość" przy puszczaniu płyty.

Doskonale Cię rozumiem ja niestety sprzedałem kiedyś wszystkie winyle :( jak i gramofon (fonomaster, +WS 503, altusy 140).
Pamiętam jak znajomy przywiózł mi jedynkę Cepów, jakie to było nabożeństwo przy rozpakowywaniu, jaki prestiż wśród kolegów w LO w Limanowej, kiedy pierwsze odtworzenie odbyło się po lekcji j.polskiego też na Fonomasterze napędzanym dodatkowo przez Radmora :) Chociaż i oni potrafili czasem zaskoczyć płytą z DDR-u lub Węgier :)
Niestety do winyli nie wrócę, za dużo mam CD i zbyt małe mieszkanie :(
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 31.10.2017 17:32

Przed premierą nowego krążka Annihilator wypuszcza teledysk do utworu: Pieces of you.
Gitarzysta Jeff Waters komentuje:

“Klip zawiera graficzną interpretację prawdziwej zbrodni. Zawiera potencjalnie niepokojącą zawartość liryczną i obrazy. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie jest to najprzyjemniejszy temat do opisywania, ale w świecie, w którym jestem autorem i muzykiem, takie historie mogą wydobyć piosenkę! I chociaż wiele utworów z nowego albumu ma pozytywne przesłanie, to w “Pieces Of You” takowego brak."

Również dzisiaj blackmetalowcy z Watain wypuszczają teledysk do utworu Nuclear Alchemy z nadchodzącego krążka Trident Wolf Eclipse, który ukaże się 5 stycznia 2018 roku.

SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 31.10.2017 20:51

No i stało się...

20171031_203817.jpg

Kto nie był a może, niech się nie zastanawia nawet przez chwilę. Dziadki ;) dają radę, koncert ponad dwie godziny, 5-6 kawałków z nowej płyty cała reszta to klasyka z poprzednich. Dodatkowo jeszcze kawałek Black Sabbath (ale to pewnie tylko w Birmingham).
Polecam z całego serca.
P.S. Nie obyło się bez problemów, podczas wykonywania One, nagle zabrakło... prądu ;) :) ale po kilku minutach wszystko wróciło do normy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 560
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone