Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.03.2016 17:06

Zmarł George Martin zwany 5tym Beatlesem.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.03.2016 09:07

Kolejna legenda nie żyje 8O Zmarł Keith Emerson :?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.03.2016 15:11

greenrs napisał(a):Kolejna legenda nie żyje 8O Zmarł Keith Emerson :?

Teraz tak będzie bo muzycy "naszej" młodości mają już swoje lata...choć jak czytam to tu samodestrukcja... :| Przykre.
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 15.03.2016 11:09

Jakoś tak nastrojowo pasuje ten utwór
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 16.03.2016 14:24

ta gitara naprawdę śpiewa :) no cóż Les Paul ...

jak położę kiedyś łapę na forsie będe ją miał :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.03.2016 14:16

to się nazywa cieszyć muzyką taki sobie kankan :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 17.03.2016 15:06

Jeśli chodzi o cover/parodię to ja mam słabość do tego:

Zaczyna się od 7.10 ale warto całość zobaczyć.

Co prawda w Chorzowie w 2007 roku parodiowali tylko Jacksona, ale to i tak był najlepszy koncert jaki w życiu zaliczyłem. W strugach deszczu i przy błyskawicach robiących dodatkowe efekty specjalne.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2016 02:20

Zbyszko666 napisał(a):
Powiem tak, że kiedyś HH, to był HH grany ,tworzony z serca oraz przekazu. Dzisiaj 90% zespołów Hip-Hopowych myśli tylko co by nagrać, aby było na jeden raz i sprzedało się dobrze w marketingu. Oczywiście pisać by można było wiele o sentymentach do zespołów tego kroju, lecz jeżeli spojrzymy na Polskę , to niestety w teraźniejszych zespołach nie ma w czym wybierać, jedynie pozostaje "powrót" do klasyki gatunku choćby:

Podkład z jednego z najlepszych soundtracków ever. Mam fioła na punkcie melodii z "Ostatniego Mohikanina".

bluesman napisał(a):
i uwielbiam :)

No te.... 80% całej twórczości wchodzi. Czasem podjadą jakimś takim dziwnym gitarowym popem, ale ogólnie... stoją na półce:).

romuald22 napisał(a):No to ponownie coś do tańca. :wink:

Mój basista ma totalnego pierd.lca na punkcie Down. Ja takowego nie mam, ale posłuchać lubię. Szkoda tylko, że Anselmo to taki zjeb. Ostatnio jak wiadomo, popisał się baaardzo śmiesznym żartem.

Zbyszko666 napisał(a):Tutaj coś z zaścianków mojego miasta :) - Coverowo :twisted:

Spoko spoko...ale wokalnie od 2:30 to ten kawałek jest położony niemiłosiernie:). Nie szukam oryginału, no ale...

Zbyszko666 napisał(a):Nowy utwór zespołu ABORTED z nadchodzącej płyty "Retrogore" i poniżej tytułowy utwór:

Miód na uszy. Czekam na całość. W tym kawałku chyba udziela się Julien z Benighted, albo ktoś, kto ma identyczny wokal. Jestem pewien prawie na 100%.

Koenig napisał(a):..............

No kurcze.... ktoś nowy przybył do tego wątku!!! Powitać!! :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2016 02:57

No to sobie popisałem..., więc teraz się przywitam.
Czołem hie hie hie!! Kurcze... czas zapieprza niemiłosiernie i człowiek nie ma czasu na wiele rzeczy. Dzieję się....

Jakiś czas temu usłyszałem kawałek promujący nowy Anthrax. Sobie pomyślałem, że dupy nie urywa... Stwierdziłem, że poczekam na całość. Kilka dni temu nabyłem i... powaliło! Na początek tym, że z thrashu zostało bardzo mało, a potem tym, że jest to baaardzo dobry album. Świetny Anthrax, mimo iż z ulubionymi nie ma za wiele wspólnego. Belladona ma 56 lat, a brzmi, jakby miał 30. Świetny, bardzo lekki i swodobny album. Panowie po 50-tce odwalili kawał dobrej roboty. Ciężki heavy/lekki thrash. Micha mi się cieszy, że mam zdjęcie wiosła Scotta, zrobione w nowojorskim Hard Rock Cafe.

Romuald, krutom badajcie. Bluesman, zerknij na radość grania. Myślałem, że to będzie coś innego, a... dostałem jeszcze coś innego, co wchodzi jak nóz w masło.

Kolejna rzecz... 22.01 wyszedł nowy Borknagar!!!!!! PO-WA-LA! Zasłuchiwałem się w pierwszej płycie 20 lat temu. Potem jakoś tak, nie było mi z nimi po drodze. Dzisiaj żałuję. Panowie wydawali świetne płyty z innymi, które to słuchałem, a jakoś ten Borknagar przeszedł bokiem. Mimo, iż debiut wszedł leciutko (jeszcze wtedy to był black metal), tak dwójka jakoś mniej i olałem później ten zespół. A się okazuje... taką piękną płytkę wymodzili. Np poniższy numer wkręca niemiłosiernie...

No! To sobie troszkę popisałem. Co tam nowego?

ps. wspomnieć należy wczorajszą premierę nowego albumu Finów z Rotten Sound, który to nabyłem od razu, jak tylko się pojawił, ale... to hałas, więc...:). Zbyszko badaj. Ja tam ich lubię od pierwszej płyty. No i jeszcze wyszedł nowy Gadget, Magrudergrind! Póki co, dobry rok!
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.03.2016 09:18

Myję okna i czytam :) w tle leci Sinatra Strangers in ....... no już bym skłamał z ręnkom na sercu teraz leci już Snowy White Bird of ......... Fajnie jak ktoś taki jak Ty MRK coś podrzuci Antrax przesłucham solennie obiecuję :papa:

Aha :) Steinberger musi poczekać :) wygrał Scott Scale 30 :)

P.S. Czyżbym na drugie miał piękne greckie imie Lizydup ?
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 19.03.2016 14:52

Pamiętacie koncerty nagrywane w TV Kraków Łęg 1996r.
Znalazłem własnie filmiki z koncertu i wspomnienia wróciły.

pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 19.03.2016 15:09

Piękne czasy :twisted: No i nieśmiertelny rok 1998:

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.03.2016 02:22

bluesman napisał(a):
Aha :) Steinberger musi poczekać :) wygrał Scott Scale 30 :)

Masz specyficzny gitarowy gust:).

pablos77 napisał(a):Pamiętacie koncerty nagrywane w TV Kraków Łęg 1996r.
Znalazłem własnie filmiki z koncertu i wspomnienia wróciły.

No te... nie możebnym jest, aby było inaczej. Do tej pory mam na VHS to:

Dużo tego było. Dziuba robił dobry biznes.

Na bank najbardziej spektakularnym był ten koncert. Co prawda, nie Łęg, ale też Kraków:

Panowie później przylatywali z Norwegii do Polski na zaproszenie prokuratury. Paranoja.

Kolejna paranoja z dzisiaj. Nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać...a może się nie znam. Anakin, wesprzyj..
http://zielonagora.wyborcza.pl/zielonag ... ozach.html

Jak dla mnie - żenada.
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 20.03.2016 08:36

MRK Tak to u nas jest. A obecnie może być jeszcze gorzej :twisted: Behemotha miałem okazje zobaczyć, a Gorgoroth nie :evil:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.03.2016 12:47

pablos77 napisał(a):MRK Tak to u nas jest. A obecnie może być jeszcze gorzej :twisted:

Nie no, tak czarno tego nie widzę. Powyższa sytuacja jest idiotyczna. W ogóle się zastanawiam, co za kretyn wezwał policję? Naprawdę trzeba być mocno zidiociałym. Ponadto, kompletnie nie rozumiem jednej rzeczy: policjant jeden z drugim nie są w stanie poznać po "naboju", że to kompletnie nieużyteczny gadżet? Pusty!Trzeba delikwenta rzucać na ziemi i skuwać??? WTF???? Na scenie?? Przecież to jest jakiś absurd do potęgi n-tej : evil: .

Strzelałem ostatnio na strzelnicy z różnego rodzaju broni. Mam w domu kilka rodzajów łusek. Posiadam amunicję?????!!!!!!

A wszystkie Krucjaty Różańcowe, "nowaki", komitety "antysektyjne" itd mogą sobie dalej szczekać. Bezmózgie kundle nie są niebezpieczne. A jeśli obecna władza będzie coraz bardziej wpieprzać się w kwestie kulturalne (złe spektakle, złe filmy, złe koncerty) itd, to tylko przyłoży się do reklamy, więc plus. Jeśli coraz bardziej będzie się wpieprzać w kwestie światopoglądowe, to ten "zły" światopogląd, zamiast "fucka" wystawi w końcu pięści.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 498
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone