Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2016 20:44

to jest SZTUKA ! niewiele dźwięków ale genialnie dobrane...........

po co gonić wiatr między palcami na gryfie ? (pytanie retoryczne )
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.04.2016 17:39

Mały wycinek zbioru, przy okazji porządków :)
DSC00435.JPG
DSC00436.JPG
DSC00437.JPG

Kto pamięta Non Iron? :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 26.04.2016 19:06

mam pytanie wszystkiego słuchałeś ? w każdym razie zaciekawiłeś mnie bo Non Iron nie znam za wyłączeniem koszul :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.04.2016 16:30

greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.04.2016 21:23

Vjetar napisał(a):Przypominam, Polski Top Wszech Czasów - głosowanie.

:papa:

Zagłosowane... jak co roku :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.05.2016 17:13

MRK napisał(a):Romuald, zakładam, że już wiesz, że są nowe Spiritual Beggars i Texas Hippie Coalition? :-)

Wiem, wiem...:-)
Jestem po pierwszych przesłuchaniach. Pierwsze wrażenia to, że THC zaostrzył zęby i wykonał lekki ukłon w stronę thrashu.

Spiritual Beggars - fajne klasyczne granie. Dużo organów a la Deep Purple. Jak dla mnie bardzo dobra.

Z klasyki należy wspomnieć o zeszłorocznej "Def Leppard".(Bo chyba nie było tu o tym mowy?) Po 7 latach od ostatniej i kolejnej kiepskiej płyty przypomnieli sobie, że potrafili spłodzić kiedyś coś takiego jak "Hysteria" czy "Pyromania". Bez szaleństwa ale przyzwoicie. Nóżka mi chodzi...;-)

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 04.05.2016 21:05

Nowa płyta Big Cyca już 13 maja, i pierwszy udostępniony utwór:

oraz okładka:

Obrazek
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 05.05.2016 15:48

I nowe RCHP

:)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.05.2016 16:11

bluesman napisał(a):mam pytanie wszystkiego słuchałeś ? w każdym razie zaciekawiłeś mnie bo Non Iron nie znam za wyłączeniem koszul :)

Póki wytrzymała igła w adapterze :)

Potem pracowałem w hurtowni muzycznej, więc miałem dostęp do kaset, a potem zaczęły pojawiać się pierwsze kompakty. Drogie jak sk...syn, ale zawsze miałem jeden egzemplarz do odsłuchania :)
Zostało mi z tych czasów kilka pudeł z kasetami, w tym kilkanaście Polskich Orłów. Teraz pewnie na jednym pendrajwie by się zmieściły, ale to już nie ten klimat.

Dzieciak próbował ostatnio reanimować gramofon, ale ciężko z miejscem na sprzęt, wzmacniacz i kolumny - szybko wróciła do XBoxa, ale na płytach mam rzeczy, które nawet w necie trudno znaleźć.
Non Iron to takie Turbo z czasów mocniejszego brzmienia.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.05.2016 14:26

weldon napisał(a):ale na płytach mam rzeczy, które nawet w necie trudno znaleźć.[/color]

Mnie udało się znaleźć wszystko co pamiętam z młodych lat. Chociaż zabrało mi to kupę czasu :papa:

Ładne
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 12.05.2016 12:20

No nic czas w poszukiwaniu nowego dokonania zespołu Kvelertak - Nattesferd.

tutaj coś na zachętę :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.05.2016 12:52

Zbyszko666 napisał(a):No nic czas w poszukiwaniu nowego dokonania zespołu Kvelertak - Nattesferd.

tutaj coś na zachętę :)

Już gigi w PL potwierdzone, co mnie cieszy, bo lubię lubię...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2016 00:39

weldon napisał(a):Kto pamięta Non Iron? :)

Ja, ale nie każ mi śpiewać tekstów, bo nie aż tak:). Przecież w składzie ludzi z Turbo i Wolf Spider( btw, Ci ostatni właśnie chwilę temu wydali album).

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):Romuald, zakładam, że już wiesz, że są nowe Spiritual Beggars i Texas Hippie Coalition? :-)

Wiem, wiem...:-)
Jestem po pierwszych przesłuchaniach. Pierwsze wrażenia to, że THC zaostrzył zęby i wykonał lekki ukłon w stronę thrashu.

A to dobre! Podoba mi się. Wypożyczę. Jak płytka wejdzie, to trzeba będzie nabyć.

weldon napisał(a):Non Iron to takie Turbo z czasów mocniejszego brzmienia.
[/color]

Znaczy... Turbo wtedy było już mocniejsze, bo Non Iron to - jak dla mnie - takie Turbo z wcześniejszych lat. Turbo wtedy już było po wydaniu "Kawalerii..." i w czasach "Ostatniego Wojownika", kiedy to już śmiało poczynali sobie z thrashem.

bluesman napisał(a):Ładne

Wrzucasz czasem takie dźwięki, to podrzucę Ci coś z lat dawnych... Ciekaw jestem opinii. Ja słuchałem namiętnie. Voila.

- jedna z moich ulubionych

No i - jeśli znajdziesz blisko dwie godziny - posłuchaj tego. Majsterszyk! Inny klimat niż powyższe, ale mi się przypomniało.

Zbyszko666 napisał(a):No nic czas w poszukiwaniu nowego dokonania zespołu Kvelertak - Nattesferd.

Się okazało, że grają też w Ostravie. Bliżej tam niż do Wrocka.
Rock'n'roll!!! Szkoda, że tekstów się nie pośpiewa...no chyba, ze fonetycznie:)

No... a tak w ogóle, to w końcu rok rusza. Za chwilę nowa Gojira. Jutro (w sumie dzisiaj) świeżutki hc...

Mam nadzieję, że przebiją ostatnią płytkę.

Z innych klimatów już do mnie leci to...

Wschodnia Polska zawsze silna!! Z tej samej części Polski, w czerwcu wydane zostanie to...

A jeśli ktoś tęskni za Chuckiem i jego wcześniejszymi dokonaniami...

Będzie słuchania dużo i pewno z rogalem na twarzy. A ile rzeczy umknęło i umknie...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.05.2016 00:44

Obrazek
Aha.... no i nius nad niusy... Rozważam wypad na chwilę do Sztokholmu... W sumie do Sztokholmu i stamtąd rejs do Turku w Finlandii w rytm grającym kapel... Co się tam będzie odjaniepawlać!!! Tak wiem... praktycznie nikt nie wie, o co chodzi:)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 13.05.2016 01:38

MRK napisał(a):Obrazek
Aha.... no i nius nad niusy... Rozważam wypad na chwilę do Sztokholmu... W sumie do Sztokholmu i stamtąd rejs do Turku w Finlandii w rytm grającym kapel... Co się tam będzie odjaniepawlać!!! Tak wiem... praktycznie nikt nie wie, o co chodzi:)
Ja się tylko domyślam co :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 503
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone