Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Habanero
Mistrz Europy UEFA
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.11.2016 01:00

Jak klasycznie to wrzucę coś od siebie na jesienną słotę. Dobrej nocy.

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.11.2016 01:09

Nowa płyta Alter Bridge " The Last Hero", jeszcze ciepła.
A oto próbka:

Romek badaj :idea: jak mawia Marek (pozdrawiam)

16 listopada mają być w Spodku.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.11.2016 02:49

Zbyszko666 napisał(a):Hmm nie przeczytałem posta. Poza tym w robocie panie na drugiej zmianie byłem, więc i wszechobecna lipa. Na dzień dzisiejszy to w samochodzie już jest owa CD....

Mnie choróbsko dopadło i nici z gigu.

Nowego Vadera wrzuciłem na razie ze dwa, trzy razy... Zdania na razie brak, ale dupy nie urwał.

bluesman napisał(a)::)

O masz... przypomniałeś mi traumę sprzed lat wielu. Ten kawałek był zawsze dla mnie asłuchalny. Jak tylko gdzieś się pojawiał, to od razu wywoływał złość.

krutom napisał(a):Na nową Metallicę trzeba jeszcze poczekać...

A jak te trzy ujawnione kawałki? Dla mnie, póki co , wspomniany Testament, Anthrax i chociażby Death Angel biją nową Metallicę po żebrach niemiłosiernie. Zapewne Meta będzie we wszelkich zestawieniach wyżej i będą same ochy i achy, ale jeśil trze trzy kawałki, to przekrój całej płyty, to ... tak sobie. Trzy proste riffy na krzyż, powtarzane przez kilka minut, długaśne solo (z kaczuszką, bo jakżeby inaczej), te same tempa, podobne zagrywki... No, ale to Metallica, więc nie wypada krytykować i bić pokłony należy. Zobaczymy, jak całość.

A Testament.... no miód. Bardzo dobra płyta. Może The Gathering nie przebija, ale naprawdę mocna pozycja.

romuald22 napisał(a):Na długie jesienno/zimowe wieczory muzyka w sam raz.
Świetna płyta.
BLINDEAD - Ascension

Jak pisałem w sierpniu...
MRK napisał(a):BLINDEAD wypuścił singiel promujący nadchodzącą płytę pt. Ascension. Lubię bardzo. Nowy wokalista niestety. Niestety, bo uważam, że Patryk jest świetnym wokalistą i pasował idealnie do tego składu. Teraz trochę inaczej...ale muzycznie - bez zastrzeżeń, choć mi i tak tęskno za klimatami z początków Blindead.
Jeśli ktoś nie zna, a lubi spokojne, acz intrygujące klimaty - voila!

Kajam się, bo do nowego wokalu już się przyzwyczaiłem, a płytka leci w ostatnich dniach bardzo często. Dzisiaj nawet przeleciała ze trzy razy. Cieszy jedno. Przypomnieli sobie Panowie, że gitary można przesterować i można zagrać mocniej. Momentami przelatuje mi przed uszami klimat trójki, czyli "Affliction XXIX II MXMVI", a tę lubię. Bardzo dobra płyta. Będzie wysoko w podsumowaniu:).

To teraz coś od siebie...

MENTOR!!!!!! Rock'n'roll z Sosnowca!!! Świetna płytka. Klasa światowa bez dwóch zdań. Na wokalu Suseł z J.D. Overdrive. Nóżka sama chodzi!

krutom napisał(a):Romek badaj :idea:

Krutom, Ty też.

Pozdrowionka
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.11.2016 11:04

krutom napisał(a):Nowa płyta Alter Bridge " The Last Hero", jeszcze ciepła.
...
Romek badaj :idea: jak mawia Marek (pozdrawiam)
16 listopada mają być w Spodku.

Płyta już "obadana". Niestety dla mnie małe rozczarowanie. Jakieś to wszystko "maślane" :? . Daleko im do "Blackbird".
A supportem przed nimi ma być Living Colour. 8O Co to się Panie porobiło na świecie.
AB widziałem już przed Aerosmith. Młoda kapela - jeszcze nie raz będą w Polsce. W tym czasie wybrałem Saxon - bo z tymi nigdy nic nie wiadomo. Latka lecą...
Rozczarowanie najnowszym wydawnictwem AB skłoniło mnie do ponownego "rozpatrzenia" ostatniego wydawnictwa solowego gitarzysty tej grupy - "Dust". Rozpatrzenie jak najbardziej pozytywne. :)

MARK TREMONTI - My Last Mistake

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.11.2016 14:03

MRK napisał(a):MENTOR!!!!!! Rock'n'roll z Sosnowca!!! Świetna płytka. Klasa światowa bez dwóch zdań. Na wokalu Suseł z J.D. Overdrive. Nóżka sama chodzi!

Jak ostatnio byłem na Karma To Burn w katowickiej Katafoni to pytałem się go dlaczego śpiewa we wszystkich zespołach, a ja w żadnym.
Nie potrafił odpowiedzieć. :) :wink:

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.11.2016 23:27

fajna gitara :) rzadkość na rynku :) z wyglądu nieźle metalowa :) http://allegro.pl/show_item.php?item=6602293644
18f65469090e433637bbba69776f1592.jpg
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 16.11.2016 11:35

Tutaj coś od moich sąsiadów za miedzy. Nowy materiał Eternal Deformity do odsłuchu
https://soundcloud.com/tot-records
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 16.11.2016 14:53

Killsorrow wreszcie wydał płytę - tutaj demo.

a tutaj singielek
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 16.11.2016 16:48

romuald22 napisał(a):... Karma To Burn ...

Nie ma to jak dobra ręka do grania :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.11.2016 00:38

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):MENTOR!!!!!! Rock'n'roll z Sosnowca!!! Świetna płytka. Klasa światowa bez dwóch zdań. Na wokalu Suseł z J.D. Overdrive. Nóżka sama chodzi!

Jak ostatnio byłem na Karma To Burn w katowickiej Katafoni to pytałem się go dlaczego śpiewa we wszystkich zespołach, a ja w żadnym.
Nie potrafił odpowiedzieć. :) :wink:

Haha... i jak koncert? Znaczy znasz... wchodzi Mentor? Bo mi jak najbardziej.

bluesman napisał(a):fajna gitara :) rzadkość na rynku :) z wyglądu nieźle metalowa :)

Bardzo brzydka nie jest... trochę tak:)

Zbyszko666 napisał(a):Tutaj coś od moich sąsiadów za miedzy. Nowy materiał Eternal Deformity do odsłuchu
https://soundcloud.com/tot-records

Jutro wrzucam na odsłuch.

DCK napisał(a):Killsorrow wreszcie wydał płytę...

Znajomi??:)

I jak Panowie nowa Metallica? Niezła zagrywka w ujawnieniu słuchalnych kawałków, a dzisiaj przyszedł czas na lipę:). Bieda album nadchodzi. Do tej pory, jedyny album Metallicy, którego brak na półce to St. Anger. Ten będzie drugi coś czuję. Już chyba sami nie wiedzą, co i jak chcą grać. Szacunek do wszystkiego, co zrobili do czarnego krążka, z naciskiem na ...And Justice For All, ale potem... Death Magnetic chcieli wrócić do grania czegoś, co miało przypominać ichniejszy thrash z okresu właśnie AJFA i MoP, a teraz sam nie wiem, czego chcą. Lipa...
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.11.2016 02:48

MRK napisał(a):I jak Panowie nowa Metallica? Niezła zagrywka w ujawnieniu słuchalnych kawałków, a dzisiaj przyszedł czas na lipę:). Bieda album nadchodzi. Do tej pory, jedyny album Metallicy, którego brak na półce to St. Anger. Ten będzie drugi coś czuję. Już chyba sami nie wiedzą, co i jak chcą grać. Szacunek do wszystkiego, co zrobili do czarnego krążka, z naciskiem na ...And Justice For All, ale potem... Death Magnetic chcieli wrócić do grania czegoś, co miało przypominać ichniejszy thrash z okresu właśnie AJFA i MoP, a teraz sam nie wiem, czego chcą. Lipa...

Powiadasz nowa Meta :twisted: . Jeszcze generalnie nie umiem się wypowiedzieć o płycie, bo jestem dopiero po 2 przesłuchaniach nie licząc wcześniejszych wydanych Moth , Hardwired , Atlas-Rise itp. Lecz z takiej ciekawostki dzisiaj leci publikacja do wszystkich utworów na CD w postaci teledysków. Jeszcze nie zobaczyłem wszystkich, bo póki co wróciłem z roboty i tym bardziej o płycie coś skrobnę jak przesłucham ją całą na spokojnie. Wspomniane teledyski na teraz mają się tak:

Dream No More:

Confusion

ManUNkind

Now That We’re Dead

Here Comes Revenge!

"AM I SAVAGE?

"MURDER ONE"

"SPIT OUT THE BONE"

"HALO ON FIRE"

_________3 pierwsze opublikowane_________

Hardwired

Atlas, Rise!

Moth Into Flame
Ostatnio edytowano 17.11.2016 11:50 przez Zbyszko666, łącznie edytowano 1 raz
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 17.11.2016 08:18

MRK napisał(a):

Znajomi znajomych, więc co jakiś czas podrzucali co nieco, a że lubię klimaty typu In Flames....... :oczko_usmiech:
Co do kawałków powyżej - czy fragment Rise, Atlas! tak od 4:44 tylko mi przypomina Hallowed be Thy Name?
Ostatnio edytowano 17.11.2016 09:08 przez DCK, łącznie edytowano 2 razy
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.11.2016 08:55

DCK napisał(a):
MRK napisał(a):

Znajomi znajomych, więc co jakiś czas podrzucali co nieco, a że lubię klimaty typu In Flames....... :oczko_usmiech:

Ale to chyba wczesne In Flames... :-)
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 17.11.2016 09:11

MRK napisał(a):
DCK napisał(a):
MRK napisał(a):

Ale to chyba wczesne In Flames... :-)

Rzekłeś :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.11.2016 11:45

Zbyszko666 napisał(a): ?

Puknij się w czółko
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 519
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone