Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.05.2016 21:27

bluesman napisał(a):
romuald22 napisał(a):
weldon napisał(a):To znajdź mi Hungarian :)

Leć, leć...
:wink:
Muzykę musisz tam zapewnić sobie sam. :)

Jak i Ty sobie, widocznie nie masz problemów, byle jaką muzykę można znaleźć wszędzie................. zwłaszcza brudną, z beznadziejnymi tekstami, hałaśliwą bez treści, metalową, z pierdylionem nut na minutę .......

Jakoś nie wierzysz w ludzi, jak będe mógł pomogę i zapewnię mu ... inaczej mówiąć znajdę .............

8O
Rany...Bluesman...
To taki żarcik miał być. I to do Weldona skierowany a nie do Ciebie...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.05.2016 22:19

A.D. 1986

THE STRANGLERS wydali "Dreamtime". Ten utwór chyba każdy słyszał, a większość lubi. Bo słoneczny jest.
Always The Sun

ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA wydał swój ostatni LP "Balance of Power". Poniższy kawałek wielokrotnie pozytywnie zweryfikowany na tanecznych imprezach. :)
Calling America

STATUS QUO - "In The Army Now" - tytułowy kawałek z tego LP nie jest ich ale połączył fanów rocka i popu. :wink:
In The Army Now

QUEEN - "A Kind of Magic". Dla mnie głos tego faceta to na pewno podium w całej historii rocka. Ale Eurowizji i tak by pewno nie wygrał. :)
One Vision

GENESIS - "Invisible Touch". Są tam kawałki które na potańcówkach typu "przytulanki" paru kobietom "zmiękczyły" serce. :). Natomiast teledysk poniżej jest dowodem, że można bezkarnie śmiać się ze swojego rządu/prezydenta jak i z samego siebie.. U nas ostatnio to chyba coraz mniej prawdopodobne...
Land Of Confusion

PETER GABRIEL - "So". Płyta magiczna. Zrozumiałem to po wielu latach swych przemyśleń. DVD "Secret World Live" (oparte głównie na tej płycie) to koncert który zabiera mnie z nim do reszty.
In Your Eyes

BEASTIE BOYS też w tym roku coś stworzyli. Na imprezy się nadaje. Nawet na imprezy bez tortów. :wink: :lol: :papa:
(You Gotta) Fight For Your Right (To Party)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.05.2016 06:34

W związku z tym co napisałeś tak mi się przypomniało, że jeszcze jeden numer Bestiów mi się podoba :)

a tu Stranglersi i fantastycznie brzmiący bas :)

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 18.05.2016 10:40

byle do słońca :)

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.05.2016 13:31

bluesman napisał(a):aaa tego Panie nie znam 8O

Taki trochę twist, trochę rock'n'roll, street i rockabilly w jednym :)
Miło się tego słucha i nawet mam ich płyty, tylko teraz nie mam na czym odtworzyć.
Nazwa kretyńska. To tak, jakby się nazwać Polski rock i zniknąć ze sceny :)
Nawet Brak można znaleźć, a ich nie.

romuald22 napisał(a):To taki żarcik miał być. I to do Weldona skierowany a nie do Ciebie...

W Pepitke ;)
Ech, to były czasy, jak się wystawało pod Empikami i Instytutami Węgierskim lub Bułgarskim, żeby coś porządnego kupić.
Nawet mam singla ansambła Rolling Stones ruskiego :)
Podobno wracają z produkcją winyli w Polsce. GM Records coś kombinuje :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.05.2016 19:22

ostatnio wpadłem na coś takiego i nie powiem podoba mi się :papa:

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.05.2016 22:01

Mam taką prośbę do osób udzielających się w tym wątku ale przede wszystkim do tych co wstawiają linki do jakiś utworów.
Wiem, ze łatwiej jest wkleić adres z youtuba.
Przy jednym takim wpisie to jeszcze "spoko". :|
Ale jak się "nawali" takich linków dużo to strona się kiepsko czyli długo przez to ładuje. No i wygląda jakby "nasrane" było.
Jeśli chcecie zniechęcić do swoich propozycji forumowiczów to róbcie tak dalej. :?

Chciałem przypomnieć, że istnieje takie coś jak
[url=(adres z youtuba)] Tytuł z wykonawcą może być [/url]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.05.2016 08:43

Coś co mnie bardzo zaciekawiło, etno raz jeszcze :)

Co do twojej prośby patrząc na to co wstawiasz norma to ma być 4 szt. ? :mrgreen:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.05.2016 10:14

bluesman napisał(a):Co do twojej prośby patrząc na to co wstawiasz norma to ma być 4 szt. ? :mrgreen:

Niech sobie każdy wstawia tyle na ile ma ochotę. Nic mi do tego.
Tylko skoro ktoś już taki muzyczny jest i wstawia tego więcej to niech to "ogarnie" żeby jednego posta nie trzeba było "przewijać" pół minuty.
To chyba jasne co mam na myśli?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.05.2016 10:27

romuald22 napisał(a):
bluesman napisał(a):Co do twojej prośby patrząc na to co wstawiasz norma to ma być 4 szt. ? :mrgreen:

Tylko skoro ktoś już taki muzyczny jest i wstawia tego więcej to niech to "ogarnie" żeby jednego posta nie trzeba było "przewijać" pół minuty.

Jasne, z tym, że mnie to nie przeszkadza :) "skoro ktoś jest taki muzyczny " zdefiniuj kto to taki, lepszy, gorszy, a może mądrzejszy/głupszy ? nie muzyczni są inni ? :mrgreen: Przyjemność trzeba przedłużać w czasie :mrgreen:

Jeżeli masz problemy z oglądaniem to wnioskuję, że chyba oglądasz Cro na telefonie :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 20.05.2016 10:43

bluesman napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Jasne, z tym, że mnie to nie przeszkadza :) "skoro ktoś jest taki muzyczny " zdefiniuj kto to taki, lepszy, gorszy, a może mądrzejszy/głupszy ? nie muzyczni są inni ? :mrgreen: Przyjemność trzeba przedłużać w czasie :mrgreen:

Jeżeli masz problemy z oglądaniem to wnioskuję, że chyba oglądasz Cro na telefonie :)

Definicja jest powyżej. Podkreśliłem to. Drugiego dna nie ma co się doszukiwać.
To była prośba o czytelność i pewien ład.
W muzyce większą przyjemność sprawia mi słuchanie niż oglądanie. 8)

A aktualnie przeglądam Cro w telewizorze. :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 20.05.2016 11:11

romuald22 napisał(a):A aktualnie przeglądam Cro w telewizorze. :mrgreen:

Jestem pod wrażeniem :) zwłaszcza definicji :) sądzę, że wystarczy :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.05.2016 00:43

A.D. 1987

PINK FLOYD po czterech latach przerwy wydali "A Momentary Lapse of Reason". Pierwszy bez Watersa ale dla mnie znakomity. Mroczny i rockowy. Bez Watersa Gilmour wreszcie "odnalazł" gitarę. I uważam, że nie był to chwilowy zanik zdrowego rozsądku. :wink:
Płyta jest całością choć niektóre pojedyncze utwory były "hitami". Jak "Learning To Fly" czy "On The Turning Away".
Sorrow

U2 wydali "The Joshua Tree". Moim zdaniem najlepsze ich dzieło. "With Or Without You" czy "I Still Haven't Found What I'm Looking For” to klasyki. Rzadziej słychać z tej płyty.
Running to Stand Still

JOE SATRIANI nie próżnował. "Surfing With the Alien" była inspiracją dla klasycznych "gitarowców" w ówczesnych czasach.
Always With Me, Always With You

STING wydał "...Nothing Like the Sun". Nie jestem fanem jazzu. Ale ten Pan tak miło to potrafi w muzykę wprowadzić, że...(od 2.15 ciary...)
Englishman In New York

MARILLION - "Clutching At Straws". Chwytając się brzytwy Fish uzewnętrznił chyba wszystkie swoje przemyślenia o nadmiernym piciu alkoholu w swych tekstach na całej płycie. Są mocne, a muzyka nadąża.
Sugar Mice

cdn...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.05.2016 02:14

Romuald, mniamniuśna robota. Pozwolisz, że zrobię coś podobnego, tylko w ciut mocniejszej muzie?:)

A dzisiaj... ślęczę sobie, popijam Jacka i posłuchuję... i odkryłem coś takiego...

Dla fanów dobrego heavy! Rock And Roll pełną gębą!! Taki lubię!
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.05.2016 02:17

Aha.... to jeszcze coś dla beki..

Mi byłoby wstyd wziąć gitarę do ręki. Makabra. I mają wydawcę. Przecież to nigdy nie powinno wyjść z piwnicy. Straszne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 505
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone