Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jestem również po przesłuchaniu krążka grupy Wolfheart - "Tyhjyys" (fiń: Pustka) i do powiedzenia jest bardzo wiele na temat tego krążka. Mianowicie na dzień dzisiejszy od zakupu nie rozstaję się tą płytą podczas jazdy samochodem (zakup niecały tydzień temu). Bardzo charakterystyczna płyta zawarta w 8 szalonych kompozycjach uderzająca w takie gatunki jak Black Metal, Death Metal oraz czasami powiewa elementami folku. Świadczą o tym fragmenty utworów, jak w "Boneyard" i "Call Of The Winter", świadczą też samodzielne kompozycje, czyli "The Flood", które zdaniem Tuomasa Saukkonena budują wizerunek zespołu jako winter metalowego.( Może miał na myśli ,że Skandynawia, to taka bura zimna suka ) Wracając do krążka balansuje on bardzo dobrze pomiędzy gatunkami z nurtu metalu (bardzo dobrze rozbudowana i przemyślana). Z każdym przesłuchaniem płyta bardzo wciąga i niewątpliwe dla mnie jest to, że stała się pierwszym wyznacznikiem na płytę roku 2017.
Ostatnio edytowano 07.03.2017 19:05 przez Zbyszko666, łącznie edytowano 2 razy
W niedzielę na TVP HD wyemitowano film pt. Sugar Man historia Rodrigueza. Jeśli traficie na ten dokument to szczerze polecam. Nic więcej nie napiszę żeby nie zdradzać. (i polecam nie szukać szczegółów biografii po goglach przed oglądaniem)
krutom napisał(a):A jedzie ktoś na Purpli 24 maja do Spodka?
A to trasa pożegnalna? Ja się raczej nie wybieram bo byłem już na nich ze trzy razy. Ale jakby mój młody postanowił "dinozaurów" zobaczyć po raz pierwszy, a może i ostatni na żywo - to kto wie? Teraz patrzę - to środa. Kiepsko.