Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 14.09.2016 19:43

arko2007 napisał(a):Jedni z naj...

Jak dla mnie zawsze ta solówka pobija inne

oraz Dave Lombardo

Nooo ii....

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.09.2016 23:26

MRK napisał(a):Chytry Panie...

A czemu chytry :?:
To za te wpisy o wymianie kun :?:

MRK napisał(a): krutom badaj!!!!

Obadałem, nie tylko ostatnią ale i poprzednie.
Solówki przednie, popie......ne linie melodyczne również.
Jak ktoś wymyśli skuteczny filtr na pajaców zdzierających bezsensownie gardło to od razu lecę po te płyty.
Nie wiesz, czy nie wydali ich w wersji instrumentalnej?

No za Chiny ludowe nie zdzierżę rzężenia.

MRK napisał(a):...Jutro śmigam po cedeka...

A gdzie Ty to śmigasz po takie cedeki.
Jak chcę coś kupić, to tylko Rockserwis mi zostaje. "U idiotów" już prawie nic nie ma. Został tylko internet.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.09.2016 00:34

bluesman napisał(a):Pomijając genialną prawie równą J.J. B.Hart jak oceniasz te dwa jakże różne od Twoich klimatów sola ? :)

Tomku, jeśli można... kolego sympatyczny... gitara Bonamassy zawsze i wszędzie. A i wszelkie inne w tym klimacie. Lubię, nawet bardzo, przy czym klimatycznie ekstraklasa, tak emocjonalnie - dla mnie - "ale to już było". Muszę mieć dzień pod takie klimaty. A im jestem starszy, tak mój gust - o dziwo - idzie w stronę bardziej radykalnych rozwiązań. Nie musi być szybko. Może być klimatycznie, ale zarazem obłędnie. Tego szukam.

Zbyszko666 napisał(a):No to wraca z pierdo****

Brakowało "na scenie" Sweet Noise.

I Ty Mu wierzysz???? Biorę poprawkę. Zobaczymy, co dalej.

Zbyszko666 napisał(a):Jak dla mnie zawsze ta solówka pobija inne

Solo z Disasterpiece... dobre dobre, wizualnie. Bo tak to szału nie ma. W kolejnym linku Lombardo sprowadza do ziemii Jordisona. A Portnoy to już w ogóle matrix.
Od siebie dorzucę...

No i jak na swój wiek... wideo z kanału kumpla...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.09.2016 01:24

krutom napisał(a):
MRK napisał(a):Chytry Panie...

A czemu chytry :?:
To za te wpisy o wymianie kun :?:

A to nie wiem w czym rzecz... Chytry, bo jakoś tak dawno temu wziąłem sobie jedno z przykazań do siebie i nie używam Imienia... a Chytry to taki zamiennik

krutom napisał(a):
MRK napisał(a): krutom badaj!!!!

Obadałem, nie tylko ostatnią ale i poprzednie.
Solówki przednie, popie......ne linie melodyczne również.
Jak ktoś wymyśli skuteczny filtr na pajaców zdzierających bezsensownie gardło to od razu lecę po te płyty.
Nie wiesz, czy nie wydali ich w wersji instrumentalnej?

No za Chiny ludowe nie zdzierżę rzężenia.

Musiałem sprawdzić... w 1990 roku, czyli 26 lata temu, kumpel podrzucił mi na kasecie Obituary. Taka klasyka death metalu z amerykańskiej Florydy. Ja wtedy byłem wpatrzony w Metallicę, Slayer, Anthrax, Artillery, Mercyful Fate, Sodom itd. Pierwsze 666 odsłuchów... no fajnie, ale wokal... No Panie... po co? W ogóle jakaś paranoja. Przecież to jest chore... minął miesiąc... No Panie.. miazga... dawaj następne... Kolejny był Death...albo Massacre... albo Paradise Lost. Wystarczyło...Krutom, otwórz się:). W dużej mierze taki wokal, to konwencja, która być musi. Wyobrażasz sobie muzę Obituary z czystym wokalem?

Vektor daje radę, prawda? No płytka wybitna. Mimo thrashowego szlifu, a i momentami naleciałościami blackowymi, wysmażyli kawał zajebistej muzy. Kiedy ktoś już chciał gasić świeczkę nad tym gatunkiem, tutaj pojawia się coś takiego. Dobre, dobre...

krutom napisał(a):
MRK napisał(a):...Jutro śmigam po cedeka...

A gdzie Ty to śmigasz po takie cedeki.
Jak chcę coś kupić, to tylko Rockserwis mi zostaje. "U idiotów" już prawie nic nie ma. Został tylko internet.

U idiotów czasem coś jest, tylko czasem idioci wrzucą daną płytkę nie w ten dział, co trzeba. Vektora kupiłem z puli, która własnie dzień później miała wrócić do Mystica, a wcześniej leżał na... "muzyka zagraniczna", bo przecież nie wpadli na to, że to mogą być "mocne brzmienia". Taka debilna nazwa kapeli, bez Satana i z dziwnym logo, to pewno pop. Z racji pewnych układów, zaopatruję się w MM, lub Saturnie, a płyty, których wytwórnie nie mają podpisanych umów dystrybucyjnych z MM, biorę bezpośrednio z wytwórni. Rockserwis? Eeeee... nie:). Ale to pewnie jeszcze specyfika muzy dochodzi do "rozkminy" na ten temat. Ja dużo rzeczy zamawiam z małych distro/wytwórni. Tam wydają się perełki:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.09.2016 01:49

A tak w ogóle krutom... Wgryzłeś się w tę płytkę??

No te sola na koniec!!!!?????

bluesman, badaj:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2016 08:59

MRK napisał(a):A tak w ogóle krutom... Wgryzłeś się w tę płytkę??

Nie zdublowałeś się aby ? bo to już ogladałem :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.09.2016 09:09

bluesman napisał(a):
Link

Zdublowalem się, ale świadomie.

Na kaca dzisiaj...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.09.2016 10:30

MRK napisał(a):
bluesman napisał(a):
Na kaca dzisiaj...

Bardzo zabawny :)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 16.09.2016 11:35

bluesman napisał(a):

Takie lubię :!:
Tak mi rób, tak mi dobrze :oczko_usmiech:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.09.2016 19:02

Dziś urodziny B.B. Kinga więc będzie blusowo.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.09.2016 23:06

No i obejrzałem Pana Laurence Jonesa !!! niesamowity facet. Jutro, jakby ktoś chciał obejrzeć będzie w Krośnie po stokroć WARTO !!!

Świeżutkie

piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.09.2016 09:39

bluesman napisał(a):No i obejrzałem Pana Laurence Jonesa !!! niesamowity facet. Jutro, jakby ktoś chciał obejrzeć będzie w Krośnie po stokroć WARTO !!!

Dokładnie TAK , od środy trwa XIII Galicja Blues Festival w Krośnie 8)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.09.2016 18:14

Oprócz oczyma duszy patrząc na muzyke, patrzyłem na niego jak gitarzysta patrzy na gitarzystę :) przyznam się, że trochę z zazdrością, a przecież to młody człowiek, a tyle już za nim grania np. ze sławami bluesa.
Szkoda tylko, że na początku dostał niestety od stwórcy mocnego kopa w tyłek :( .

Mnóstwo wyobraźni w grze, nie nudzi, chociaż jedna solówka (porównano go do Claptona) rzeczywiście przypominała czasy Claptona z Cream kiedy w recenzji bodajże napisano, iż w czasie solówki C. można wyjść na zewnątrz rozprostować nogi wypalić papierosa, a C. dalej będzie grał czy coś w tym guście :) .
Świetnie obsługuje w czasie gry sprzęt (nogą ) opanowanie gitary i w międzyczasie śpiewa (niezły głos). Bardzo chciałbym się dopatrzyć minusów ale takich nie było :) no może z uwagi na intensywny bendig strój mu często puszczał co po każdym numerze musiał korygować ;) zwłaszcza wyszło to przy zabawie z różnymi fragmentami cudzych utworów, a zwłaszcza przy "schodach ...."
Dla purystów jest to bardziej rockowa odmiana bluesa dopiero teraz mam wszystkie 4 jego płyty i zaczynam przesłuchiwanie. Uwagi powyższe są wyłącznie po koncercie :)
Małżonka jedno zdanie wypowiedziała, że nie bardzo pasował jej wygląd Jonesa w stosunku do głosu i muzyki. No i koszulkę miał z napisem Black Sabbath :)
Basista był super widać, że rozumieją się i lubią się z Jonesem, perkusista już w ogóle nie wyglądał :mrgreen: taki wyrośnięty szczaw z gimnazjum fryzura trochę popersa ale grał fantastycznie.

Po cichu liczyłem na zaproszenie kogoś do jamu co nawet kilka razy przy takim kameralnym koncercie mi się zdarzyło. No cóż nie było :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2016 18:10

Tak mi się właśnie przypomniało...

Bluesman napisał że lubi Collinsa... proszę bardzo.

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 18.09.2016 22:09

Cała płyta będzie dostępna na YT. Dzisiaj ACID zaprezentował 1 utwór z płyty:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 515
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone