Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.07.2016 16:33

Operacja "Black Sabbath" rozpoczęta. :)
02.07.216. 20.40. Tauron Arena Kraków.
Jutro wcześniejsze spotkanie z krutomkiem. Pogadamy pewno o muzyce, Chorwacji i wielu innych rzeczach. A potem zobaczymy w jakiej formie jest Ozzy. Syn ostatnio przeczytał jakieś wrażenia z ostatnich koncertów tej trasy. Pisano, że fałszuje makabrycznie. :)
Trza sprawdzić. Obstawiam, że zobaczę go na żywo pierwszy i ostatni raz w życiu.
Jak ktoś muzyczny się tam wybiera to pisać na PW. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2016 18:40

W tej chwili wolę słuchać ich muzyki. Mam ich koncert bodaj sprzed dwóch lat i żal było patrzeć na Ozziego.
To wrak człowieka.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 01.07.2016 20:28

Czekam do niedzieli i kierunek Wrocław. Iron Maiden oraz ANTHRAX :)
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 02.07.2016 15:48

a ja dziś BS Kraków a jutro IM Wrocław
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 02.07.2016 22:49

BS1.JPG

BS3.JPG

BS2.JPG
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 02.07.2016 23:25

Sabbathów nie zapomnę z 1998 roku. Jeden z koncertów życia. W ten weekend niestety nie mogłem. Ironów jutro nie żałuję, bo w sumie chwilę temu widziałem, a Book Of Souls jest nudna, ale... ANTHRAX :( :( :( :( :( :( .
Kobal66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobal66 » 03.07.2016 09:56

Pamiętam Sabbathów z Katowic z 98, byłem wtedy pewien że to ostatni ich koncert który zobaczę. Niestety nie byłem w Łodzi w 2014, a polowałem na bilety od pazdziernika 2013. Wczorajszy koncert w Krakowie był naprawdę fantastyczny.
Co do Iron Maiden to ich sobie raczej nigdy nie daruję uwielbiam ich na koncertach a tegoroczny set jest obiecujący. :) nie jest 100% BoS
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.07.2016 11:05

romuald22 napisał(a):Operacja "Black Sabbath" rozpoczęta. :)

Operacja Balck Sabbath zakończona powodzeniem.

Panowie dali radę. Ozzy wbrew obawom nie fałszował, a nawet powiedziałbym, że był lepszej formie niż Iommi, który zaliczał czasami kiksy, i poległ na wykonaniu "Dirty Woman" wprowadzając zamęt rytmiczny.
Może dlatego zespół skoncentrował się na kawałkach z pierwszych czterech płyt, trochę łatwiejszych technicznie.
Nie zagrali niestety niczego z "Sabbath Bloody Sabbath", nie było ani jednego kawałka z "13" (czekałem na "Lonera")

Ale było super. Zagrali ciężko, ostro, gęsto.
Te kawałki mające ponad 40 lat nie zestarzały się.

Dla porządku setlista zamieszczona w relacji Interii.
"Black Sabbath"
"Fairies Wear Boots"
"After Forever"
"Into the Void"
"Snowblind"
"War Pigs"
"Behind the Wall of Sleep"
"N.I.B." (poprzedzone solo Geezera Butlera na basie)
"Hand of Doom"
"Rat Salad" (+ solo perkusyjne Tommy'ego Clufetosa)
"Iron Man"
"Dirty Women"
"Children of the Grave"
Bis:
"Paranoid"

To był mój drugi koncert nie na płycie. Ma to i swoje zalety. Można było spokojnie obserwować walczącą młodzież pod sceną.
Wspaniale wyglądał las rąk kołyszących się jak łany zboża na wietrze, albo klaszczących w rytm muzyki.
Skaczący, falujący tłum co raz tworzył lokalne epicentra pogo. Co odważniejsi byli transportowani ponad głowami szalejącej publiczności w kierunku sceny. Ochrona miała cały czas zajęcie, bo taki delikwent musiał być przez nią odebrany i odprowadzony na bok.
Najczęściej wracał do sektora i pewnie próbował odbyć podróż ponownie.
Ozzy cały czas zachęcał do zabawy.
W pewnym momencie zaczął udawać kukułkę.
Sala odpowiedziała mu "kuku, kuku", co Ozzy krótko skwitował: "jesteście jeszcze bardziej pi....ci niż ja"

Kto oglądał "Gathered in their masses" widział, że to nie był suchy koncert. Ozzy co jakiś czas wylewał na siebie wiadro wody.
Nie tylko na siebie, ale także i na publiczność.
Już myślałem, że w Arenie będzie jednak na sucho, ale pod koniec pojawiły się i wiadra. Jednym pomoczył się Ozzy, a dwoma poczęstował publikę i ochronę pod sceną.

N.I.B.
War Pigs

Ciekawe, czy to naprawde pożegnalna tura, czy tak jak w przypadku Scorpions "kolejna" pożegnalna tura.
Z drugiej strony patrząc na wiek Ozzego (68 lat) i "mało sportowy" tryb życia obawiam się, że niedługo może dołączyć do Lemmego.
makowylas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makowylas » 03.07.2016 11:34

Czy jest w Chorwacji jakaś stacja radiowa na cały kraj, gdzie grają aktualne hity lub w miarę fajną muzykę?

Jeżeli takiej nie ma, to jakie radia polecacie w tych miastach:
Zagrzeb, Rovinja, Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, wyspa Korcula.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.07.2016 12:18

makowylas napisał(a):Czy jest w Chorwacji jakaś stacja radiowa na cały kraj, gdzie grają aktualne hity lub w miarę fajną muzykę?

Jeżeli takiej nie ma, to jakie radia polecacie w tych miastach:
Zagrzeb, Rovinja, Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, wyspa Korcula.

Co to znaczy fajna muzyka?

Jeśli szukasz stacji rockowych w Chorwacji to ciężko będzie.
Mnie się nic nie udało znaleźć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2016 12:23

No to mała powtórka...

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.07.2016 12:40

krutom napisał(a):
makowylas napisał(a):Czy jest w Chorwacji jakaś stacja radiowa na cały kraj, gdzie grają aktualne hity lub w miarę fajną muzykę?

Co to znaczy fajna muzyka?

Jeśli szukasz stacji rockowych w Chorwacji to ciężko będzie.
Mnie się nic nie udało znaleźć.

Pogrubione stwierdzenie wyklucza stacje rockowe:-).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 03.07.2016 12:50

krutom napisał(a):

Powitać po dłuższej ciszy. Co tam panie w progresywnym światku ciekawego?

Trochę żal d ściska za ten BS, ale.. Będę żył. Widzę, że patent z wiadrem cały czas w ruchu. Też zakładał sobie puste na głowę i śpiewał w mikrofonem w środku? :-)

Konferansjerka też bez zmian z tego, co czytam. Uroki Ozziego. W 1998 roku przedstawiał kapele. Wymienił wszystkich oprócz siebie, więc Spodek ryczał "Ozzy, Ozzy...". Rzeczony skwitowal to krótko "Oooo Fuck Off" :-).

Az sobie wezmę dwojeczke BS do samochodu.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.07.2016 16:36

krutom napisał(a):

Krutom opisał już powyżej trafnie co się działo wczoraj w Tauron Arenie w Krakowie.
Koncert bardzo dobry i nie ma co gadać - Black Sabbath to nadal potęga na scenie. To, że "choreografia" Ozziego to trzymanie się mikrofonu i sporadyczny przytup, a panowie z gitarami stoją praktycznie w miejscu nie zmienia faktu, że muzyka broni się sama. Bezruch starszych panów nadrabiał perkusista. Już dawno nie widziałem gościa walącego w bębny z taką pasją. :)

Children of the Grave - Krakow 2016

Na osobną wzmiankę zasługuje nieznany mi wcześniej support. Jak dla mnie to było bardzo fajne granie. Nieco cięższe niż to co można usłyszeć na YT.

RIVAL SONS
Until the Sun Comes

PS: Podziękowania dla krutoma za całodniową gościnę, wspólną wycieczkę oraz muzyczne i chorwackie pogawędki. :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2016 22:29

Dziś we Wrocławiu...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 507
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone