Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.11.2016 11:51

Update teledysków zrobiony, a na dzień dobry, to :

i ogłoszenie z kilka chwil temu:

Obrazek
:twisted:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.11.2016 20:41

MRK napisał(a):Haha... i jak koncert? Znaczy znasz... wchodzi Mentor? Bo mi jak najbardziej.

Koncert bardzo dobry. Pojechałem przede wszystkim na Karma To Burn - super się słucha i ogląda stojąc metr od gitary.
Mentor na żywo sprawił jak najbardziej pozytywne wrażenie. "Suseł" ma niesamowity głos. Był tam jedynym wokalistą bo przed Karma grała jeszcze stonerowa i instrumentalna Devra.

MRK napisał(a):I jak Panowie nowa Metallica?

Nie jest aż tak źle.
:wink: :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.11.2016 11:10

lubię ten zespół :)

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 19.11.2016 12:49

bluesman napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a): ?

Puknij się w czółko

eee a o co chodzi 8O
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 19.11.2016 13:06

na dzisiaj:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.11.2016 13:54

Zbyszko666 napisał(a):
bluesman napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a): ?

Puknij się w czółko

eee a o co chodzi 8O

Przepraszam 8O sam nie wiem co poeta miał namysli :papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.11.2016 23:10

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 20.11.2016 00:31

Vjetar napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=GXJifYl_byU

A wystarczyłoby śledzić wątek aktywnie, a nie zaznaczać swa obecność gdzie popadnie i zaglądnąć 5 postów wyżej.
Tam Romek w zabawny i inteligentny sposób odpowiada na pytanie Marka "I jak Panowie nowa Metallica".

Swoją drogą przesłuchałem nowa Metę ze cztery razy i nie jest źle.
Jest dobrze.
Na pewno u mnie zagości na półce.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.11.2016 18:33

krutom napisał(a):
Vjetar napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=GXJifYl_byU

A wystarczyłoby śledzić wątek aktywnie...

Nie widziałem linka/u, nie bij! :|
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.11.2016 00:36

Vjetar napisał(a):Nie widziałem linka/u, nie bij! :|

A gdzież bym śmiał :wink:

Dziś dociążyłem półkę nową Metallicą, a przy okazji nowym Atraxem i nowym Riversidem.
Przy okazji odciążyłem kartę.
Ale spłata dopiero do 20-go :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 21.11.2016 20:14

Obejrzałem film o Stonsach, kiedyś to były czasy :( dzisiaj brakuje tego uroku, sprzęt i taby ma się pod nosem ino grać .... i pierwsza moja gitara Samba ......... i struny, po które jeździło się do wytwórni. Jak kiedyś określił to bardzo celnie niejaki Hołdys produkcja odpadkowa przy wyrobie drutu kolczastego ..............

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 29.11.2016 11:39

Można Nowaka nie lubić ale .. :) ja go lubię ;)

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 30.11.2016 11:52

letko wbiło mię w podłogę ... i nie był to dziewięciocalowy gwóźdź ....

greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 01.12.2016 09:03

krutom napisał(a):Swoją drogą przesłuchałem nowa Metę ze cztery razy i nie jest źle.
Jest dobrze.

Nie jestem maniakalnym fanem metalu (dlatego zbyt często tu nie zaglądam) ale muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem :)

krutom napisał(a):Na pewno u mnie zagości na półce.

Dojrzewam do tej decyzji :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.12.2016 16:08

bluesman napisał(a):lubię ten zespół :)

<tu był link do Candlebox>

Odpalan, leci sobie, jest dobrze... W końcu coś od bluesmana do posłuchania:)... no i wchodzi refren... błyskawiczne poszukiwanie "krzyżyka", celem zamknięcia okna. No tak fajnie się zaczęło, a potem coś, na co mam alergię:).

Zbyszko666 napisał(a):na dzisiaj:
<tu był link do Devilment

Takie połączenie "kredek", Coheed And Cambria i cholera wie czego nowoczesnego:). Takie se....

krutom napisał(a):Dziś dociążyłem półkę nową Metallicą, a przy okazji nowym Atraxem i nowym Riversidem.

Czyli kupiłeś najlepszą thrash metalową (???) płytę tego roku... znaczy Anthrax:). Nowy Riverside to podobnież jakieś elektroniczne plumkania. Jeszcze nie słuchałem.

greenrs napisał(a):Nie jestem maniakalnym fanem metalu (dlatego zbyt często tu nie zaglądam) ale muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem :)

To zacznij zaglądać, bo tu jeden kocioł, a chęć poszerzenia horyzontów duża, więc się nie kryguj:).

Mogę dwa zdania odnośnie nowej Metallicy???? Mogę:).
No to jeśli można... jest opcja, że nawet kupię, choć to zależy od dnia. Momentami jest czego posłuchać, momentami jest dramat w mojej ocenie. Chcieli zrobić chyba tak, aby zadowolić i tych, co to "czarny" kochają najmocniej, a i tych, którzy "kupili" ich po komercji w postaci "Load" i "Reload". I spoko. Ktoś wyżej pisał, że swoje już zrobili i nic nikomu nie muszę udowadniać. Pełna zgoda. Tyle, że muzykę można ocenić. A ta jest wtórna. Grają swoje riffy, które grali już milion razy. To z jednej strony zarzut, ale z drugiej strony niekoniecznie, bo słucha się tego całkiem znośnie. Nie w całości, ale wyrywkowo. Jednakże ta płyta ma dwie zasadnicze wady: pierwsza to długość, zarówno kawałków, jak i całej płyty. Na siłę przeciągnięte riffy, które nudzą niemiłosiernie. Po co? Taki tytułowy ma ponad 3 minuty i to jest strzał. Gdyby kilka kawałków skrócili, to nie męczyliby buły tak bardzo. Ponadto, gdyby wywalili niektóre kawałki, to moglibyśmy mieć płytę PRAWIE na miarę "czarnej". Zapychacze zwykłe, nic nie wnoszące. Wracając... dlaczego PRAWIE na miarę "czarnej"? Prawie, bo Ulrich niweczy wszystko. Facet niech wraca na lekcje gry i tam sobie postuka. Bo to jest stukanie, a nie gra na garach. Cofnął się chłopina w rozwoju. Nawet nie zatrzymał, a cofnął. Już to było widoczne na Death Magnetic, a i wyeksponowane przez tragiczne brzmienie. Tutaj brzmieniowo jest o piekło lepiej, ale technicznie... co ja piszę, jakie technicznie? Techniki żadnej nie ma. Pomysłu też. Stuku puku do rytmu i tyle. Ja wiem, że konstrukcja utworów itd, ale na "czarnym" też miał prostsze kawałki, a jakoś się starał. Tutaj milion razy te same przejścia.

Aha... Hammet na kolana też nie rzuca. Zabrać mu cry baby i już będzie bieda.

Najgorsze jest to, że... to Metallica! Gawiedź więc się rzuci i będzie zachwalać, mimo iż jest setka lepszych kapel na chwilę obecną. Setka spośród thrashu, heavy i hard rocka, bo nowa Metallica właśnie taka jest. Niedookreślona. Nie przeszkadza mi to, ale chyba z takiej niedookreśloności wolę wybrać chociażby nowy Anthrax, który pomysłami, wykonaniem, techniką biję na głowę tę Metallicę z koszmarną okładką.

No:). Sobie popisałem. Nie jest to zła płyta, ale nie jest też dobra. Średniak, ot zwykły średniak. Gdyby to kto inny nagrał - przeszłaby bez echa.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 520
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone