Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.08.2016 01:35

krutom napisał(a):Marek, super relacja.
Jakbym tam był.

:papa:

To ciekawe, co napisałbyś, gdybym podał więcej szczegółów:). Już nie chciałem się rozwodzić, bo i tak dużo tego. Miałem podsumowanie robić, ale...nic chce mi się:).

Nowe rzeczy na horyzoncie...

BLINDEAD wypuścił singiel promujący nadchodzącą płytę pt. Ascension. Lubię bardzo. Nowy wokalista niestety. Niestety, bo uważam, że Patryk jest świetnym wokalistą i pasował idealnie do tego składu. Teraz trochę inaczej...ale muzycznie - bez zastrzeżeń, choć mi i tak tęskno za klimatami z początków Blindead.
Jeśli ktoś nie zna, a lubi spokojne, acz intrygujące klimaty - voila!

TIDES FROM NEBULA wypuściło nowy krążek o tytule Safehaven. Ja lubię. Jak ktoś nie zna -instrumentalne, atmosferyczne granie.

IN THE WOODS... nowa płyta, po dłuuugiej przerwie, we wrześniu. Z nimi mam jeden problem: wielbię mocno. Wypuszczonych dwóch nowych kawałków nie oceniam, bo In The Woods nagrywa płyty, które należy oceniać w całości. Są takie bandy i ten właśnie do takich się zalicza. Płytę kupię, jeśli będzie w polskiej dystrybucji...a jeśli nie, to zdobędę poza Polską. Ogólnie rzecz biorąc... atmosferyczne granie:

Z mocniejszych klimatów...

HEAVEN SHALL BURN wypuszcza nowy krążek pt. Wanderer we wrześniu. Udostępnili jeden kawałek. Ogólnie wybitnie nie przepadam za takim graniem, ale Niemcy robią to bardzo dobrze. Wcześniejsza płyta stoi na półce. Nowy kawałek dupy nie urywa, ale mam nadzieję, że wypuścili na wabia najgrzeczniejszy.

AAARRRGGHHHH!!! Nowy krążek BRUJERIA!!!! I na to czekałem długo! Fuck Trump! Zapowiada się baaardzo smaczny krążek! Brujeria jaką lubię. Zresztą...każdą lubię:). VIVA MEXICO! Hoy brujerizmo pa tí satanismo!

Na koniec największe zaskoczenie... nie sądziłem, że to jeszcze powiem. Jak usłyszałem kawałek, to stwierdziłem, że myślami się cofam o 20 lat. Totalne zaskoczenie. Nie jestem wybitnym fanem, ale na półce stoi "Issues" i uważam, że to bardo dobry album. Panowie, po latach błądzenia i kombinowania z jakimś dubstepem i innym tego typu badziewiem, stwierdzili, że przypomną sobie, jak grali dwie dekady temu. No i póki co wysmażyli taki kawałek. Nowy KORN się zbliża. Jeśli płyta będzie w takim klimacie, to i może monety z kieszeni wypadną.

Fragment od 2:38! Ładne:).

19 sierpnia nowy Sśijbaton:). Ciekawe, z której płyty teraz zerżną riffy:). Zaorać:). Tutaj ktoś słucha, więc wrzucam info.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.08.2016 01:46

A u mnie na tapecie ostatnio dwie płytki. Nowa i staroć.

Nowa KATATONIA! Bardzo dobry album...jak zawsze. Jak ktoś nie zna, a lubi klimaty Riverside - polecam bardzo... aczkolwiek zakładam, że kapela znana.

No i wzięło na klasykę... Odświeżam sobie czwóreczkę (albo piąteczkę, zależy jak licząc) MORBID ANGEL!!!!!! Podobno nowy album na horyzoncie, ale po "I"... obawy są. Póki co...

Bluesman, obadaj zagryweczkę z solówki pomiędzy 3:48, a 3:51). Genialna. Zresztą... to jeden z najlepszych gitarzystów w tej muzie.

Co tam Panowie w sprzęcie piszczy?:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 10.08.2016 19:40

TFN mnie zinteresowało :) jaki sprzęt masz Pan na myśli ?

No ładna gimnastyka na gryfie ale to, a la glissando większe wrażenie uczyniło przy Highway Star :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.08.2016 00:51

bluesman napisał(a):TFN mnie zinteresowało :) jaki sprzęt masz Pan na myśli ?

No ładna gimnastyka na gryfie ale to, a la glissando większe wrażenie uczyniło przy Highway Star :papa:

TFN? To dobrze. Poszperaj w Blindead. Jak dla Ciebie, to szukaj płyty Absence.

Sprzęt? Grający:).

Porównanie tej zagrywki z Highway Star??? Ej no... Gdzie Krym, gdzie Rzym...:)

Jeszcze jedna nowość... Jak mogłem zapomnieć... Najlepszy koncertowy zespół na świecie... Nie ma jak udostępnić nowy wałek z adnotacją, że zespół się rozpada:/

I jeszcze jedno... końcówka października....

Obrazek

To cieszy:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.08.2016 07:35

MRK napisał(a):Porównanie tej zagrywki z Highway Star??? Ej no... Gdzie Krym, gdzie Rzym...:)

Liczy się impresja :)
W sprzęcie nic nie zmieniam i nie planuję bo co potrzeba mi do domowego grania :( co ciekawe dalej wolę sie tłuc na Hohnerze niż na nówce Ibanezie :papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 14.08.2016 23:04

MRK napisał(a):Nowa KATATONIA! Bardzo dobry album...jak zawsze. ...

Słucham od momentu, jak wrzucili na 'spotifaja'.
A ponadto jeszcze ciepłego FATES WARNING "Theories of FLight"
Po gigantycznym rozczarowaniu ostatnim Dream Theater wreszcie coś progresywnie metalowo fajnego.
"Like - Stars Our Eyes Have Seen"
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.08.2016 12:44

taki tam smuteczek ...

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 18.08.2016 21:32

No to jest jeszcze świeżutki singiel z nowej CD zespołu METALLICA

Album ukaże się 18 listopada TEGO ROKU (czyli koniec żartów) i będzie dostępny jako podwójne CD, winyl, wersja cyfrowa, a także edycja deluxe z 3. dyskiem zawierającym riffy, z których zrodziły się nowe utwory. Łącznie ponad 70 minut nowej muzyki!

Tracklista:

Disc One

Hardwired
Atlas, Rise!
Now That We’re Dead
Moth Into Flame
Am I Savage?
Halo On Fire
Disc Two

Confusion
Dream No More
ManUNkind
Here Comes Revenge
Murder One
Spit Out The Bone

Disc Three (Deluxe Edition Only)

Lords Of Summer
Riff Charge (Riff Origins)
N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
Tin Shot (Riff Origins)
Plow (Riff Origins)
Sawblade (Riff Origins)
RIP (Riff Origins)
Lima (Riff Origins)
91 (Riff Origins)
MTO (Riff Origins)
RL72 (Riff Origins)
Frankenstein (Riff Origins)
CHI (Riff Origins)
X Dust (Riff Origins)

Obrazek
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 19.08.2016 05:52

Zbyszko666 napisał(a):No to jest jeszcze świeżutki singiel z nowej CD zespołu METALLICA
........

Super!

A jednak się da.
Szkoda, że tak długo trzeba było czekać. :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 07:05

Dać się da, pytanie, co z tego wyjdzie. Ten kawałek zły nie jest, ale do zachwytu jeszcze daleko. Poza tym, ja nie wiem, kto im kręcił galami, ale mógł się bardziej postarać. Mam wrażenie, że chcieli połączyć stare z nowym i wyszło nijako. Choć... YouTube obcina niektóre pasma, wiec poczekamy na cd i wtedy ocenimy.

Na całe szczęście, przestali kopiować swoje stare riffy, jak to miało miejsce na całej Death Magnetic :-). No i Ulrich jakby sobie przypomniał, jak się bebni. Ciekawe, czy na żywo ogarnie ten kawałek :-). Hammet z kolei zagrał bez kaczki - szok:-).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.08.2016 19:06

Tak w ogóle... :-)

FB_IMG_1471629499609.jpg
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.08.2016 20:06

ładnie tańczą :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.08.2016 20:09

Tak od dwóch tygodni za mną łazi....

Zajeb.........głos :!: 8O
Na temat urody się nie wypowiadam, bo ja tyle wódki nie wypiję.... :roll: :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.08.2016 20:32

anakin napisał(a):Tak od dwóch tygodni za mną łazi....

Zajeb.........głos :!: 8O
Na temat urody się nie wypowiadam, bo ja tyle wódki nie wypiję.... :roll: :mrgreen:

Dziwne ......... musiałbyś ?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.08.2016 20:38

No ja tam nie dyskutuję z gustami, ale mimo, że na rowerze jeżdżę rzadko, to jeśli już mię się zdarzy to obligatoryjnie z siodełkiem........
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 511
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone