krutom napisał(a):Marek, super relacja.
Jakbym tam był.
To ciekawe, co napisałbyś, gdybym podał więcej szczegółów:). Już nie chciałem się rozwodzić, bo i tak dużo tego. Miałem podsumowanie robić, ale...nic chce mi się:).
Nowe rzeczy na horyzoncie...
BLINDEAD wypuścił singiel promujący nadchodzącą płytę pt. Ascension. Lubię bardzo. Nowy wokalista niestety. Niestety, bo uważam, że Patryk jest świetnym wokalistą i pasował idealnie do tego składu. Teraz trochę inaczej...ale muzycznie - bez zastrzeżeń, choć mi i tak tęskno za klimatami z początków Blindead.
Jeśli ktoś nie zna, a lubi spokojne, acz intrygujące klimaty - voila!
TIDES FROM NEBULA wypuściło nowy krążek o tytule Safehaven. Ja lubię. Jak ktoś nie zna -instrumentalne, atmosferyczne granie.
IN THE WOODS... nowa płyta, po dłuuugiej przerwie, we wrześniu. Z nimi mam jeden problem: wielbię mocno. Wypuszczonych dwóch nowych kawałków nie oceniam, bo In The Woods nagrywa płyty, które należy oceniać w całości. Są takie bandy i ten właśnie do takich się zalicza. Płytę kupię, jeśli będzie w polskiej dystrybucji...a jeśli nie, to zdobędę poza Polską. Ogólnie rzecz biorąc... atmosferyczne granie:
Z mocniejszych klimatów...
HEAVEN SHALL BURN wypuszcza nowy krążek pt. Wanderer we wrześniu. Udostępnili jeden kawałek. Ogólnie wybitnie nie przepadam za takim graniem, ale Niemcy robią to bardzo dobrze. Wcześniejsza płyta stoi na półce. Nowy kawałek dupy nie urywa, ale mam nadzieję, że wypuścili na wabia najgrzeczniejszy.
AAARRRGGHHHH!!! Nowy krążek BRUJERIA!!!! I na to czekałem długo! Fuck Trump! Zapowiada się baaardzo smaczny krążek! Brujeria jaką lubię. Zresztą...każdą lubię:). VIVA MEXICO! Hoy brujerizmo pa tí satanismo!
Na koniec największe zaskoczenie... nie sądziłem, że to jeszcze powiem. Jak usłyszałem kawałek, to stwierdziłem, że myślami się cofam o 20 lat. Totalne zaskoczenie. Nie jestem wybitnym fanem, ale na półce stoi "Issues" i uważam, że to bardo dobry album. Panowie, po latach błądzenia i kombinowania z jakimś dubstepem i innym tego typu badziewiem, stwierdzili, że przypomną sobie, jak grali dwie dekady temu. No i póki co wysmażyli taki kawałek. Nowy KORN się zbliża. Jeśli płyta będzie w takim klimacie, to i może monety z kieszeni wypadną.
Fragment od 2:38! Ładne:).
19 sierpnia nowy Sśijbaton:). Ciekawe, z której płyty teraz zerżną riffy:). Zaorać:). Tutaj ktoś słucha, więc wrzucam info.