Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne
napisał(a) MRK » 09.03.2017 16:26
Dawno coś mnie tu nie było. Dawno, jak na moje standardy:). Powitać.
amatus1 napisał(a):niezle !
dr.kokos napisał(a):Lubię to
No to dawać Panowie, czy też Panie i wrzucać linki, dyskutować, bo ten sosik towarzyski tutaj taki dość gęsty
Zbyszko666 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=9VHA0H8peZ0
Niezłe, niezłe... ma wygar pannica... bo to, co przed tym wrzuciłeś, to taka pełna beka:). Masakryczne:). Śmiszne:). Ale to moje zdanie.
Zbyszko666 napisał(a):romuald22 napisał(a):Zbyszko666 napisał(a):Mam pytanie poza konkursem czy ktoś z forumowiczów będzie na tegorocznej edycji metalmanii??
A jest już pełny zestaw wykonawców? Bo nie śledziłem.
Tak jest dokładnie taki:
Główna Scena:Animations, Tygers Of Pan Tang, Sinister, Arcturus, Furia, Vader, Entombed A.D., Sodom, Coroner, Moonspell, Samael
Druga Scena:Impaled Nazarene, Mentor, Stillborn, ThermiT, In Twilight's Embrace, Mord'A'Stigmata, Infernal War, THAW, Obscure Sphinx, CETI, Entropia
Plus parę innych rzeczy co będzie się działo wokoło:D
Z małej sceny wywalić Thermit i CETI i zamienić małą scenę na dużą. Cena biletu w dół, a przynajmniej konkrety zostałyby, a nie odgrzewane, milon razy widziane i słyszane kotlety. No, ale rozważam. Tak blisko, więc... jeszcze myślę.
Zbyszko666 napisał(a):Nowy singiel Mastodon z nadchodzącej płyty Emperor Of Sand, która ukaże się 31 marca.
Jestem również po przesłuchaniu krążka grupy
Wolfheart - "Tyhjyys" (fiń: Pustka) i do powiedzenia jest bardzo wiele na temat tego krążka. Mianowicie na dzień dzisiejszy od zakupu nie rozstaję się tą płytą podczas jazdy samochodem (zakup niecały tydzień temu). Bardzo charakterystyczna płyta zawarta w 8 szalonych kompozycjach uderzająca w takie gatunki jak Black Metal, Death Metal oraz czasami powiewa elementami folku. Świadczą o tym fragmenty utworów, jak w "Boneyard" i "Call Of The Winter", świadczą też samodzielne kompozycje, czyli "The Flood", które zdaniem Tuomasa Saukkonena budują wizerunek zespołu jako winter metalowego.( Może miał na myśli ,że Skandynawia, to taka bura zimna suka
) Wracając do krążka balansuje on bardzo dobrze pomiędzy gatunkami z nurtu metalu (bardzo dobrze rozbudowana i przemyślana). Z każdym przesłuchaniem płyta bardzo wciąga i niewątpliwe dla mnie jest to, że stała się pierwszym wyznacznikiem na płytę roku 2017.
Trochę się boję o tego nowego Mastodona, bo te kawałki dupy nie urywają.
A Wolfheart... ten wolny kawałek świetny, ale płytka trochę za słodka jak dla mnie. Jeszcze nad nią popracuję.
Zbyszko666 napisał(a):I jeszcze na dzisiaj ot taki kawałeczek znanej grupy SKA-P
DCK napisał(a):Metallica ma nową wokalistkę?
[/url]
Niżej, głębiej... niech się pogrążają
Zbyszko666 napisał(a):No to jeszcze jedna perełka dzisiaj przed wydaniem nowego albumu, którego premiera będzie 17 marca:
W ciemno wszystko! Miśki moje kochane