Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK napisał(a):Panie Kochany... mniamniuśne!!! Glen Hughes kruszy!!!! Wyśmienite! Anthrax tak wysoko! Świetna płyta. Bez dwóch zdań. Zastanawiam sie, czy aby nie płyta roku. Majsterszyk!!!!! Primar Fear?????? WTF????? Dobre!!!! Świetne!!!! Testament wiadomo!! Amon Amarth....no ok... pierdy, nuda, dużo pierdów, dużo nudy:). Ale ten Glen Hughes opętał mnie. Świetne!!!!!
Dziękuję koledze, że mnie za bardzo nie zbeształ. Czekam teraz na "dyszkę" Krutoma. Mamy podobne gusta muzyczne więc będzie ciekawie. Może coś przegapiłem? Może na coś nie zwróciłem uwagi? Dawaj Tomek!
PS: Oczywiście innych zaglądających tutaj muzyczne klasyfikacje są jak najbardziej mile widziane. Nie musi być rock.
romuald22 napisał(a):W mojej "dyszce" się nie załapali w tym/zeszłym ro(c)ku. Ale pamiętam o nich.
Fajne. Zresztą THC ( ) zawsze fajnie grali. Nie tak, aby kupować płytę, ale... fajnie:).
weldon napisał(a):Halo, Rzeszów, kto jak kto, ale Ronnie to na pewno w niebie śpiewa )
Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu... Ja nie mogę czytać o obrazie uczuć religijnych, bo dla mnie to jest tak samo irracjonalne, jak np rozprawka na temat wpływu faz księżyca na rozmnażanie się pingwinów z południowej Afryki. Jak ktoś mi zdefiniuje uczucia religijne i powie, jak je obrazić, to stawiam Chivasa. Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.
A odnośnie Dio... Killswitch Engage zrobiło cover. Z fajnym klipem. Nawet nawet...
MRK napisał(a):Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu... Ja nie mogę czytać o obrazie uczuć religijnych, bo dla mnie to jest tak samo irracjonalne, jak np rozprawka na temat wpływu faz księżyca na rozmnażanie się pingwinów z południowej Afryki. Jak ktoś mi zdefiniuje uczucia religijne i powie, jak je obrazić, to stawiam Chivasa. Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.
I tyle wystarczy.. Stary dobry Satyricoon, tym bardziej jak przypomnę sobie Katowice 2008 rok i wykonanie na live:
MRK napisał(a):Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.
Tu zgadzam się z Tobą obrażają moje uczucia niereligijne, do których mam prawo zwłaszcza w podobno wg ustaw świeckim kraju
Dla tych co lubią reggae (należę do nich)
P.S. taka gitara Steinbergera jak na teledysku wisiała dłuuuuuuuuuuugo na allegro ale cena zwalała z nóg
Ostatnio edytowano 20.01.2017 13:32 przez bluesman, łącznie edytowano 2 razy
Akurat news w temacie... Żyjemy w posranym kraju, w którym banda kretynow ma z dupy problemy. Kompletnie nie mogę pojąć, jak wybitnie nudne życie niektórzy muszą prowadzić, że im się tak chce. A wystarczyłoby się rozpędzić i zdrowo piznac głową o ścianę.
Miesiąc myślałem, obsłuchiwałem jeszcze i stwierdziłem, że to bez sensu. Znalazłem jedną pozycję, która mną owładnęła i już czekam na przesyłkę, a reszta stoi na półce. A skoro tak... trzeba wrzucić podsumowanie.
Większość nie nadaje się do słuchania przez większość tu obecnych. Te, na które można rzucić uchem, a nie było ich we wcześniejszych podsumowania, oznaczę:). Ciężko było z niektórymi pozycjami, ale prawda taka, że każdy z poniższych albumów, to dobre granie.
TOP 20 - zagranica!!
20. ABORTED - Retrogore Dziewiąty album belgijskich oprawców. Dobry!
19. IHSAHN - Arktis Od ponad 20 lat uznaję Vegard Sverre Tveitana za geniusza. Wszystko, co robił w Emperor to majstersztyki. To, co robi w solowym projekcie, mimo, iż o wiele trudniejsze w odbiorze - podobnie. SŁUCHALNE (chyba).
18. VEKTOR - Terminal Redux Że co? Że w muzyce metalowej już sie nic nie wymyśli? Że thrashu nie można inaczej zagrać? No pewnie, że nawet w takim wąskim gardle, jak thrash metal, może istnieć sobie jednak kapela, która obok temu, że wie, jak zagrać thrash, to dorzuci jeszcze kawał progresji. Bardzo dobry materiał. SŁUCHALNE (chyba).
17. ULCERATE - Shrines Of Paralysis Dlatego tak nisko, bo niedawno kupiłem i jeszcze przez nią muszę nie raz przebrnąć. Mnogość smaczków muzyki tych Nowozelandczyków wymaga dłuższego obcowania z ich sztuką. To samo zresztą było przy poprzednich płytach. Teraz tak nisko, ale zakładam, że za jakiś czas już byłaby wyżej. Nie zmienia to faktu, że to kolejny świetny materiał.
16. ARCHITECTS - All Our Gods Have Abandoned Us Kurcze, moje "guilty pleasure", zresztą nie pierwszy raz są w zestawieniu. Nie lubię młodzieżowej muzyki, a z nimi mam się jakoś inaczej. Ci Brytole potrafią przykuć moją uwagę na tyle, że ostatnie płyty stoją na półce.
....................
Ostatnio edytowano 22.01.2017 03:02 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz