Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.01.2017 14:06

MRK napisał(a):Panie Kochany... mniamniuśne!!! Glen Hughes kruszy!!!! Wyśmienite! Anthrax tak wysoko! Świetna płyta. Bez dwóch zdań. Zastanawiam sie, czy aby nie płyta roku. Majsterszyk!!!!! Primar Fear?????? WTF????? Dobre!!!! Świetne!!!! Testament wiadomo!! Amon Amarth....no ok... pierdy, nuda, dużo pierdów, dużo nudy:). Ale ten Glen Hughes opętał mnie. Świetne!!!!!

Dziękuję koledze, że mnie za bardzo nie zbeształ. :wink:
Czekam teraz na "dyszkę" Krutoma. Mamy podobne gusta muzyczne więc będzie ciekawie. Może coś przegapiłem? Może na coś nie zwróciłem uwagi?
Dawaj Tomek! :)

PS:
Oczywiście innych zaglądających tutaj muzyczne klasyfikacje są jak najbardziej mile widziane. :papa:
Nie musi być rock.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 18.01.2017 23:41

Szykuje się zapowiedź na płytę roku 2017 :D

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.01.2017 23:52

Czekaj, czekaj... Konkurencja nie śpi. Zapowiada się cios.

ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 19.01.2017 09:56

I Decapy nagrywają :)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 19.01.2017 13:17

MRK napisał(a):Czekaj, czekaj... Konkurencja nie śpi. Zapowiada się cios.

Tak widziałem widziałem :D, a trochę tego jest na 2017:D

Więcej tu:
http://loudwire.com/2017-hard-rock-meta ... -calendar/
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.01.2017 18:04

Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):Czekaj, czekaj... Konkurencja nie śpi. Zapowiada się cios.

Tak widziałem widziałem :D, a trochę tego jest na 2017:D

Więcej tu:
http://loudwire.com/2017-hard-rock-meta ... -calendar/

Dżisus ale jazgot. :roll: :!:

Może dla równowagi coś do tańca?
W mojej "dyszce" się nie załapali w tym/zeszłym ro(c)ku. Ale pamiętam o nich.

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.01.2017 18:22

Halo, Rzeszów, kto jak kto, ale Ronnie to na pewno w niebie śpiewa :)

http://www.antyradio.pl/Radio/Radio-New ... yjny-12802 ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.01.2017 18:46

romuald22 napisał(a):Dżisus ale jazgot. :roll: :!:

Ja przepraszam... To jest PIĘKNE!! :-)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.01.2017 00:57

romuald22 napisał(a):W mojej "dyszce" się nie załapali w tym/zeszłym ro(c)ku. Ale pamiętam o nich.

Fajne. Zresztą THC ( :D ) zawsze fajnie grali. Nie tak, aby kupować płytę, ale... fajnie:).

weldon napisał(a):Halo, Rzeszów, kto jak kto, ale Ronnie to na pewno w niebie śpiewa :))

Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu... Ja nie mogę czytać o obrazie uczuć religijnych, bo dla mnie to jest tak samo irracjonalne, jak np rozprawka na temat wpływu faz księżyca na rozmnażanie się pingwinów z południowej Afryki. Jak ktoś mi zdefiniuje uczucia religijne i powie, jak je obrazić, to stawiam Chivasa.
Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.

A odnośnie Dio... Killswitch Engage zrobiło cover. Z fajnym klipem. Nawet nawet...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.01.2017 02:13

ziutt napisał(a):I Decapy nagrywają :)

Wiem. Siedzą teraz u Zeda. Jeszcze mają chwilę, bo na cały luty ja tam się melduję:).
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 20.01.2017 12:04

MRK napisał(a):Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu tu... Ja nie mogę czytać o obrazie uczuć religijnych, bo dla mnie to jest tak samo irracjonalne, jak np rozprawka na temat wpływu faz księżyca na rozmnażanie się pingwinów z południowej Afryki. Jak ktoś mi zdefiniuje uczucia religijne i powie, jak je obrazić, to stawiam Chivasa.
Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.

I tyle wystarczy.. Stary dobry Satyricoon, tym bardziej jak przypomnę sobie Katowice 2008 rok i wykonanie na live:

a i jeszcze rok 2015 Progresja:

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.01.2017 13:28

MRK napisał(a):Swoją drogą... wszyscy świętojebliwi mają problem z takim banałem, a jakoś nie dbają o to, że wszędzie wiszą krzyże, które to mogą - podług tego skretyniałego podejścia - obrażać uczucia religijne innych osób.

Tu zgadzam się z Tobą :) obrażają moje uczucia niereligijne, do których mam prawo zwłaszcza w podobno wg ustaw świeckim kraju :)

Dla tych co lubią reggae (należę do nich)

:papa:

P.S. taka gitara Steinbergera jak na teledysku wisiała dłuuuuuuuuuuugo na allegro ale cena zwalała z nóg :)
Ostatnio edytowano 20.01.2017 13:32 przez bluesman, łącznie edytowano 2 razy
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.01.2017 21:14

Akurat news w temacie... Żyjemy w posranym kraju, w którym banda kretynow ma z dupy problemy. Kompletnie nie mogę pojąć, jak wybitnie nudne życie niektórzy muszą prowadzić, że im się tak chce. A wystarczyłoby się rozpędzić i zdrowo piznac głową o ścianę.

http://www.dzienniklodzki.pl/kultura/a/ ... ,11713478/
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.01.2017 21:37

"To zaś może spowodować demoralizację dzieci i młodzieży i jest niedopuszczalny w mieście, w którym św. Faustyna była bierzmowana."

Hahahaha.... No to jest masakra. Jara, jest w pobliżu jakiś szpital psychiatryczny?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.01.2017 01:54

Miesiąc myślałem, obsłuchiwałem jeszcze i stwierdziłem, że to bez sensu. Znalazłem jedną pozycję, która mną owładnęła i już czekam na przesyłkę, a reszta stoi na półce. A skoro tak... trzeba wrzucić podsumowanie.

Większość nie nadaje się do słuchania przez większość tu obecnych. Te, na które można rzucić uchem, a nie było ich we wcześniejszych podsumowania, oznaczę:). Ciężko było z niektórymi pozycjami, ale prawda taka, że każdy z poniższych albumów, to dobre granie.

TOP 20 - zagranica!!

20. ABORTED - Retrogore
Dziewiąty album belgijskich oprawców. Dobry!

19. IHSAHN - Arktis
Od ponad 20 lat uznaję Vegard Sverre Tveitana za geniusza. Wszystko, co robił w Emperor to majstersztyki. To, co robi w solowym projekcie, mimo, iż o wiele trudniejsze w odbiorze - podobnie. SŁUCHALNE (chyba).

18. VEKTOR - Terminal Redux
Że co? Że w muzyce metalowej już sie nic nie wymyśli? Że thrashu nie można inaczej zagrać? No pewnie, że nawet w takim wąskim gardle, jak thrash metal, może istnieć sobie jednak kapela, która obok temu, że wie, jak zagrać thrash, to dorzuci jeszcze kawał progresji. Bardzo dobry materiał. SŁUCHALNE (chyba).

17. ULCERATE - Shrines Of Paralysis
Dlatego tak nisko, bo niedawno kupiłem i jeszcze przez nią muszę nie raz przebrnąć. Mnogość smaczków muzyki tych Nowozelandczyków wymaga dłuższego obcowania z ich sztuką. To samo zresztą było przy poprzednich płytach. Teraz tak nisko, ale zakładam, że za jakiś czas już byłaby wyżej. Nie zmienia to faktu, że to kolejny świetny materiał.

16. ARCHITECTS - All Our Gods Have Abandoned Us
Kurcze, moje "guilty pleasure", zresztą nie pierwszy raz są w zestawieniu. Nie lubię młodzieżowej muzyki, a z nimi mam się jakoś inaczej. Ci Brytole potrafią przykuć moją uwagę na tyle, że ostatnie płyty stoją na półce.

....................
Ostatnio edytowano 22.01.2017 03:02 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 528
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone