Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.12.2016 03:21

Aha... jeśli ktoś się mnie zapyta o kapelę wszechczasów, to czy to będzie poniedziałek, czy czwartek, czy poranek, czy wieczór, czy jak będę radosny, czy smutny...

Tak więc...:).

Ale o kwestiach gitarowych możemy pogadać:). BTW, wziąłeś tego pickupa DiMarzio?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.12.2016 10:07

Zaczyna się... Nowa Meta metalową płytą roku wg Rolling Stone... No bez jaj.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.12.2016 11:57

piotrf napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Już kuźwa dalej (ode mnie) się nie dało. :evil:

Romek , my za to do CRO mamy bliżej :wink: :lol:

Tys prowda. :wink: :)

VONPLES napisał(a):...a ja od kilku miesięcy zachwycam się ....tym

Moja przygoda z Brucem Springsteenem zakończyła się na "Born in The USA". Ale ten późniejszy kawałek na jakiejś mojej okrągłej rocznicy na której sam sobie będę DJem na pewno poleci.

Human Touch

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Witaj w klubie :evil:

No Panowie... wakacje można sobie zrobić:). A poważniej... No rozważam, ale faktycznie odległość robi swoje. Może jakiś forumowy busik i w drogę?:)
Pytanie tylko, ilu chłopa wyjdzie z busa po tak długiej drodze?:)

Nawet nie prowokuj. :wink: :) :twisted:
Bo ja lubię takie szaleństwa. 8) Trzeba namówić jeszcze Krutoma, a może i innych rzadziej się tu udzielających i wyjazd cromaniacki jak się patrzy. :)
No i śpimy u Jacka (Vjetara). :wink: :) Może być na glebie. :)

Problemem nie byłoby wyjście z busa tylko kto by go prowadził?

Z nowości to nasze rodzime CETI wydało nowy krążek - "Snakes Of Eden". Dla fanów klasycznego heavy z okolic Iron Maiden.

Zajawka

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.12.2016 15:44

romuald22 napisał(a):

No żeby było sprawiedliwie, to będziemy się zmieniać :mrgreen:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.12.2016 16:22

MRK napisał(a):
romuald22 napisał(a):

OK.
Ja prowadzę pierwszy. :mrgreen:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.12.2016 18:50

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):
romuald22 napisał(a):

OK.
Ja prowadzę pierwszy. :mrgreen:

OK. Ja ostatni i obiecuję, że mnie dobudzicie:-).
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.12.2016 19:04

MRK napisał(a):
Vjetar napisał(a):Ło mamusiu!
Ale wymiata.

No już miałem pisać, cobyś w zbyt duży zachwyt nie popadał, bo Cię sprowadzą na ziemię, ale nie miałem dostępu do sieci i...nie zdążyłem, bo Habanero zdążył:).

Nie przejmuj się. Swojego zdania nie zmienię z prostej przyczyny - jak na to patrzyłem to aż mnie bolały palce. :wink:
Jestem pełen uznania dla warsztatu.
Spieranie się czy technika czy wyobraźnia nie ma sensu.
Nawet kompletny muzyk może nie mieć szczęścia i się nie przebije.
A jednemu się spodoba a drugiemu już nie i na to nic nie poradzimy.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 10.12.2016 23:30

Witaj "muzyczny świrze" :wink: Podoba mi się to co napisałeś o emocjach.
MRK napisał(a):Dla niektórych udzielających się w tym wątku zapewne jestem chory psychicznie:). Mój wyznacznik muzyki jest prosty. Musi wzbudzać emocje, przy czym wziąć pod uwagę oczywiście należy formę. Relaks, spokój, agresja, wyładowanie emocji, zachwyt, szaleństwo, depresja, zabawa...

W różnych sytuacjach słuchamy różnej muzyki, 100 % prawda . Co do formy .........., moim zdaniem nie jest najważniejsza. Emocje tak, forma? W doopie mam formę jak coś mi się podoba :D. Mnóstwo kapitalnych numerów zostało nagranych, bo coś poszło nie tak.
Ćwicząc myśl, grając czuj. Twój pierwszy przykład pokazuje próbę, na której zespół ćwiczy zagrywki wykorzystywane w numerze albo się rozgrzewają ? Mam rację, bo chyba to nie jest numer ?
MRK napisał(a):Przykład:

Podziwiam technikę - podziw to też emocja. Jeśli jednak jest to numer tej kapeli to po 25 sek. emocja mija :( . Czekam dalej, gdzie tajemnica, co się wydarzy ? Wszystko pokazał, czy jeszcze coś będzie ? Nic. Sorry ale opisuję swoje emocje.
MRK napisał(a):Błąd wynikający z braku znajomości gatunku. Taka sama sytuacja, jak u człowieka, który stwierdza, że metal to bezwartościowy hałas. Laik może tak powiedzieć. Muzyk, gitarzysta się ośmieszy. Może nie doceniać ogółu, ale technikę docenić musi.

Nigdy nie twierdziłem, że metal to bezwartościowy hałas. Sam wychowałem się na hard rocku i metalu, po prostu nie podoba mi się ewolucja tego gatunku, który powoli staje się dyscypliną sportową. Technikę doceniam, ale to nie ona wywołuje u mnie prawdziwe emocje związane z odbieraniem muzyki. Jeśli kogoś to kręci to nie ma sprawy, życzę mu niezapomnianych doznań. Ważne że w ogóle słucha muzyki.

MRK napisał(a):Nie postrzegam wyobraźni tylko jako wariacje na jam session. Klasyczne teraz solówki też powstały na wyuczonych zagrywkach, więc ten argument do mnie nie trafił.

Improwizacja jest dowodem na wykorzystanie wyobraźni muzycznej. Nie twierdzę, że gitarzyści "wyścigowcy" nie potrafią improwizować. Większość z nich uczyło się na początku swojej kariery muzycznej "klasycznych zagrywek", wzorując się na swoich idolach. Właśnie te klasyczne zagrywki z ulubionych numerów plus własna wyobraźnia jest wypadkowa stylu gitarzysty.
Kończę powoli bo przynudzam. Dimarzio paf pro kupiłem i siedzi w moim stracie pod mostem. W mahoniu też pięknie brzmi, ale polecam pozycję przy gryfie. Fajnie zbalansowany pickup a co dla mnie najważniejsze, alnico :wink: :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.12.2016 11:11

Habanero napisał(a):Dimarzio paf pro kupiłem i siedzi w moim stracie pod mostem. W mahoniu też pięknie brzmi, ale polecam pozycję przy gryfie. Fajnie zbalansowany pickup a co dla mnie najważniejsze, alnico :wink: :papa:

Ja pierdziu... 8) :lol:
Idę drugi raz na studia. :wink: :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.12.2016 01:38

Brak sił na odpisywanie, bo dzisiaj oficjalny Mikołaj, w którym uczestniczyło 12 osób... a jeszcze część elfów jeszcze podaje sok z rudych gumijagód... tak zwyczajna niedziela...

Ale... słuchamy sobie muzy... i odnośnie coverów. Mam takie trzy, przy których latam. Wrzucę dwa, trzeci potem...

Miód!!!! Uwielbiam! Mogę słuchać w kółko. Jak z przaśnego kawałka Dolly Parton zrobić takie cudo?????

No i tutaj... to jest majstersztyk!!! wejście Chylińskiej... dlaczego ta kobieta robi teraz taką nędzę????!!!!! W głowie się nie mieści!!! Co tu się odprawia???!!!!!

Nigdy nie sądziłem, że słowa "dear God" wywołają ruch mego włosia na rękach.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 12.12.2016 23:46

MRK napisał(a):No i tutaj... to jest majstersztyk!!! wejście Chylińskiej... dlaczego ta kobieta robi teraz taką nędzę????!!!!! W głowie się nie mieści!!! Co tu się odprawia???!!!!!

Nigdy nie sądziłem, że słowa "dear God" wywołają ruch mego włosia na rękach.

Teraz to musisz zdać się tylko i wyłącznie na to:

Choć jej głos zawsze będzie specyficzny i na tej płycie jest pierdolnięcie wokalne, aczkolwiek brzmienie niestety wiadomo gdzie można posłać. :evil:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.12.2016 18:35

Za czym kolejka ta stoi?
Po szarość, po szarość, po szarość
Na co w kolejce tej czekasz?
Na starość, na starość, na starość

Co kupisz, gdy dojdziesz?
Zmęczenie, zmęczenie, zmęczenie
Co przyniesiesz do domu?
Kamienne zwątpienie

Bądź jak kamień, stój, wytrzymaj
Kiedyś te kamienie drgną
I polecą jak lawina
Przez noc, przez noc, przez noc

Bądź jak kamień, stój, wytrzymaj
Kiedyś te kamienie drgną
I polecą jak lawina
Przez noc, przez noc, przez noc
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.12.2016 10:50

romuald22 napisał(a): ja lubię takie szaleństwa

Noooo, może Axlowi kółka dorobią, to się trochę porusza na scenie i będzie szał ;)
Obrazek
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.12.2016 21:24

weldon napisał(a):Noooo, może Axlowi kółka dorobią, to się trochę porusza na scenie i będzie szał ;)

Może nie trzeba będzie? Żeby mieć tak długo złamaną nogę to trzeba było by być bardzo upartym. :wink:

Możemy już posłuchać pierwszego utworu zapowiadającego zbliżający się nowy LP Deep Purple. Brzmi zachęcająco. Oby utrzymali poziom z poprzedniego "Now What?!".

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.12.2016 10:25

ależ to będzie piękna CD Kreatora. Wczoraj został opublikowany teledysk do utworu "Satan is Real "

oraz jeszcze jeden kawałek zapowiadający nowy krążek:

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 523
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone