Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2009 13:16

Mike Oldfield - dziś nie będzie "dzwonów..." tylko coś spokojniejszego
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2009 20:31

Jarre & Natacha :D
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.03.2009 21:37

Wczesne lata 80-te.

Był sobie kiedyś zespół Styx.
I ten kawałek o rzece , puszczany z pocztówki dźwiękowej ... w chwilach słabości :wink:

Niedzielny marcowy wieczór.

Przed spaniem zapraszam chyba już nie pierwszy raz na ten spacer
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2009 00:06

Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.04.2009 08:12

Pani wydaje właśnie 3 swoją płytę a ja zielony. Cudze chwalicie a swego nie znacie. A mowa tu o Górniak...(Krzysi) i o jej gitarce...
Krzysia Górniak z najnowszej płyty pt. Emotions
Silver
Orange
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.04.2009 20:13

CELTIC METAL 8O :D
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 17.04.2009 21:46

mkm napisał(a):CELTIC METAL 8O :D

ELUVEITIE - Inis Mona very very nice... Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.04.2009 11:18

Piątek TVP Kultura o godz. 22:40 AC/DC - koncert
Sobota na kanale Planete o godz 16:10 "Led Zeppelin - źródła inspiracji" - dokument.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.04.2009 10:07

Piątek 1 maja na TVP Kultura o godz. 22:10 Santana - koncert z Hammersmith Odeon w Londynie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.05.2009 07:28

A ja tu czekam na relację Lubelskiego z Deep Purple...
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.05.2009 08:45

Ha, sam miałem być i mógłbym coś napisać, a tak musiałem pracować poza Wrocławiem 1 i 2 maja.

Coś w zamian: http://www.wprost.pl/ar/160193/Deep-Pur ... Wroclawiu/
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.05.2009 12:50

W innym wątku Mkm polecił węgierską "Janis" - Rúzsa Magdi!
Za co mu wielkie dzięki, bo godne to dziewczę polecenia!
Acz pytanie mnie naszło następujące:
dlaczego takie małe Węgry potrafią od lat "produkować" tak świetne rock'owe klimaty.
Wspominam czasy Locomotiv GT, Omega, Illesz, Corvina i jeszcze kilka innych wspaniałych kapel, które, gdyby nie to że śpiewali po węgiersku, śmiało można by stawiać w jednym szeregu z wieloma największymi kapelami hard'rock'owymi anglosaskimi lub ameryckimi.
A my?
Niemen - media go pod koniec życia olały zupełnie.. :twisted: :evil:
Budka Sufl. - musiała poza fajną muzą tworzyć gnioty, by polska siermiężna publiczność chciała ich słuchać .. i zatraciła swój rock'owy pazur :(
Breakout - małe grono wielbicieli
SBB - poszli w zupełne zapomninie
Dżem - jedyny promyk nadziei ... wziął i zmarł.. !
Potem jeszcze Perfekt i kilka panienek - Bartosiewicz, Chylińska którym nie udało się podbić tłumów.. w przeciwieństwie do Dody!..
Ale za to miałczydupy w stylu Myslovitz i inne bezgłosowe niemrawe kapele wciąż dominują w mediach... brrrr...
A prym wiodą prowincjonalne gwiazdy typu: Wiśniewski, Doda, Manadaryna, Cyrykwicka, Feel i mnóstwo innego chłamu..
Ja pierdziu!!!
To już chyba lepsze były czasy Piosenki Radzieckiej, bo przynajmniej można było zwalić to na ustrój i na sowietów.. a teraz? Kogo można obarczyć takim stanem zupełnej miernoty gustów.. tylko siermiężne poslko-zaściankowe społeczeństwo!
Psia dupa jasna!
Dobrze nas zobrazowali w Brukseli na tej wystawie: kartoflisko, a na nim tłusty klecha..
Słoma, buraki, kapucha i wielkie pierdy!

Wczoraj wracałem z Lublina do Krakowa i widziałem po drodze dziesiątki kapliczek obleganych przez mohery... szare, smętne i nijakie towarzycho... przypomniał mi się Dzień Świra i modlitwa sąsiadów na balkonach!

Rock w tym kraju nie ma prawa bytu!

PS
A jedyną stacją radiową, którą udało nam się łapać przez całą drogę to było oczywiście Radio... no, sami wiecie.. psia ich faryzejska mać!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2009 13:25

janniko napisał(a):.....
Ja pierdziu!!!
To już chyba lepsze były czasy Piosenki Radzieckiej, bo przynajmniej można było zwalić to na ustrój i na sowietów.. a teraz? Kogo można obarczyć takim stanem zupełnej miernoty gustów.. tylko siermiężne poslko-zaściankowe społeczeństwo!
Psia dupa jasna!
Dobrze nas zobrazowali w Brukseli na tej wystawie: kartoflisko, a na nim tłusty klecha..
Słoma, buraki, kapucha i wielkie pierdy!.....

Psia dupa jasna, ale Ty tolerancyjny jesteś 8O 8O :!: :!: Taką postawą to blisko Ci do moherów, którzy z kolei..... są w stanie zgnoić wszystko co rockowe :!:

P.S.
Nie słucham Wiśniewskiego, Dody i innych takich...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.05.2009 14:01

slapol napisał(a): ... Psia dupa jasna, ale Ty tolerancyjny jesteś 8O 8O :!: .

Zero tolerancji!!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.05.2009 14:19

Janniko, pewnie masz dzisiaj zły dzień, skoro tak ostro pojechałeś :wink: :lol: , ale jak dziecko słucha czegoś, co mu się podoba...to chyba nie wchodzisz do pokoju, wyłączając "to Jego" i nie włączasz Zeppelinów czy Cohena z poleceniem - "tego masz słuchać" co :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone